[AiMesh] Hoe kan ik het AiMesh systeem instellen? (ASUS Router APP-iOS)

U vindt de ondersteunde lijst en download ondersteunde firmware op Wat is AiMesh en AiMesh Router | ASUS

Stap 1: Voordat u ASUS AiMesh gaat instellen, moet u het volgende voorbereiden:

(1) Twee ASUS-routers die AiMesh ondersteunen. U kunt de lijst met ondersteunde modellen vinden op https://www.asus.com/Networking/Wi-Fi-System-Products/

(2) Wijs één router toe als de AiMesh-router en een andere router als AiMesh-knooppunt.

Opmerking:

• De router met de hoogste specificaties moet worden gebruikt als de AiMesh-router.
  • De beste ervaring is het mesh-systeem van 5 routers. (1 AiMesh-router + 4 AiMesh-knooppunten).

(3) Plaats de AiMesh-router en -knooppunt binnen 1-3 meter van elkaar tijdens het installatieproces.

Stap 2: Upgrade alle routers met AiMesh-ondersteunde firmware

Sluit de lichtnetadapter aan en druk op de aan / uit-knop aan de achterkant van uw router.

Controleer de WAN en 2. 4 GHz / 5 GHz LED-lampjes om te controleren of de hardware-aansluiting gereed is.

Verbind uw pc via een netwerkkabel met de router.

Start een web-GUI. U wordt doorgestuurd naar de ASUS Setup Wizard. Als dat niet het geval is, gaat u naar https://router.asus.com.

Ga naar Administration -> Firmware Upgrade.

Opmerking: U kunt de nieuwste firmware downloaden in de ASUS Download Center.

Upload de gedownloade firmware op zowel de AiMesh-router als de node.

Nadat de firmware is geüpload, gaat u naar de pagina Netwerk Map om te controleren of het AiMesh-pictogram wordt weergegeven.

Stap 3: Reset de AiMesh node naar de fabrieksinstellingen

Druk ten minste 5 seconden op de resetknop van de AiMesh node en laat de resetknop los totdat het aan / uit-lampje langzaam knippert.

Wanneer het resetproces is voltooid, laat u de AiMesh-node ingeschakeld blijven en stand-by voor de AiMesh-instelling.

Stap 4: AiMesh-router instellen

Koppel uw kabel- / DSL-modem los. Als de batterij een reservebatterij heeft, verwijdert u de batterij.

Verbind uw modem met de AiMesh-router met een netwerkkabel. En zet dan uw modem aan. Controleer de LED-lampjes van je modem om te controleren of de verbinding actief is.

Sluit de lichtnetadapter aan en druk op de aan / uit-knop aan de achterkant van uw router. Controleer de WAN en 2.4G / 5G LED-lampjes om te controleren of de hardware-aansluiting gereed is

Download de ASUS Router APP in de App Store. Zoek de netwerknaam (SSID) van uw AiMesh-router en sluit deze aan.

Ga na het inloggen naar More -> AiMesh en ga aan de slag.

Na het klikken zal het AiMesh-node automatisch doorzoeken. Wanneer de AiMesh node op deze pagina wordt weergegeven, klikt u erop om het toe te voegen aan het AiMesh-systeem. Het is het beste om alle routers in de buurt te plaatsen wanneer ze voor de eerste keer worden gesynchroniseerd in het geval van interferentie.

Als er geen AiMesh-node in de buurt gevonden wordt of de synchronisatie mislukt, controleer dan het volgende en probeer het opnieuw.

- Uw AiMesh-node is ingeschakeld.
- Uw AiMesh-node is geüpgraded naar AiMesh-ondersteunde bètafirmware.
- Uw AiMesh-node wordt teruggezet naar de standaardwaarde.
- Verplaats uw AiMesh-node dichter naar det AiMesh-router tussen 1-3 meter.

Er wordt een bericht weergegeven als de synchronisatie is voltooid.

Gefelictieerd! U kunt de pagina's hieronder zien verschijnen wanneer het AiMesh-node succesvol is toegevoegd aan het AiMesh-netwerk. Ga naar Apparaten -> AiMesh voor meer informatie.

Stap 5: Plaats de AiMesh router en node op de beste plek

Nu is het tijd om uw AiMesh-knooppunt naar een gewenste locatie te verplaatsen. U kunt zien hoeveel apparaten er op het AiMesh-knooppunt zijn aangesloten en hoe goed de ontvangst van de AiMesh-router is. U kunt toegang krijgen tot de informatie door de ASUS Router-app of web-GUI te gebruiken.

Het wordt sterk aanbevolen om het AiMesh-knooppunt tussen uw AiMesh-router en uw bestaande dode zone te plaatsen.

Plaats de AiMesh-router en -knooppunt hoog gericht en in open ruimte.

FAQ

1. Waarom kan het gastnetwerk niet synchroniseren en werken in de AiMesh-node?

• Gastnetwerk wordt momenteel alleen uitgezonden vanaf de AiMesh-router, het is niet beschikbaar in het AiMesh-knooppunt.
  • Er is geen gastnetwerkoptie van de AiMesh-knooppunt (en).

2. Waarom kan ik geen gastnetwerk / draadloos tijdschema instellen onder het AiMesh-knooppunt?

• Alle routerinstellingen kunnen alleen worden gedaan onder de AiMesh-router, niet vanaf AiMesh-knooppunten.

Hoe krijg ik (Utility / Firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Download Center. (LINK)

Raadpleeg deze link als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Download Center.