[Moederbord] Er wordt een foutmelding gegeven wanneer ik het systeem opstart, ik moet op F1 drukken om het besturingssysteem te bereiken.

Refereer aan de onderstaande oplossingen afhankelijk van de foutmelding op uw monitor. Wegens het feit dat er veel mogelijkheden zijn die de oorzaak kunnen zijn bieden wij voor de meest voorkomende problemen een oplossing.

Indien uw foutmelding niet wordt weergegegeven neem dan contact op met uw ASUS Service Center.

CPU Fan foutmelding

Refereer aan Waarom zie ik de foutmelding "CPU FAN Error" in POST?

Foutmelding"S.M.A.R.T Status Bad"

Refereer aan S.M.A.R.T ERROR Waarschuwing voor een SATA HDD

CMOS checksum foutmelding

De CMOS batterij kan defect of gewoon leeg zijn, hierbij is het vervangen van de batterij noodzakelijk.

Refereer aan Hoe kan ik de CMOS batterij vervangen wanneer deze op is?

Het overclocken is fout gegaan

Het overclocken is niet goed gegaan, pas de waarden aan naar de standaardwaarden wat tevens geldt voor de BIOS.

Bekijk Hoe kan ik de standaardwaarden van de BIOS terugzetten?

Indien u de F1 notificatie wenst uit te schakelen (Wat wij NIET adviseren), ga dan naar de BIOS ->Boot->Wait for F1 if there is error->Disabled.