[Chromebook] Zet uw Chromebook terug naar de fabrieksinstellingen (Powerwash)

Index

Introductie

U kunt uw Chromebook weer als nieuw laten werken door de fabrieksinstellingen te herstellen. Als u uw Chromebook niet meer gaat gebruiken, kunt u de fabrieksinstellingen terugzetten (Dit word ook wel Powerwash genoemd).

Een fabrieksreset wist alle informatie op de harde schijf van uw Chromebook, inclusief alle bestanden in de map Downloads.

Voordat u reset, moet u een back-up van uw bestanden maken op Google Drive of een externe harde schijf. Als je de fabrieksinstellingen terugzet, worden je bestanden op Google Drive of op een extern opslagapparaat niet verwijderd.

Opmerking: Als u uw Chromebook op het werk of op school gebruikt, kunt u deze niet resetten. Vraag uw beheerder om de gegevens te wissen uw Chromebook en schrijf het apparaat opnieuw in op uw werk- of schoolnetwerk.

Voordat je je Chromebook terugzet op de fabrieksinstellingen

Stap 1: Zorg ervoor dat u reset

Misschien wilt u uw Chromebook opnieuw instellen als:

• Je ziet het bericht "Dit Chrome-apparaat resetten"
  • Je hebt problemen met je gebruikersprofiel of instellingen
  • U heeft geprobeerd uw Chromebook opnieuw op te starten en deze werkt nog steeds niet normaal
  • U wilt de eigenaar van de Chromebook wijzigen

Stap 2: Probeer eerst deze andere stappen

1. Schakel uw Chrome-extensies een voor een uit en controleer elke keer of uw Chromebook weer werkt.
  2. Probeer de hardware van uw Chromebook opnieuw in te stellen. Hier vindt u meer informatie over het resetten van uw Chromebook-hardware (harde reset).

Als geen van deze stappen het probleem verhelpt, gaat u verder met stap 3.

Stap 3: Maak een back-up van uw bestanden en gegevens (belangrijk)

Als u de fabrieksinstellingen terugzet, worden alle gegevens op de harde schijf van uw Chromebook gewist, inclusief uw instellingen, apps en bestanden. Voordat u reset, moet u het volgende doen:

• Synchroniseer uw informatie en instellingen met uw Google-account.
  • Maak een back-up van uw bestanden op Google Drive of een extern opslagapparaat.

Als je de fabrieksinstellingen terugzet, worden je bestanden op Google Drive of externe harde schijf niet verwijderd.

Reset je Chromebook naar de fabrieksinstellingen

Google biedt twee methoden om uw Chromebook terug te zetten naar de fabrieksinstellingen en u kunt een van beide kiezen om dit uit te voeren.

Methode 1: reset uw Chromebook onder Geavanceerde instellingen
Methode 2: sneltoetsen gebruiken om uw Chromebook opnieuw in te stellen

Methode 1: reset uw Chromebook onder Geavanceerde instellingen

Opmerking: als u zich niet kunt aanmelden bij uw Google-account, probeert u sneltoetsen te gebruiken om uw Chromebook opnieuw in te stellen.

1. Klik op [Statusbalk] rechtsonder in het scherm en klik vervolgens op [Instellingen].

2. Vouw de [Geavanceerde] instellingen uit en selecteer vervolgens [Reset instellingen].

3. Klik op [Resetten] onder het Powerwash-gedeelte.

4. Selecteer [Opnieuw opstarten].

5. Nadat de Chromebook opnieuw is opgestart, bevestigt u of u deze Chromebook wilt resetten en selecteert u vervolgens [Powerwash].

6. Selecteer [Doorgaan] om het resetproces⑧ te starten.

7. Als het resetten is voltooid, geeft uw Chromebook voor het eerst het welkomstscherm weer. Volg de stappen die worden weergegeven en log in met uw Google-account.
    Opmerking: het account waarmee u zich aanmeldt nadat u uw Chromebook opnieuw heeft ingesteld, wordt het eigenaarsaccount.
  8. Nadat u uw Chromebook opnieuw heeft ingesteld:
    Volg de instructies op het scherm om uw Chromebook in te stellen
    Controleer of het probleem is verholpen.

Als u uw Chromebook opnieuw heeft ingesteld, maar nog steeds problemen ondervindt, probeert u deze stappen:

Terug naar de inhoudsopgave

Methode 2: sneltoetsen gebruiken om uw Chromebook opnieuw in te stellen:

1. Meld u af bij uw Chromebook. Klik op [Statusbalk]rechtsonder in het scherm en klik vervolgens op [Afmelden].

2. Houd de toets Ctrl + Alt + Shift + R op het toetsenbord ingedrukt.
    Opmerking: als uw Chromebook uit de Detachable-serie is en geen toetsenbord heeft, raadpleegt u Hoe u uw Chromebook terugzet naar de fabrieksinstellingen (zonder toetsenbord).

3. Nadat het volgende scherm wordt weergegeven, selecteert u [Opnieuw opstarten].

4. Nadat de Chromebook opnieuw is opgestart, bevestigt u of u deze Chromebook wilt resetten en selecteert u vervolgens [Powerwash].

5. Selecteer [Doorgaan] om het resetproces te starten.

6. De reset is voltooid, uw Chromebook geeft voor het eerst het welkomstscherm weer. Volg de stappen die worden weergegeven en log in met uw Google-account.
    Opmerking: het account waarmee u zich aanmeldt nadat u uw Chromebook opnieuw heeft ingesteld, wordt het eigenaarsaccount.
  7. Nadat u uw Chromebook opnieuw heeft ingesteld:
    Volg de instructies op het scherm om uw Chromebook in te stellen
    Controleer of het probleem is verholpen

Als u uw Chromebook opnieuw heeft ingesteld, maar nog steeds problemen ondervindt, probeert u deze stappen:

Terug naar de inhoudsopgave

Uw Chromebook terugzetten op de fabrieksinstellingen (zonder toetsenbord)

Als u uw Chromebook alleen wilt resetten met de bewerking op tablet, kunt u de onderstaande stappen volgen om dit te voltooien.

1. Druk ongeveer 10 seconden tegelijkertijd op de aan / uit-knop, de toets Volume omhoog en de toets Volume omlaag.

2. Wanneer u het promptvenster ziet waarin u een herstel-USB-stick moet plaatsen, drukt u op de toets Volume omhoog of Volume omlaag om naar het volgende menu te gaan.

3. Nadat het volgende scherm verschijnt, drukt u tegelijkertijd op de toets Volume omhoog en Volume omlaag.

4. Navigeer door [Bevestigen uitschakelen OS-verificatie] met de volumetoets (omhoog of omlaag) en druk vervolgens op de aan/uit-knop om deze te selecteren.

5. Navigeer door [OS-verificatie inschakelen] met de volumetoets (omhoog of omlaag) en druk vervolgens op de aan/uit-knop om deze te selecteren.

6. Navigeer door [Bevestigen inschakelen OS-verificatie] met de volumetoets (omhoog of omlaag) en druk vervolgens op de aan/uit-knop om deze te selecteren. Uw Chromebook start het resetproces.

7. De reset is voltooid, uw Chromebook geeft voor het eerst het welkomstscherm weer. Volg de stappen die worden weergegeven en log in met uw Google-account.
    Opmerking: het account waarmee u zich aanmeldt nadat u uw Chromebook opnieuw heeft ingesteld, wordt het eigenaarsaccount.

8. Nadat u uw Chromebook opnieuw heeft ingesteld:
    Volg de instructies op het scherm om uw Chromebook in te stellen
    Controleer of het probleem is verholpen

Als u uw Chromebook opnieuw heeft ingesteld, maar nog steeds problemen ondervindt, probeert u deze stappen:

Terug naar de inhoudsopgave