[Notebook] Hoe de Windows Herstelomgeving (WinRE) openen?

Windows Recovery Environment (Windows RE, ook bekend als WinRE) is een herstelomgeving in Windows die veelvoorkomende oorzaken kan herstellen, zoals niet-opstartbare besturingssystemen. WinRE is gebaseerd op Windows Preinstall Environment (Windows PE) en kan worden gebruikt met extra stuurprogramma's, talen, optionele Windows PE-componenten, andere hulpprogramma's voor probleemoplossing en diagnose. De meest voorkomende scenario's zijn onder meer systeemherstel, automatische reparatietool of het openen van de veilige modus, enz. In het volgende artikel wordt beschreven hoe u WinRE kunt openen.

WinRE start automatisch na het detecteren van de volgende problemen:

• Twee opeenvolgende mislukte pogingen om Windows te starten
  • Twee opeenvolgende onverwachte afsluitingen die plaatsvinden binnen twee minuten nadat het opstarten is voltooid
  • Twee opeenvolgende systeemherstarts binnen twee minuten na voltooiing van het opstarten
  • Een Secure Boot-fout (behalve voor problemen met betrekking tot Bootmgr.efi)
  • Een BitLocker-fout op apparaten met alleen aanraking

Inhoudsopgave:

Er zijn twee methoden om WinRE in te voeren en u kunt een van beide kiezen om het uit te voeren.

Methode 1: voer WinRE in via Geavanceerde opstartopties in Instellingen

Klik op een van de onderstaande koppelingen, afhankelijk van de versie van het Windows-besturingssysteem waarop uw computer draait:

Windows 11-besturingssysteem

1. Typ en zoek [Geavanceerde opstartopties wijzigen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Openen].          ;
  2. Klik op [Nu opnieuw opstarten]in het gedeelte Geavanceerd opstarten.
  3. Het systeem wordt opnieuw opgestart en voert WinRE in. (De volgende afbeelding is WinRE.)

Windows 10-besturingssysteem

1. Typ en zoek [Geavanceerde opstartopties wijzigen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Openen].          ;
  2. Klik op [Nu opnieuw opstarten]in het gedeelte Geavanceerd opstarten.
  3. Het systeem wordt opnieuw opgestart en voert WinRE in. (De volgende afbeelding is WinRE.)

Methode 2: Voer WinRE in via de sneltoets tijdens het opstarten

Als uw computer het Windows-besturingssysteem niet kan openen, kunt u proberen de sneltoets te gebruiken om uw computer toegang te geven tot WinRE.

1. Terwijl de computer nog niet is ingeschakeld, houd je de F9-toets ingedrukt en druk vervolgens op de aan/uit-knop
    Opmerking: sommige modellen openen WinRE via de F12-toets. Als het is mislukt via de F9-toets, herhaalt u het proces en drukt u op F12 in plaats van op F9 om WinRE te openen.
  2. Laat de F9-toets los nadat het volgende WinRE-scherm wordt weergegeven.

Als u de Windows Herstelomgeving nog steeds niet kunt openen met de sneltoetsen F9 of F12, moet u mogelijk eerst de Fast Boot-functie in de BIOS-configuratie uitschakelen.
Volg deze stappen om Fast Boot uit te schakelen en probeer vervolgens opnieuw de sneltoetsen te gebruiken om de Windows Herstelomgeving te openen.

1. Ga eerst naar het BIOS-configuratiescherm op uw computer. Terwijl de computer nog niet is ingeschakeld, houd je de F2-toets ingedrukt en druk vervolgens op de aan/uit-knop om de BIOS-configuratie in te voeren. Hier vindt u meer informatie over De BIOS-configuratie openen.
  2. Na het invoeren van de BIOS-configuratie zijn er drie soorten schermontwerpen: MyASUS in UEFI, UEFI-modus en < a href="#A5">Legacy-modus. Raadpleeg de bedieningsstappen volgens het beeldscherm van uw computer:

Schakel de Fast Boot-functie uit in "MyASUS in UEFI". In deze interface kunt u het item selecteren en kiezen via Pijltoetsen en Enter van toetsenbord, touchpad of muis.

1. Druk op Sneltoets[F7], of gebruik de cursor om op [Geavanceerde instellingen]① te klikken dat op het scherm wordt weergegeven.
  1. Ga naar [Boot]scherm, selecteer [Fast Boot] item en selecteer vervolgens [Uitgeschakeld]om de Fast Boot-functie uit te schakelen.
  2. Bewaar & Sluit Setup af. Druk op Sneltoets[F10] en selecteer [Bevestigen], de computer wordt opnieuw opgestart en de instellingen worden van kracht. Na het opnieuw opstarten kunt u proberen de sneltoetsen te gebruiken om de Windows Herstelomgeving opnieuw te openen.

Schakel de Fast Boot-functie uit in BIOS - UEFI-modus.< /span>In de UEFI-modus kunt u het item selecteren en kiezen via Pijltoetsen en Enter van toetsenbord, touchpad of muis.

1. Druk op Sneltoets[F7], of gebruik de cursor om op [Geavanceerde modus]① te klikken dat op het scherm wordt weergegeven.
  2. Ga naar [Boot]scherm, selecteer [Fast Boot] item en selecteer vervolgens [Uitgeschakeld]om de Fast Boot-functie uit te schakelen.

3. Bewaar & Sluit Setup af. Druk op Sneltoets[F10] en selecteer [Ok]⑤, de computer zal opnieuw opstarten en de instellingen zullen van kracht worden. Na het opnieuw opstarten kunt u proberen de sneltoetsen te gebruiken om de Windows Herstelomgeving opnieuw te openen.

Schakel de Fast Boot-functie uit in BIOS - Legacy-modus. In Legacy-modus kunt u alleen items selecteren met behulp van de pijltoetsen en de Enter-toets.

1. Ga naar het scherm [Boot], selecteer het item [Fast Boot] en selecteer vervolgens [Disabled] om de Fast Boot-functie uit te schakelen.

2. Opslaan en instellingen afsluiten. Druk op Sneltoets [F10] en selecteer [Ja]⑤, de computer zal opnieuw opstarten en de instellingen zullen van kracht worden. Na het opnieuw opstarten kunt u proberen de sneltoetsen te gebruiken om de Windows Herstelomgeving opnieuw te openen.