[AiMesh] Hoe stel ik ASUS AiMesh of ZenWiFi Mesh Ethernet-backhaul in onder verschillende omstandigheden? (Geavanceerde setup met netwerkswitch)

Om u meer gedetailleerde instructies te geven, kunt u ook op de onderstaande ASUS Youtube-videolink klikken voor meer informatie over het instellen van Ethernet Backhaul-modus/Backhaul-verbindingsprioriteit in AiMesh-systeem

https://www.youtube.com/watch?v=hPeyu_iWUvc

Voorbereiden

Als u de AiMesh/ZenWiFi-router met netwerkswitch instelt, controleer dan de volgende items:

1. Zorg ervoor dat het een management-switch of un-management-switch is.
  2. Als u de beheerschakelaar gebruikt, selecteert u eerst "Ethernet" voor backhaul-verbinding. (1/2.5/10G, afhankelijk van modellen)

1. Voor de beheerswitch, controleer alstublieft of er VLAN-instellingen op poorten zijn. Over het algemeen zijn er twee verschillende soorten VLAN:
  • Trunk-modus: Trunk-modus tagt PVID tijdens het verzenden of ontvangen van pakketten, en controleert ook "of" VID is geldig voor  zenden of ontvangen.  Voornamelijk voor combinatie van netwerkswitches.
  • Toegangsmodus: in de toegangsmodus wordt VID ontgrendeld tijdens het verzenden of ontvangen. Voornamelijk voor pc of veelvoorkomende aangesloten apparaten.

Zorg er bij gebruik van het AiMesh/ZenWiFi-systeem voor dat de node-poorten NIET zijn verbonden met trunk-poorten.

Scenario 1: Raadpleeg dit voor de basismethode om Ethernet-backhaul in te stellen:

[AiMesh] Kan ik een bekabelde verbinding opzetten tussen AiMesh-routers (Ethernet-backhaul)?

Scenario 2: gebruik AiMesh of ZenWiFi met netwerkswitch en gebruik de hoofd AiMesh-router als routermodus.

Om de beste Mesh-prestaties te garanderen, moet u ervoor zorgen dat de switch 10/100/1000Tbase ondersteunt en dat alle netwerkkabels (RJ45) CAT5e of hoger zijn.

In dit geval moet de Main AiMesh-router die rechtstreeks verbinding maakt met uw modem, in de routermodus worden gezet en de Main AiMesh-router verstrekt het IP-adres aan alle andere mesh-knooppunten.

1. Verbindt de netwerkkabel van de LAN-poort van de modem naar de WAN-poort van de Main AiMesh Router.
  2. Verbindt de Ethernet-kabel van de LAN-poort van de hoofdrouter met de LAN-poort van de switch.
  3. Verbindt Ethernet-kabel van de LAN-poort van de switch naar WAN-poort van het andere AiMesh-knooppunt.

Om compatibiliteit met netwerkswitches te garanderen, stelt u de verbindingsprioriteit in op “Ethernet” in de mesh-knooppuntinstellingen.

Scenario 3: gebruik AiMesh of ZenWiFi met netwerkswitch en gebruik de hoofd AiMesh-router als AP-modus (Bridge-modus).

Om de beste Mesh-prestaties te garanderen, moet u ervoor zorgen dat de switch 10/100/1000Tbase ondersteunt en dat alle netwerkkabels (RJ45) CAT5e of hoger zijn.

In dit geval moet de Main AiMesh-router die rechtstreeks verbinding maakt met de switch, worden ingesteld in AP-modus (Bridge-modus), en dan zal deze het IP-adres van uw modem ontvangen.

1. Configureer de werkingsmodus van de belangrijkste AiMesh-router naar toegangspuntmodus (AP-modus). ([AiMesh] Hoe stel ik twee ASUS-routers in als AiMesh in Access Point(AP)-modus?)
  2. Sluit de Ethernet-kabel van de LAN-poort van het modem aan op de switch.
  3. Sluit de Ethernet-kabel van de switch aan op de hoofd-AiMesh-router's “LAN” haven. Met deze actie kan de hoofd AiMesh-router het IP-adres van de modem ophalen.
  4. Verbind  Ethernet-kabel van switch naar alle mesh-modi’ “WAN” haven. Deze actie zorgt ervoor dat alle mesh-knooppunten het IP-adres van de modem krijgen en controle krijgen via de hoofdrouter van AiMesh.

[Opmerking 1] pleidooiControleer of uw modem DHCP-service biedt als u deze instelling wilt gebruiken. (Controleer dit nogmaals bij uw internetprovider).

[Opmerking 2] De modem van sommige internetproviders beperkt het specifieke apparaat of staat slechts één apparaat toe om een ​​IP-adres te krijgen . In dit geval moet u uw internetprovider raadplegen voor  ondersteuning.

Om compatibiliteit met netwerkswitches te garanderen, stelt u de verbindingsprioriteit in op “Ethernet” in instellingen voor mesh-knooppunten.

Scenario 4: gebruik AiMesh of ZenWiFi rechtstreeks met modem en gebruik de hoofd AiMesh-router als AP-modus (Bridge-modus).

Om de beste Mesh-prestaties te garanderen, wordt aanbevolen dat alle netwerkkabels (RJ45) CAT5e of groter zijn.

In dit geval moeten de hoofd-AiMesh-router en alle andere AiMesh-knooppunten die rechtstreeks verbinding maken met uw modem, worden ingesteld in AP-modus (Bridge-modus) en krijgt het IP-adres van uw modem.

1. Configureer de hoofdmodus van de AiMesh-router naar de toegangspuntmodus (AP-modus). [Draadloze router] Hoe stel ik de bedrijfsmodus in - Access Point (AP)-modus?
  2. Sluit de Ethernet-kabel van de LAN-poort van de modem aan op de "LAN" van de AiMesh-hoofdrouter haven. Met deze actie kan de hoofd AiMesh-router het IP-adres van de modem krijgen.
  3. Sluit  Ethernet-kabel van modem aan op alle mesh-modi’ “WAN” haven. Deze actie zorgt ervoor dat alle mesh-knooppunten een IP-adres krijgen van de modem en worden bestuurd door de hoofdrouter van AiMesh.

[Opmerking 1] Zorg ervoor dat uw modem DHCP-service biedt als u deze opstelling wilt gebruiken.  (Controleer dit nogmaals bij uw internetprovider).

[Opmerking 2] De modem van een internetserviceprovider beperkt het specifieke apparaat" of staat slechts één apparaat toe om een ​​IP-adres te krijgen. In dit geval moet u uw internetprovider raadplegen voor ondersteuning.

Om de compatibiliteit van het apparaat te garanderen, stelt u de verbindingsprioriteit in op “Ethernet” in instellingen voor mesh-knooppunten.

Hoe krijg ik het (hulpprogramma/firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het  ASUS Download Center .

Als je meer informatie nodig hebt over het ASUS Downloadcentrum, raadpleeg dan deze link.