[Moederbord] Problemen oplossen - Een foutmelding "CPU Over Temperature Error" treedt op na het opstarten

Als een fout in de onderstaande afbeelding optreedt nadat het moederbord is opgestart: CPU Over Temperature Error! Druk op F1 om SETUP uit te voeren

Deze fout betekent dat de CPU-temperatuur te hoog is, volg de onderstaande stappen om problemen op te lossen:

1. Het probleem met de ventilator van de CPU-koeler:

Druk op [F1] om BIOS Setup EZ Mode te openen, enz.: zoals weergegeven in item1 van de onderstaande afbeelding. De huidige CPU-temperatuur is 85℃, en als deze in rood wordt weergegeven, betekent dit dat de temperatuur te hoog is.

De rotatiesnelheid van de CPU-VENTILATOR is abnormaal, enz.: zoals weergegeven in item2 van de onderstaande afbeelding. De ventilator van de CPU-koeler draait niet of kan niet worden gedetecteerd, en de snelheid wordt weergegeven als N/A. Controleer of de ventilator van de CPU-koeler correct is aangesloten op de CPU_Fan header-aansluiting op het moederbord.

2. Controleer of de ventilatorbladen van de CPU-koeler te veel stof hebben verzameld of verouderd zijn, waardoor de ventilator langzamer draait. Het wordt aanbevolen om het stof van de ventilatorbladen schoon te maken of de CPU-koeler te vervangen.

3. Wanneer het moederbord is uitgeschakeld, verwijder de CPU-koeler en controleer of de thermische pasta op het oppervlak van de CPU is uitgehard. Als het is uitgehard, breng dan opnieuw thermische pasta aan op de CPU.

4. Als de CPU overgeklokt is, zal de belasting van de CPU te zwaar zijn en zal de temperatuur hoog zijn. U kunt de BIOS-instellingspagina van het moederbord openen om de standaardinstellingen van de BIOS te herstellen. Zie voor meer informatie: [Moederbord] Hoe BIOS-instellingen herstellen?

Als u wilt blijven overklokken maar de temperatuur blijft te hoog, kunt u deze vervangen door een CPU-koeler met betere warmteafvoerprestaties. Zie: ASUS CPU-koeler

5. Als het probleem nog steeds bestaat na bovenstaande probleemoplossingen, wordt aanbevolen om CMOS te wissen. Zie: Hoe CMOS wissen?

If de bovenstaande methoden uw probleem niet kunnen oplossen, neem dan contact op met het ASUS-servicecentrum voor meer hulp.