[Windows 11/10] Toetsenbordtaal toevoegen/wijzigen

Inhoudsopgave:

Een toetsenbord toevoegen

1. Typ en zoek [Taalinstellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Selecteer in Voorkeurstalen de [Meer] iconnaast de taal waaraan u een nieuw toetsenbord wilt toevoegen, en selecteer vervolgens [Taalopties].
  3. Klik op [Een toetsenbord toevoegen] en selecteer vervolgens het toetsenbord dat u wilt toevoegen uit de lijst. Als je het gewenste toetsenbord niet kunt vinden, moet je misschien een nieuw taalpakket toevoegen om de andere toetsenbordopties te krijgen.
    Alleen als Windows mogelijk niet het gewenste toetsenbord biedt, neem dan contact op met de fabrikant van de toetsenbordtaal.

Terug naar inhoudsopgave

Stel de standaard invoermethode in

1. Typ en zoek [Geavanceerde toetsenbordinstellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open] .
  2. Selecteer in Overschrijven voor standaard invoermethode het gewenste toetsenbord uit de vervolgkeuzelijst.
    Opmerking: de lijst kan toetsenborden weergeven die alleen Windows biedt.
  3. Als je wilt dat elke app een ander toetsenbord gebruikt, kun je het vakje selecteren voor [Laat me een andere invoermethode gebruiken voor elk app-venster].

Terug naar inhoudsopgave

Windows 10-besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Een toetsenbord toevoegen

1. Typ en zoek [Taalinstellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Selecteer in Voorkeurstalen de taal waaraan u een nieuw toetsenbord wilt toevoegen en selecteer vervolgens [Opties]④.
  3. Selecteer [voeg een toetsenbord toe] en selecteer vervolgens het toetsenbordd die u wilt toevoegen uit de lijst. Als je het gewenste toetsenbord niet kunt vinden, moet je misschien een nieuw taalpakket toevoegen om de andere toetsenbordopties te krijgen.
    Alleen als Windows mogelijk niet het gewenste toetsenbord biedt, neem dan contact op met de fabrikant van de toetsenbordtaal.

Terug naar inhoudsopgave

Stel de standaard invoermethode in

1. Typ en zoek [Geavanceerde toetsenbordinstellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open] .
  2. Selecteer in Overschrijven voor standaard invoermethode het gewenste toetsenbord uit de vervolgkeuzelijst.
    Opmerking: de lijst kan toetsenborden weergeven die alleen Windows biedt.
  3. Als je wilt dat elke app een ander toetsenbord gebruikt, kun je het vakje selecteren voor [Laat me een andere invoermethode gebruiken voor elk app-venster].