[AiMesh] Wat is Ethernet-backhaulmodus / backhaulverbindingsprioriteit in het AiMesh-systeem en hoe te installeren in verschillende scenario's?

[Opmerking] De functies die in deze FAQ worden genoemd, worden ondersteund in firmwareversie later dan 386.xxxx.

Als u liever een bekabelde verbinding gebruikt voor uw AiMesh-systeem, kunt u "Ethernet Backhaul Mode" inschakelen in ASUSWRT om uw hoofdrouter en de node (s) te verbinden. In de Ethernet Backhaul-modus kunt u meer draadloze bandbreedte vrijmaken zodat eindapparaten verbinding kunnen maken.

• Waar vind je deze functie?

ASUSWRT GUI (web) -> AiMesh -> Systeeminstellingen -> Ethernet Backhaul-modus

Om flexibeler te zijn, bieden we een andere optie voor uw AiMesh-backhaul-verbinding door "Backhaul-verbindingsprioriteit" in te stellen voor elk knooppunt op basis van uw werkelijke toestand. Zowel draadloze als bedrade backhaul-verbindingen kunnen dynamisch tegelijkertijd binnen uw systeem worden gebruikt. U kunt uw voorkeursverbinding selecteren op basis van uw vervanging. Kijk voor meer details hieronder.

• Waar vind je deze functie?

ASUSWRT GUI (web) -> AiMesh -> Topologie -> Selecteer de AiMesh RE (1) -> Beheer (2) -> Backhaul-verbindingsprioriteit (3)

Basisconfiguratie: algemene Ethernet-backhaulconfiguratie, raadpleeg de volgende veelgestelde vragen:

https://www.asus.com/nl/support/FAQ/1035140/

Geavanceerde instellingen

Geval 1: Ik gebruikte liever alle bekabelde verbindingen in mijn AiMesh-systeem

In dit geval kunt u, als uw omgeving geschikt is voor alle bekabelde verbindingen, de Ethernet Backhaul-modus inschakelen om meer draadloze bandbreedte vrij te maken voor clients.

OPMERKING: Zorg ervoor dat u een Ethernet-kabel hebt gebruikt om uw knooppunt (en) aan te sluiten op uw router of een ander knooppunt om een bedrade backhaul-verbinding te maken voordat u de Ethernet-backhaulmodus inschakelt.

Volg onderstaande stappen:

1. Ga naar Web GUI-> AiMesh -> Systeeminstellingen

2. Schakel de Ethernet-backhaulmodus in

Om zeker te zijn van een goede verbinding voor uw AiMesh-systeem, moet u ervoor zorgen dat u alle knooppunten met de uplink-AP hebt verbonden met Ethernet-kabel (s). Anders kunnen uw node (s) de uplink-verbinding verliezen.

3. Ga naar de pagina "Draadloos" om uw Wi-Fi-netwerkinstellingen indien nodig te wijzigen.

Opmerking: als uw AiMesh-hoofdrouter een tri-band-model is, zult u zien dat de 5G-2-band, die standaard een speciale backhaul was, is geopend voor eindapparaten.

• [Smart Connect ingeschakeld]

• [Smart Connect uitgeschakeld]

Geval 2: Ik gebruik bij voorkeur zowel bedrade als draadloze backhaulverbindingen in mijn AiMesh-systeem

In dit geval kunt u voor elk knooppunt een backhaul-verbinding maken die de voorkeur heeft. Voor die knooppunt (en) met Ethernet-verbinding, kunt u “1G / 2.5G / 10G base-T / 10G SFP + / Powerline WAN First” selecteren als de backhaul-verbindingsprioriteit. Voor die knooppunt (en) met draadloze verbinding, kunt u nog steeds "1G / ​​2.5G / 10G base-T / 10G SFP + / Powerline WAN First" selecteren, voor het geval u beide dynamisch wilt gebruiken. krijgt prioriteit.

Volg de onderstaande stappen om de prioriteit van de backhaul-verbinding in te stellen voor elk knooppunt:

1. Ga naar de AiMesh-pagina en kies het knooppunt dat u wilt configureren

ASUSWRT GUI (web) -> AiMesh -> Topologie -> Selecteer de AiMesh RE (1) -> Beheer (2) -> Backhaul-verbindingsprioriteit (3)

2. Schakel over naar de pagina "Beheer" en verander de backhaulverbindingsprioriteit van "Auto" naar "1G / ​​2.5G / 10G base-T / 10G SFP + / Powerline WAN First".

Ethernet eerst: het systeem geeft prioriteit aan de Ethernet-verbinding. Het schakelt over naar draadloze backhaul wanneer de Ethernet-verbinding niet langer beschikbaar is.

Auto: het systeem past het verbindingstype tussen bedraad of draadloos aan op basis van de huidige status van de verbindingskwaliteit.

Hoe verkrijg ik (Utility / Firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Download Center. (LINK)

Raadpleeg deze link als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Download Center.