[AiMesh] How kan ik het AiMesh systeem installeren (Web GUI)?

Ga voor meer informatie over AiMesh naarhttps://www.asus.com/Microsite/AiMesh/en/index.html

Stap 1: Voordat u begint met het instellen van ASUS AiMesh, moet u ervoor zorgen dat de volgende apparaten beschikbaar zijn:

(1) Twee ASUS-routers die AiMesh ondersteunen. U vindt de lijst met ondersteunde modellen op https://www.asus.com/Networking/Wi-Fi-System-Products/

(2) Wijs één router toe als de AiMesh-router en de andere router als AiMesh-knooppunt.

Opmerking:

De router met de hoogste specificaties moet worden gebruikt als de AiMesh-router.
De beste ervaring is het mesh-systeem van 5 routers. (1 AiMesh-router + 4 AiMesh-knooppunten).

(3) Plaats de AiMesh-router en het knooppunt binnen 1-3 meter ten opzichte van elkaar tijdens het installatieproces.

Stap 2: Upgrade alle routers met door AiMesh ondersteunde firmware

(1) Sluit de stroomadapter aan en druk op de aan / uit-knop aan de achterkant van uw router.

Controleer de LED-lampjes van WAN, 2.4GHz en 5GHz om er zeker van te zijn dat de hardwareverbinding gereed is.

(2) Verbind uw pc met de router via een netwerkkabel.

Start de web-GUI en u wordt doorgestuurd naar de ASUS-installatiewizard. Als dit niet het geval is, navigeert u naar https://router.asus.com.

Ga naar Beheer -> Firmware-upgrade.

Opmerking: u kunt de nieuwste firmware downloaden in het ASUS Download Center.

(3) Upload de gedownloade firmware naar zowel de AiMesh-router als het knooppunt.

Nadat de firmware is geüpload, gaat u naar de netwerkkaartpagina om te controleren of het AiMesh-pictogram wordt weergegeven.

Stap 3: Reset de AiMesh-node naar de fabrieksinstellingen

(1) Houd de resetknop van de AiMesh-node minimaal 5 seconden ingedrukt en laat deze vervolgens los wanneer de voedings-LED langzaam knippert.

(2) Wanneer het resetproces is voltooid, laat u de AiMesh-node ingeschakeld en stand-by blijven zodat de AiMesh-instellingen kunnen beginnen.

Stap 4: AiMesh-router instellen

(1) Koppel uw kabel- / DSL-modem los. Als het een back-upbatterij heeft, verwijder deze dan.

(2) Verbind uw modem met de AiMesh-router met een netwerkkabel en schakel vervolgens uw modem in. Controleer de LED-lampjes van uw modem om er zeker van te zijn dat de verbinding actief is.

(3) Sluit de stroomadapter aan en druk op de aan / uit-knop aan de achterkant van uw router. Controleer de WAN-, 2.4G- en 5G-led-lampjes om er zeker van te zijn dat de hardwareverbinding gereed is.

(4) Verbind uw pc met de AiMesh-router met een netwerkkabel.

een). Gebruik een Ethernet-kabel om een ​​van de LAN-poorten van uw AiMesh-router en uw pc te verbinden.

b). Zoek de netwerknaam (SSID) van uw AiMesh-router vanaf uw pc via Wi-Fi en maak verbinding. Zorg er altijd voor dat uw pc is verbonden met de netwerknaam van uw AiMesh-router.

(5) Start de web-GUI. U wordt doorgestuurd naar de ASUS-installatiewizard. Als dit niet het geval is, navigeert u naar https://router.asus.com.

(6) Ga naar de netwerkkaartpagina, klik op het AiMesh-pictogram en zoek vervolgens naar uw uitbreidende AiMesh-knooppunt.

(7) Nadat u op Zoeken hebt geklikt, zoekt het apparaat automatisch naar de AiMesh-node. Wanneer het AiMesh-knooppunt op deze pagina wordt weergegeven, klikt u om het toe te voegen aan het AiMesh-systeem. Het wordt aanbevolen om alle routers dicht bij elkaar te plaatsen wanneer u voor de eerste keer synchroniseert in geval van interferentie.

Als de router geen AiMesh-knooppunt in de buurt kan vinden of de synchronisatie mislukt, volg dan de onderstaande stappen en probeer het opnieuw.

1.Bevestig dat uw AiMesh-knooppunt is ingeschakeld.
2.Bevestig dat uw AiMesh-knooppunt is geüpgraded naar door AiMesh ondersteunde firmware.
3.Zorg ervoor dat uw AiMesh-knooppunt is gereset naar de standaardinstellingen.
4.Verplaats uw AiMesh-knooppunt binnen 1-3 meter van de AiMesh-router

Er wordt een bericht weergegeven wanneer de synchronisatie is voltooid.

Gefeliciteerd! De onderstaande pagina's zullen nu verschijnen wanneer het AiMesh-knooppunt met succes is toegevoegd aan het AiMesh-netwerk.

Stap 5: Plaats de AiMesh router en node op de beste locatie

Nu is het tijd om uw AiMesh-knooppunt naar een gewenste locatie te verplaatsen. U kunt zien hoeveel apparaten er op het AiMesh-knooppunt zijn aangesloten en hoe goed de ontvangst van de AiMesh-router is. U kunt toegang krijgen tot de informatie door de ASUS Router-app of web-GUI te gebruiken.

Het wordt sterk aanbevolen om het AiMesh-knooppunt tussen uw AiMesh-router en uw bestaande dode zone te plaatsen.

Plaats de AiMesh-router en -knooppunt hoog gericht en in open ruimte.

FAQ

1. Waarom kan het gastnetwerk niet synchroniseren en werken in de AiMesh-node?

Gastnetwerkuitzending momenteel alleen ondersteund vanaf de AiMesh-router. Het is niet beschikbaar in het AiMesh-knooppunt.
Er is geen gastnetwerkoptie voor de AiMesh-knooppunt (en).

2. Waarom kan ik geen gastnetwerk / draadloos tijdschema instellen onder het AiMesh-knooppunt?

Alle routerinstellingen kunnen alleen worden gedaan onder de AiMesh-router, in plaats van onder AiMesh-knooppunten.

Hoe verkrijg ik (Utility / Firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Download Center.(LINK)

Raadpleeg  als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Download Center:  link.