[Windows 11/10] Snap windows

Windows 11-besturingssysteem

1. Typ en zoek [Snap-instellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Zet [Snap windows] aan, dan kun je de vakjes selecteren met het gewenste snap-effect.

Klikken met een muis

1. Je kunt de titelbalk van het venster naar de volgende hotspots slepen en neerzetten, en het venster wordt automatisch groter en kleiner zodat het naast het scherm past.
  2. Selecteer en houd de titelbalk van het venster ingedrukt dat u wilt vastklikken.
  3. Sleep het venster naar een hotspot. Als het je lukt om het venster naar een hotspot te slepen, verschijnt er een transparante omtreklijn om aan te geven waar het venster naartoe wordt geklikt.
  4. Laat de muistoets los en het venster wordt automatisch groter zodat het naast het scherm past.
  5. Als je het venster naar de linker/rechter hotspot klikt, verschijnen alle andere vensters die je hebt geopend aan de andere kant.
  6. Nadat je een venster aan de andere kant hebt geselecteerd, wordt het formaat automatisch aangepast zodat het naast het scherm past.

Snap-lay-outs gebruiken

Om uw schermruimte eenvoudig te optimaliseren, kunt u de muisaanwijzer op de maximaliseerknop van een venster houden en vervolgens een snaplay-out selecteren die u nodig heeft.

Opmerking: Sommige apps tonen mogelijk geen snaplay-outs.

Snap-groepen

Als je je apps toevoegt in een Snap-layout, wordt die lay-out opgeslagen in een Snap Group. Wanneer u in de taakbalk over een van uw geopende apps beweegt, worden alle apps in die lay-out weergegeven. U kunt dus snel weer aan het werk.

Windows 10-besturingssysteem

1. Typ en zoek [Snap-instellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Zet [Snap windows] aan, dan kun je de bossen met het gewenste effect.
  3. Je kunt de titelbalk van het venster naar de volgende hotspots slepen en neerzetten, en het venster wordt automatisch groter en kleiner zodat het naast het scherm past.
  4. Selecteer en houd de titelbalk vast van het venster dat u wilt snappen.
  5. Sleep het venster naar een hotspot. Als het je lukt om het venster naar een hotspot te slepen, verschijnt er een transparante omtreklijn om aan te geven waar het venster naartoe wordt geklikt.
  6. Laat de muistoets los en het venster wordt automatisch groter zodat het naast het scherm past.
  7. Als je het venster naar de linker/rechter hotspot klikt, verschijnen alle andere vensters die je hebt geopend aan de andere kant.
  8. Nadat je een venster aan de andere kant hebt geselecteerd, wordt het formaat automatisch aangepast zodat het naast het scherm past.