[Gaming NB / Gaming DT] Introductie van MyASUS Factory Restore Settings (ASUS Recovery)

Met ASUS Recovery kan vooraf geïnstalleerde Windows worden hersteld naar de standaardfabrieksinstellingen. Bestanden, instellingen en geïnstalleerde software in de systeemopslag moeten tijdens het proces worden verwijderd. Bovendien wordt de versie van Windows ook teruggezet naar de vooraf geïnstalleerde versie. In dit artikel wordt kort uitgelegd hoe u deze functie kunt gebruiken en welke stappen u moet uitvoeren.

Inhoud:

1. Ondersteunde modellen

2. ASUS Recovery activeren

2-1 ASUS Recovery activeren via Windows 10

2-2 ASUS Recovery activeren tijdens het opstarten

3. FAQ

1. Ondersteunde modellen:

‧ Deze functie is van toepassing op nieuwe spelmodellen die zijn uitgebracht na januari 2020, met Windows 10 vooraf geïnstalleerd. Producten omvatten notebook-pc en desktop-pc in Gaming-serie (inclusief ROG en TUF).

‧ Om de beschikbaarheid van deze functie in de aangeschafte notebook te controleren:

Kies een van de methoden om de functie te activeren (2-1 ASUS Recovery activeren via Windows 10 of 2-2 ASUS Recovery activeren door op te starten) totdat Windows RE> Problemen oplossen is bereikt (stap 2-1-5 of 2-2-3). Als de optie [MyASUS in Win RE] of [ASUS Recovery] niet beschikbaar is op de pagina Problemen oplossen, betekent dit dat uw notebook niet is uitgerust met de ASUS-herstelfunctie.

‧ Als er problemen zijn met het controleren van de functie, neem dan contact met ons op voor verdere hulp.

2. ASUS Recovery Activeren

ASUS Recovery kan worden geactiveerd via twee paden: via Instellingen van Windows 10 OS of door tijdens het opstarten op de F9 of F12-toets op het toetsenbord te klikken. De gebruiker kan ASUS Recovery activeren door de Windows RE (Windows Recovery Environment) te openen. Gedetailleerde stappen worden hieronder beschreven.

Waarschuwing: met deze actie worden alle gebruikersgegevens en niet in de fabriek geïnstalleerde apps verwijderd. Zorg ervoor dat u van tevoren een back-up van uw persoonlijke gegevens hebt gemaakt.

2-1 ASUS Recovery activeren via Windows 10

2-1-1 Klik op [Start]  in de linkerbenedenhoek van het bureaublad en klik op [Instellingen].

2-1-2 Klik op [Bijwerken en beveiliging].

2-1-3 Klik op [Herstel] in het linkermenu en klik op [Nu opnieuw opstarten] onder Geavanceerd opstarten. De pc wordt opnieuw opgestart.

2-1-4 Eenmaal opnieuw opgestart, klikt u op [Troubleshoot].

2-1-5 Klik op [MyASUS in WinRE].

* Als het alleen met de optie [ASUS Recovery] is, ga dan naar stap 2-1-7 voor de volgende stap. Zodra [MyASUS in WinRE] en [ASUS Recovery] niet beschikbaar zijn, betekent dit dat uw notebook niet is uitgerust met de ASUS Recovery-functie.

2-1-6 Klik op de [MyASUS in WinRE] -pagina op [ASUS Recovery]

2-1-7 Er wordt een bericht weergegeven om u eraan te herinneren dat het systeem op het punt staat terug te keren naar de fabrieksinstellingen. Klik op [Ja] als u wilt bevestigen om door te gaan. Klik op [Nee] om de taak af te breken.

2-1-8 Wacht een paar minuten totdat de Windows 10 OOBE (Out-of-Box Experience) op het scherm wordt weergegeven, wat aangeeft dat het resetten van het systeem naar de ASUS-fabrieksinstellingen is voltooid.

2-1-9 Voor meer informatie over het voltooien van Windows 10 OOBE (Out-of-Box Experience), klikt u op de Link of raadpleegt u de gerelateerde onderwerpen.

2-2 ASUS Recovery activeren tijdens het opstarten

2-2-1 Klik herhaaldelijk op de F9- of F12-toets op het toetsenbord wanneer het ROG- (of ASUS) -logo op het scherm wordt weergegeven tijdens het opstarten om de Windows RE (Windows Herstelomgeving) te openen. Als de pc de Windows RE niet heeft ingevoerd en in plaats daarvan de Windows 10 heeft ingevoerd, start u de pc op en probeert u het opnieuw.

2-2-2 Klik op [Probleemoplossing].

2-2-3 Klik op [MyASUS in WinRE]

* Als het alleen met de optie [ASUS Recovery] is, ga dan naar stap 2-2-5 voor de volgende stap. Zodra [MyASUS in WinRE] en [ASUS Recovery] niet beschikbaar zijn, betekent dit dat uw notebook niet is uitgerust met de ASUS Recovery-functie.

2-2-4 Klik op de [MyASUS in WinRE] -pagina op [ASUS Recovery].

2-2-5 Abericht wordt gevraagd om u eraan te herinneren dat het systeem op het punt staat terug te keren naar de fabrieksinstellingen. Klik op [Ja] als u wilt bevestigen om door te gaan. Klik op [Nee] om de taak af te breken.

2-2-6 Wait for few minutes until the Windows 10 OOBE (Out-of-Box Experience) is displayed on the screen, which represents the completion of system resetting to its ASUS factory settings.

2-2-7 Voor meer informatie over het voltooien van Windows 10 OOBE (Out-of-Box Experience), klikt u op de link of raadpleegt u de gerelateerde onderwerpen.

3. FAQ

V1: Waarom kan ik tijdens het opstarten van de laptop de Windows RE (Windows Herstelomgeving) niet openen?

A1: Omdat producten een ander type besturingssysteem en versie hebben, kan de manier om de Windows RE-pagina te openen door op F9 of F12 te klikken totdat het scherm "Please wait" weergeeft.

V2: Waarom kan ik de optie [MyASUS in WinRE] of [ASUS Recovery] niet zien nadat ik in [Troubleshoot] ben gekomen onder Windows RE?

A2: Vanwege deze functie is van toepassing op nieuwe spelmodellen die zijn uitgebracht na januari 2020, met Windows 10 vooraf geïnstalleerd. Producten omvatten notebook-pc en desktop-pc in Gaming-serie (inclusief ROG en TUF). Als u zich op de pagina [Problemen oplossen] bevindt en [MyASUS in WinRE] en [ASUS Recovery] niet beschikbaar zijn, betekent dit dat uw laptop niet is uitgerust met de ASUS Recovery-functie.