[Draadloze router] Probleemoplossing - Computer (WiFi-apparaat) kan de WiFi-naam (signaal) van de ASUS-router niet vinden

Er zijn situaties waarin het WiFi-apparaat (computer of telefoon) de WiFi-naam (het signaal) niet kan vinden, zoals 2,4G/5G werkt niet / 6G wordt niet weergegeven, of het kan een probleem zijn met het WiFi-apparaat of het netwerk. Raadpleeg de onderstaande instructies.

Eigennaam: SSID-naam (Service Set Identifier) ​​is ook de WiFi-naam van het draadloze netwerk.

Opmerking:

A. Het wordt aanbevolen om te proberen andere apparaten (laptops of andere telefoons) te gebruiken om verbinding te maken met hetzelfde draadloze (WiFi) netwerk om te controleren of dezelfde situatie bestaat.

Als het een computerprobleem is, raden we u aan om voor hulp contact op te nemen met de fabrikant van uw telefoon.

B. Nadat u heeft geprobeerd de ASUS-router te verwijderen, gebruikt u andere apparaten (laptops of andere routers) om verbinding te maken met uw ISP-modem om te bevestigen of de situatie hetzelfde is.

Als het een probleem is met de ISP-modem, is het raadzaam contact op te nemen met uw internetprovider (ISP) om de netwerkproblemen te bevestigen.

C. Ondersteunde kanalen van 2,4 GHz, 5 GHz en 6 GHz WiFi verschillen afhankelijk van de lokale wetgeving en beperkingen van elk land.

De netwerkkaart en draadloze router van uw computer ondersteunen bijvoorbeeld beide 6 GHz, maar uw land/regio is niet beschikbaar voor 6 GHz. Mogelijk kunt u geen verbinding maken.

Introduceert

1. Controleer of uw computer een draadloze netwerkadapter heeft en schakel deze in

2. Controleer of de afstand tussen uw computer en de router te groot is

3. WiFi-verbinding vergeten

4. Controleer de WiFi-naam van uw draadloze router

5. Controleer of uw draadloze router zo is ingesteld dat het WiFi-signaal wordt uitgeschakeld of verborgen

6. Update firmware

7. Standard Reset

1. Controleer of uw computer een draadloze netwerkadapter heeft en schakel het volgende in:
  • 1-1 Typ en zoek naar [Apparaatbeheer] in de Windows-zoekbalk
  • 1-2. Zoek uw draadloze netwerkadapter in Apparaatbeheer.
  • 1-3 Controleer of de draadloze netwerkkaart is ingeschakeld.

Raadpleeg de onderstaande veelgestelde vragen

2. Controleer of de afstand tussen uw computer en de router te groot is: Als de afstand te groot is of er obstakels zijn, wordt het draadloze (WiFi) signaal verstoord.

Plaats de router dichtbij de veelgebruikt apparaat (computer of telefoon). Verklein de afstand tussen de computer en de router, vermijd obstakels en voorkom dat de signaalsterkte wordt beïnvloed door de signaaloverdrachtsafstand.

Raadpleeg de onderstaande veelgestelde vragen

Als er sprake is van interferentie in een specifieke frequentieband, b.v. Er kunnen geen 5G WiFi-signalen worden gevonden, raadpleeg de onderstaande FAQ

Raadpleeg de onderstaande veelgestelde vragen

4. Controleer de WiFi-naam van uw draadloze router: Controleer of de WiFi-naam is gewijzigd.

4-1 Sluit uw computer via een bekabelde verbinding aan op de router en voer het LAN-IP-adres van uw router of router-URL https://www.asusrouter.com in naar de WEB-GUI.

Raadpleeg Hoe u naar de routerinstellingenpagina gaat (web-GUI)  voor meer informatie.

4-2 Ga naar Netwerkkaart >Klik op pictogram.

4-3 Controleer of uw draadloze netwerk de SSID en het wachtwoord heeft.

Raadpleeg de onderstaande veelgestelde vragen

5. Controleer WiFi-LED-lampje: Controleer of uw draadloze router is ingesteld om het WiFi-signaal uit te schakelen of te verbergen.

Als u niet zeker weet of de router een WIFI-LED of een fysieke WIFI-knop heeft, of als u niet zeker weet waar deze zich bevindt, raadpleeg dan de gebruikershandleiding voor instructies.

a. Voor ASUS-routers met ontworpen WiFi-LED vindt u de WiFi-LED op het boven- of zijpaneel van de router. Als het WiFi-LED-lampje niet brandt, is het mogelijk niet ingeschakeld.

Raadpleeg de volgende veelgestelde vragen om WiFi in te schakelen.

[Problemen oplossen] Het WiFi-LED-lampje van mijn ASUS-router brandt niet

b. Voor ASUS-routers met een ontworpen WiFi-hardwareknop kunt u eenvoudig op de WiFi-knop drukken om het WiFi-signaal in of uit te schakelen. Deze knop bevindt zich op het achter-, voor- of zijpaneel van de router.                 Raadpleeg de onderstaande veelgestelde vragen

[Draadloze router] Het WiFi-signaal van mijn ASUS-router in-/uitschakelen/verbergen

c. Ga naar de routerinstellingenpagina om te controleren of het WiFi-signaal is uitgeschakeld of verborgen.

c-1 Sluit uw computer via een bekabelde verbinding aan op de router en voeruw router LAN IP of router-URL https://www in .asusrouter.com naar de WEB-GUI.

Raadpleeg Hoe u naar de routerinstellingenpagina gaat (web-GUI)  voor meer informatie.

c-2 Ga naar Draadloos  > Professioneel,  [Enable Radio] is standaard ingesteld op [Ja] (Ingeschakeld).

c-3 Ga naar Draadloos  > Algemeen, [Verberg SSID] is standaard ingesteld op [Nee] (WiFi-naam is niet verborgen).

6. Firmware bijwerken: Update uw firmware regelmatig om de nieuwste updates voor uw router te ontvangen.

Raadpleeg de veelgestelde vragen [Draadloze router] Hoe u de firmware van uw router kunt updaten naar de nieuwste versie

7. Voer de standaardreset uit op de router: zoek de RESET-knop, druk deze 5-10 seconden in en de aan/uit-LED begint te knipperen om de reset te voltooien.

Raadpleeg alstublieft [Draadloze router] Hoe u de router kunt resetten naar de fabrieksinstellingen voor meer informatie.

Als u het probleem niet kunt oplossen met de bovenstaande oplossing, neem dan contact op met de ASUS productondersteuning voor hulp.