[Moederbord] Hoe de compatibiliteit van het moederbord met de nieuwe generatie CPU en probleemoplossing van het opstartprobleem controleren?

Als je een nieuwe generatie CPU hebt gekocht maar niet opstart, volg dan onderstaande stappen om het probleem op te lossen

1. Controleer de nieuwe cpu of het in QVL zit, raadpleeg de FAQ: Hoe kan ik (CPU / geheugen) QVL-lijst opvragen?

Als de nieuwe CPU niet in de QVL-lijst staat, kan het moederbord deze nieuwe CPU niet ondersteunen, verander een andere CPU die in de QVL-lijst staat

2. Als de nieuwe CPU in de QVL-lijst staat, maar nog steeds niet kan opstarten, update dan het nieuwe BIOS voor ondersteuning van de nieuwe generatie CPU

een. Schakel in met een oud model CPU in de QVL-lijst en druk op de [DEL] -toets om de BIOS-instellingenpagina te openen

(bijvoorbeeld: TUF GAMING X570-PLUS (WI-FI), BIOS-versie is 1405)

b. Zoals onderstaande afbeelding, om de nieuwe generatie CPU AMD 5900X te ondersteunen, moeten we de BIOS-versie bijwerken naar 2607 of hoger

Hoe het BIOS te updaten, raadpleeg FAQ: Hoe BIOS van het moederbord updaten?

c. Als je geen oude CPU hebt die in de QVL-lijst staat, controleer dan of je moederbord BIOS USB Flash back ondersteunt of niet

U kunt het BIOS bijwerken via de USB Flash-back-functie, zelfs als u het apparaat niet opstart. Raadpleeg de FAQ: Hoe USB BIOS FlashBack ™ gebruiken?

3. Als je de bovenstaande suggesties hebt geprobeerd en nog steeds het opstartprobleem hebt, kun je de FAQ raadplegen, raadpleeg FAQ: Problemen oplossen - Geen stroom / Geen opstart / Geen weergave

Neem contact op met het ASUS-klantenservicecentrum als de bovenstaande stappen uw probleem nog steeds niet kunnen oplossen.