[ASUS DDNS] Hoe kan ik de geregistreerde ASUS DDNS-hostnaam in de router verwijderen?

Dit artikel biedt twee manieren om een geregistreerde ASUS DDNS-hostnaam te verwijderen: (1) Afmelden (2) Gebruik de ASUS Router-app om de ASUS DDNS-hostnaam te verwijderen.

Als u de naam van een geregistreerde ASUS DDNS-host wilt wijzigen, kunt u de volgende drie scenario's raadplegen:(1) Schakel de DDNS-functie uit (2) Om de ASUS DDNS-hostnaam te wijzigen (3) Breng uw ASUS DDNS-hostnaam over van de originele router naar het nieuwe apparaat.

Opmerking: als op de router de ASUS DDNS-functie (Dynamic Domain Name System) is ingeschakeld en in gebruik is, kunt u de ASUS DDNS-hostnaam niet verwijderen. sterk>

Als u een geregistreerde ASUS DDNS-hostnaam wilt verwijderen, kunt u een van de volgende twee methoden gebruiken:

Methode 1- Uitschrijven:

(1) Na het registreren van de ASUS DDNS-hostnaam verschijnt de knop Deregistreren.

(2) Klik op Afmelden, u kunt de geregistreerde ASUS DDNS-hostnaam annuleren.

Opmerking: de functie Afmelden ondersteunt alleen firmwareversies die zijn uitgebracht na december 2020/december en ondersteunt geen modellen uit de DSL-serie en modellen uit de End of Life (EOL).

Raadpleeg [Draadloos / Netwerken] Hoe controleer ik of een product End-of-life (EOL) is? | Officiële ondersteuning | ASUS Globaal

Methode 2- Gebruik de ASUS Router-app om de ASUS DDNS-hostnaam te verwijderen. (Voor gebruikers met een firmwareversie later dan 3.0.0.4.388.22715 of 3.0.0.4.388.31665 en hebben ASUS DDNS gekoppeld aan het inlogaccount van de router-app)

Stap 1. Open de ASUS-router-app en log in op het account dat is gekoppeld aan uw ASUS DDNS.

Stap 2. Ga naar het ASUS-routerprofiel dat is ingesteld met ASUS DDNS

Stap 3. Ga naar Instellingen > Accountbinding > ASUS DDNS

Stap 4. Klik op [Hostnaam verwijderen].

Stap 5. Als uw ASUS DDNS is verwijderd, ziet u dat de hostnaam leeg is.

Bovenstaand zijn twee manieren om de registratie van de ASUS DDNS-hostnaam ongedaan te maken.

Als u de naam van een geregistreerde ASUS DDNS-host wilt wijzigen, kunt u de volgende drie scenario's raadplegen.

Scenario 1: Schakel de DDNS-functie uit.

Scenario 2: Om de ASUS DDNS-hostnaam te wijzigen.

Scenario 3: Breng uw ASUS DDNS-hostnaam over van de originele router naar het nieuwe apparaat.

Scenario 1: Schakel de DDNS-functie uit

Als u de ASUS DDNS-functie tijdelijk niet wilt gebruiken, klikt u op [Nee] bij het inschakelen van ASUS DDNS Client om de DDNS-functie uit te schakelen.

En klik op [Toepassen] om de instellingen op te slaan.

Scenario 2: Om de ASUS DDNS-hostnaam te wijzigen

Voer uw nieuwe DDNS-hostnaam in het veld Hostnaam in en klik op [Toepassen] om de nieuwe DDNS-hostnaam opnieuw te registreren.

Opmerking: de nieuwe naam vervangt de oude registratiegegevens en de oude hostnaam kan niet behouden blijven.

Scenario 3: zet uw ASUS DDNS-hostnaam over van de originele router naar het nieuwe apparaat.

Op basis van accountbinding kunt u uw ASUS DDNS-hostnaam overdragenvan de originele router naar het nieuwe apparaat.

Als u bijvoorbeeld een nieuwe router koopt ter vervanging van uw originele router en u de originele ASUS DDNS-hostnaam op een nieuwe router wilt gebruiken.

U kunt de hostnaam van de oude router naar de nieuwe router overbrengen.

(Voor gebruikers met een firmwareversie later dan 3.0.0.4.388.22715 of 3.0.0.4.388.31665 en hebben ASUS DDNS gekoppeld aan het inlogaccount van de router-app)

Raadpleeg de onderstaande veelgestelde vragen:

[Draadloze router] Hoe kan ik een trust-account aan mijn ASUS-router koppelen?

[Draadloze router] Hoe kan ik ASUS DDNS overbrengen naar een nieuw apparaat?

Als geen van de bovenstaande methoden van toepassing is, geef dan de volgende informatie door aan uw lokale ASUS-callcenter:

1. Het serienummer van uw vorige router. (Je vindt het op het achterlabel van je router)

2. Het MAC-adres van uw vorige router. (Je vindt het op het achterlabel van je router)

3. De DDNS-hostnaam.

Het zal enkele werkdagen duren voordat de technische centra van ASUS de geregistreerde DDNS-hostnaam verwijderen. Daarna kunt u de domeinnaam registreren op uw nieuwe router.

U kunt ASUS Call Center-informatie vinden op:  https://www.asus.com/nl/support/callus