[Windows 11/10] Verander standaard apps

Windows 11-besturingssysteem

1. Typ en zoek [Standaard apps] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Als je de standaardapp wilt wijzigen, kun je een van de volgende dingen doen:
    Methode 1: Stel een standaard in voor een bestandstype of linktype
    1. Voer in de zoekbalk het bestandstype of linktype in dat u wilt wijzigen, waarna de standaardapp wordt weergegeven op de lijst met resultaten. (Het volgende neemt het .MP4-bestandstype als referentie.)

2. Selecteer het in de lijst met resultaten, dan kun je kiezen welke app dat bestand of linktype kan openen.

Methode 2: standaardinstellingen voor applicaties instellen
    1. Selecteer in de lijst met resultaten een app die u wilt wijzigen en kijk welke bestandstypen of koppelingstypen deze kan openen.

2. Selecteer het bestands- of linktype dat je wilt wijzigen en kies vervolgens je favoriete app.

Windows 10-besturingssysteem

1. Typ en zoek [Standaard apps] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Selecteer de standaard app die u wilt wijzigen en selecteer vervolgens de gewenste app④.
  3. Als u bestandstypen aan specifieke apps wilt koppelen, kunt u [Kies standaardapps op bestandstype] selecteren .
  4. Zoek het bestandstype dat u wilt wijzigen en selecteer vervolgens de gewenste app.