[Gaming NB] Installatiehandleiding voor tweerichtings-AI-ruisonderdrukking

Two-Way AI-ruisonderdrukking Introductie

Two-Way AI-ruisonderdrukking software wordt exclusief gebruikt op ASUS-gamingnotebooks& bureaubladen. Door middel van de enorme deep-learning database, maakt het hulpprogramma gebruik om het geluid van uw stem te behouden en tegelijkertijd storende toetsenbordgekletter, muisklikken en andere vormen van omgevingsgeluid te elimineren. Het belast de CPU slechts licht en zorgt voor de minste impact op de spelprestaties.

•Deze software biedt zowel invoer- als uitvoeroplossingen. De gebruiker kan de functie Ruisonderdrukking van de uitgang inschakelen wanneer teamgenoten zich in een lawaaierige omgeving bevinden, wat de game-ervaring verbetert.

•Gebruiker kan Input/Output in verschillende apps afzonderlijk instellen. Bijvoorbeeld muziek afspelen, een MOBA-wedstrijd houden en tegelijkertijd communiceren met vrienden met Ai-ruisonderdrukking ingeschakeld via de app voor spraakoproepen.

Systeemvereisten

Two-Way AI-ruisonderdrukking hulpprogramma is geïntegreerd in de Armory Crate-applicatie. Gebruikers moeten de instellingen configureren via de Armory Crate-applicatie. Ondersteuning voor Windows 10 OS en de versie van de Armory Crate-applicatie moet hoger zijn dan V3.0 hierboven.

Model ondersteund

Deze functie is van toepassing op de ROG- en TUF-serie gaming-laptops & desktops-modellen uitgebracht na januari 2021.

Ga voor meer informatie naar de Officiële website van ASUS.

Hulpprogramma installeren en verwijderen

Raadpleeg Link voor het installeren en verwijderen van het hulpprogramma.

Tweerichtings AI-ruisonderdrukking: installatiehandleiding

Stap 1. Open en ga naar Armoury Crate.

Stap 2. Klik op “Apparaat” en kies "Systeem".

Stap 3. Klik op “Audio”, en schakel Two-Way AI-ruisonderdrukking in.

Stap 4. De Realtek Enhance Voice-melding verschijnt. Klik op [OK] en ga naar de Realtek Audio Console-instellingenpagina.

*Als de Realtek-melding niet verschijnt, betekent dit dat het apparaat is gesloten of niet hoeft te worden gesloten, en ga dan naar stap 6 om door te gaan.

Stap 5. Selecteer [Alles uit] om de “Realtek Enhance Voice Recognition” uit te schakelen, als u Two-Way AI-ruisonderdrukking, terwijl het Realtek Audio Console-scherm eruit springt.

Stap 6. Schakel tweerichtings-AI-ruisonderdrukking in en vink het selectievakje aan om Input& Uitvoeroplossingen. Het systeem kan het apparaat dat u gebruikt automatisch detecteren.

Stap 7. Pas het AI-ruisonderdrukkingsniveau aan, afhankelijk van de omgeving waarin u zich bevindt.

* Raadpleeg de onderstaande tabel voor het voorgestelde ruistype.

Niveau

Gebruikersscenario

Geluidstype

Laag

Enigszins gestoord door het achtergrondgeluid tijdens het gesprek

bijv. Toetsenbordtypen, muisklikken, ventilatorgeluid, pratend geluid op kantoor, enz.

Midden

Interferentie veroorzaakt door achtergrondgeluid tijdens het gesprek. Gebruiker moet herhalen voor een duidelijk gesprek

bijv. Geluid van spelende kinderen, Chit-chatten, Achtergrondgeluid in een café

Hoog

Kan uw stem niet horen tijdens het gesprek. Het geluid heeft het gesprek ernstig verstoord.

bijv. Bouwwerkzaamheden, renovatie van het huis, vloer stofzuigen, enz.

Stap 8. Ga door met het instellen voor de communicatie- of Live streaming-apps. Raadpleeg de onderstaande algemene app-configuratie voor meer informatie.

a. Microsoft Teams

Stap a1. Klik op “Instellingen”.

Stap a2. Klik op "Apparaten".

Stap a3. Selecteer “AI Noise-Cancelling Input (ASUS Utility)” in de microfoonlijst en “AI Noise-Cancelling Output (ASUS Utility)” in de sprekerslijst.

b. Discord

Stap b1. Klik op “Instellingen”.

Stap b2. Klik op “Voice & Video”.

Stap b3. Selecteer “AI Noise-Cancelling Input (ASUS Utility)” in de lijst INPUT DEVICE en “AI Noise-Cancelling Output (ASUS Utility)” in de lijst INPUT DEVICE.

Stap b4. Voor de beste kwaliteit moet je ervoor zorgen dat je ruisonderdrukking/verwijderingseffecten in Discord uitschakelt.

c. Zoom

Stap c1. Klik op “Instellingen” icoon.

Stap c2. Klik op “Audio” tabblad.

Stap c3. Selecteer “AI Noise-Cancelling Input (ASUS Utility)” in de microfoonlijst en “AI Noise-Cancelling Output (ASUS Utility)” in de sprekerslijst.

d. Skype

Stap d1. Klik op "Instellingen".

Stap d2. Klik op “Audio & Video”.

Stap d3. Selecteer “AI Noise-Cancelling Input (ASUS Utility)” in de microfoonlijst en “AI Noise-Cancelling Output (ASUS Utility)” in de sprekerslijst.

Stap 9. Nadat de communicatie- of livestream-apps volledig zijn ingesteld, kunt u een voorbeeld van het AI-ruisonderdrukkingseffect bekijken.

[Terug naar boven]