[Gaming NB] Dolby Atmos - Introductie

● Wat is Dolby Access?

Dolby® Access is een app voor Windows 10 en Xbox waarmee je Dolby Atmos kunt instellen, uitproberen en ervaren, een baanbrekende geluidstechnologie die je meesleept in de actie met meeslepende, bewegende audio voor je games en films.

● Over Dolby Atmos

Met Dolby Atmos kunnen geluidsontwerpers verschillende kwaliteiten van elk geluid specificeren, inclusief locatie, beweging, grootte, focus en meer. Dit maakt game- en filmgeluiden vrij van individuele luidsprekerkanalen, zodat ze nauwkeurig kunnen worden geplaatst en verplaatst om boven en om je heen te stromen in een driedimensionale ruimte. Geluidseffecten volgen de actie op het scherm en lijken afkomstig te zijn van een precieze locatie, of een personage of een object nu statisch is of in beweging is, voor een meer meeslepende ervaring.

● Ondersteunde modellen

ROG Zephyrus G14-serie notebooks.

Bezoek voor meer ondersteunde modellen het Gaming Series Notebook Product van de officiële ASUS-website.

● Dolby Access starten

Voordat u Dolby Atmos gaat ervaren, volgt u de onderstaande stappen om eerst het ruimtelijk geluid in Windows in te schakelen.

Stap 1. Ga rechtsonder in de taakbalk en klik met de rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram

Stap 2. Klik op het ruimtelijk geluid (uit). De beginstatus is uitgeschakeld.

Stap 3. Selecteer de voorkeur voor Dolby Atmos-audio-uitvoer. De Dolby Atmos voor ingebouwde luidsprekers is het standaardapparaat voor de audio-uitvoer in Dolby Access.

Stap 4. Om Dolby Access te starten, ga naar Start> Dolby Access (zie hieronder)

● Dolby Access - rondleiding

Klik op het bovenste menu van de Dolby Access-app om door Home, Producten en Instellingen te bladeren:

[HOME]

Op het startscherm kunnen gebruikers de Dolby Atmos-kwaliteit ervaren met democontent van enkele van de Dolby Atmos-compatibele titels.

(Inhoud beperkt zonder internetverbinding)

[PRODUCTEN]

Op de productenpagina kunnen gebruikers de status van hun Dolby Atmos voor elke audio-uitgang controleren en indien nodig instellingen uitvoeren.

(Ingebouwde luidsprekers is de standaardinstelling)

[INSTELLINGEN]

Gebruikers kunnen hun instellingen selecteren op basis van specifiek afgestemde profielen voor muziek, films, games, spraak of zelfs hun eigen profielen aanpassen. Standaard is muziek.

Voor details over Dolby Atmos en Dolby Access-app, verwijzen wij u naar de onderstaande link:

https://www.dolby.com/us/en/apps/access/pc-xbox.html#2

(Informatiebron: https://www.dolby.com/us/en/apps/access/pc-xbox.html#2)