[Draadloze router] Hoe het systeemlogboek op de ASUS-router op te slaan?

Om u meer gedetailleerde instructies te geven, kunt u ook op de onderstaande ASUS Youtube-videolink klikken voor meer informatie over het opslaan van systeemlogboeken in de ASUS Router

https://www.youtube.com/watch?v=zqUqju2k4pk

Introductie

Wat is systeemlogboek

De systeemlogboeken opslaan

1. Bewaar de systeemlogboeken op lokale apparaten

2. Sla de systeemlogboeken op de externe server op

Veelgestelde vragen

Wat is Systeemlogboek?

Ga naar de ASUS-router WebGUI > Systeemlogboek > Algemeen logboek, deze pagina toont gedetailleerde records van systeemactiviteiten.

Over hoe u de WEB GUI van de router kunt openen, raadpleeg [Draadloze router] Hoe ga naar de routerinstellingenpagina (web-GUI) ?

1. Systeemtijd: geef de tijd in de huidige tijdzone weer.

2. Uptime: geef de totale tijd weer sinds de router is ingeschakeld

3. Systeemactiviteitsrecords

Hoe kan ik de systeemlogboeken opslaan?

Er zijn 2 manieren:

1. Bewaar de systeemlogboeken op lokale apparaten: Bewaar de logbestanden op uw lokale apparaten, zoals de computers die verbinding maken met de router.

2. Bewaar de systeemlogboeken op de externe server: Bewaar de logboeken op de externe server, zoals NAS (Network-Attached Storage)

1. Bewaar de systeemlogboeken op lokale apparaten

(1) Klik op [Opslaan].

(2) Controleer of het systeemlogbestand met de naam: syslog.txt is gedownload.

2. Bewaar de systeemlogboeken op de externe server

Als u de systeemlogboeken gedurende een langere periode moet bewaren, raden wij u aan een externe server in te stellen om de systeemlogboeken te verzenden en op te slaan.

Neem de ASUS-router en NAS als voorbeeld:

Server: NAS

Klant: ASUS-router

(1) Vul het IP-adres van uw server in bij [Remote log server].

Opmerking: Als u niet zeker weet wat het IP-adres van uw server is, neem dan contact op met de serverfabrikant.

(2) Poort voor externe logserver is standaard [514].

Opmerking: Als u het poortnummer wilt wijzigen, zorg er dan voor dat de server en de client dezelfde poorten instellen.

(3) Klik op [Toepassen] om de instellingen op te slaan.

Opmerking: Als u vragen heeft over de server, neem dan contact op met de serverfabrikant.

Veelgestelde vragen

1. Hoeveel systeemlogboeken kunnen er in totaal in de router worden opgeslagen? Indien mogelijk het systeemlogboek voor een lange periode bewaren? (bijvoorbeeld 1 jaar of ouder)

De opslagcapaciteit wordt bepaald aan de hand van de grootte van het ingebouwde geheugen van de router. Raadpleeg de productspecificatiepagina op de officiële website voor de ingebouwde geheugencapaciteit van de router.

Als er behoefte is aan langdurige opslag, is dit aan te radened dat gebruikers een andere server moeten opzetten om de record op te slaan door de bovenstaande stappen te volgen voor het op afstand opslaan van systeemlogboeken.

2. Zullen de systeemlogboekrecords verdwijnen nadat de router opnieuw is opgestart?

Systeemlogboekrecords blijven nog steeds behouden nadat de router opnieuw is opgestart/uitgeschakeld. Als u de router echter terugzet naar de standaardinstellingen, worden de systeemlogboekrecords verwijderd.

3. Hoe systeemlogboeken wissen?

(1) Ga naar de ASUS-router WebGUI > Systeemlogboek > Algemeen logboek

(2) Klik op [Wissen] en het is klaar.

4. Het systeemlogboek toont de datum 5 mei en de verbinding met internet is verbroken?

De router zal niet in staat zijn om te synchroniseren met de NTP-server en de werkelijke tijd in het systeemlogboek op te nemen als er geen internetverbinding is, bijvoorbeeld wanneer u een geheel nieuwe router aanschaft, de standaardinstellingen herstelt of opnieuw opstart.

De standaard datum en tijd voor ASUS-routers is 5 mei, dit is de tijd voordat deze correct wordt gesynchroniseerd met de NTP-server.

Wanneer de router is ingesteld en met internet is verbonden, wordt deze gesynchroniseerd met de NTP-server en wordt de juiste tijd weergegeven.

Hoe kan ik het hulpprogramma/firmware verkrijgen?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in de ASUS Downloadcentrum.

Als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Downloadcentrum, raadpleeg dan deze link.