[VPN] IPSec VPN installatie in iOS

Categorie

Stap 1: Ga naar de VPN configuration pagina.

1. Login de GUI van uw router en ga naar de VPN Server pagina.
  2. Ga naar het Instellingen menu in iOS, druk daarna op  General > VPN > Add VPN Configuration.

Stap 2: Het maken van een VPN verbinding.

1. Vanuit de VPN Server pagina in de web GUI van uw router, verplaats de slider naar ON in het Enable IPSec VPN Server veld.
  2. Vanuit de iOS VPN configuration pagina, selecteer IPSec in hetType veld.
  3. Vanuit de  iOS VPN configuration pagina, voer de naam (bijvoorbeeld IPSec VPN) in, voor de VPN verbinding in het Description veld.
  4. In het Server veld in de iOS VPN configuration pagina, dient u het IP adres welke weergegeven wordt in het Server IP Address in te vullen in de VPN Server pagina.
  5. Vanuit de  VPN Server pagina in de web GUI van uw router, dient u de gebruikersnaam voor het toegang verkrijgen tot de VPN server in te vullen in het User Name veld. Voer dezelfde gebruikersnaam in op de iOS VPN configuration pagina.
  6. Vanuit de VPN Server pagina in de web GUI van uw router, dient u het wachtwoord in te vullen voor het toegang verkrijgen tot de VPN server in het Password veld. Voer hetzelfde wachtwoord in op de iOS VPN configuration pagina.
  7. Wanneer u klaar bent, druk dan op + in de VPN Server pagina.
  8. Voer de pre-shared key in op de VPN Server pagina en voer dezelfde sleutel in op het Secret veld in de iOS VPN configuration pagina.
  9. Klik op Apply in de VPN Server pagina.
  10. Druk op Done op uw iOS apparaat.

Stap 3: Verbinden met de VPN.

1. Vanuit de iOS VPN configuration pagina, drukt u op de VPN verbinding welke u eerder heeft ingesteld.
  2. Beweeg de schuifknop naast status Status naar rechts om te verbinden met de VPN.

Let op: Indien u een IPSec VPN verbinding heeft ingesteld op uw mobiele apparaat of PC welke verbonden is met de router, dan kan het zijn dat u niet direct een werkende verbinding heeft. Wanneer dit gebeurt dient u Wi-Fi uit te schakelen op uw apparaat, om vervolgens met het internet te verbinden via 3G/4G. Wanneer u verbonden bent met een ander netwerk kunt u opnieuw proberen te verbinden met de VPN.