[VPN] IPSec VPN installatie op een Mac

Categorie

Inhoud

Stap 1: Ga naar de VPN configuratie page.

A. Login in de WEB GUI van de router en ga naar de VPN Server pagina.

B.Op uw mac klikt u op >   > . > Add VPN Configuration.

Stap 2: Voer de VPN server details in op uw Mac.

1. Klik op de + knop aan de linkeronderzijde van het netwerk configuratiescherm.
  2. Selecteer VPN in het Interface veld.
  3. Selecteer Cisco IPSec in het VPN Type veld.
  4. Voer de naam van de VPN verbinding in.
  5. Klik op Create.

Step 3: Maak een VPN verbinding.

1. Ga naar de VPN Server pagina in de GUI van uw router.
  2. In het Server Address veld in het netwerkconfiguratie scherm dient u het IP adres wat wordt weergegeven in het Server IP Address veld in te vullen op de VPN Server pagina.
  3. In de  VPN Server pagina van uw router's GUI dient u de gebruikersnaam voor de toegang van de VPN in te vullen in het User Name veld. Voer dezelfde gebruikersnaam in op het MAC netwerk configuratiescherm.
  4. In de VPN Server pagina van de router's GUI dient u het wachtwoord in te vullen voor de toegang tot de VPN in het Password veld. Vul hetzelfde wachtwoord in op het Mac netwerk configuratiescherm.
  5. Wanneer dit klaar is drukt u op het + icoon in de VPN Server pagina.

Stap 4: Verbindt met de VPN.

1. In het MAC netwerk configuratiescherm drukt u op Authentication Settings.
  2. Vul de eerder gedeelde sleutel in op de VPN Server pagina, voer dezelfde sleutel in op het Shared Secret veld, in het Machine Authentication venster.
  3. Wanneer dit klaar is drukt u op OK in het Machine Authentication venster.
  4. Klik op Apply op de VPN Server pagina.
  5. Druk op Connect in het Mac network configuration scherm.

Let op: Indien u de IPSec VPN verbinding insteld met een mobiel apparaat of PC welke tegelijkertijd verbonden zijn met de router, dan kan het zijn dat u geen werkende verbinding heeft wanneer u verbonden bent via de IPSec VPN verbinding. Wanneer dit zich voordoet dan dient u de draadloze verbinding te verbreken en opnieuw verbinden via het 3G/4G mobiele netwerk. Hierna kunt u opnieuw verbinden met de VPN verbinding.