Hoe stel ik linkaggregatie in op de ASUS-router?

Link Aggregation Control Protocol (LACP) maakt deel uit van het IEEE 802.3ad-protocol en u kunt 2 Ethernet-links combineren tot één enkele logische link met 2 netwerkapparaten. U kunt ook de volgende voordelen vinden bij het inschakelen van Link Aggregation (LACP) in ASUS-routers.

1. Als een van de verbindingen is verbroken, heb je nog een andere om de verbinding met internet te behouden.
  2. Verhoogde bandbreedte verbetert de transmissiesnelheid tussen uw apparaten.

De Network Attached Storage (NAS) was bijvoorbeeld verbonden met de router via één fysieke link, maar er zijn twee computers die tegelijkertijd toegang willen hebben tot de informatie van de NAS, wat beperkt zou zijn door de 1 Gbps bandbreedte van de Ethernet-kabel . Met andere woorden, de bandbreedtebeperking voor de twee computers is dus 500 Mbps.

Nadat u echter Link Aggregation (LACP) heeft ingeschakeld om de router en de NAS te combineren met twee fysieke verbindingen, wordt de maximale bandbreedtebeperking van elke computer omgezet naar 1 Gbps.

Opmerking 1: de bandbreedte in het bovenstaande voorbeeld is een theoretische waarde. Houd er rekening mee dat de werkelijke waarde afhankelijk is van het gebruiksscenario.

Opmerking 2: De apparaten die de functie Link Aggregation (LACP) willen gebruiken, moeten in de tussentijd het IEEE 802.3ad-protocol ondersteunen. Als u bijvoorbeeld de router en de NAS wilt gebruiken om de Link Aggregation (LACP) uit te voeren, en beide moeten IEEE 802.3ad ondersteunen.

Raadpleeg de productmodelpagina op de officiële ASUS-site om te controleren of uw ASUS-router Link Aggregation (LACP) ondersteunt. Verschillende modellen kunnen verschillende specificaties hebben.

Bovendien zou u kunnen verwijzen naar FAQ 1 kunnen gaan om het te controleren.

De volgende stappen nemen als voorbeeld NAS connect met RT-AC88U:

1. Gebruik de Ethernet-kabel om verbinding te maken met LAN 1-poort van de NAS tussen LAN 1-poort van RT-AC88U. En gebruik dan een andere Ethernet-kabel om verbinding te maken met de LAN 2-poort van de NAS tussen de LAN 2-poort van de RT-AC88U.

Verwijzen naar volgende foto:

2. Verbind uw computer met de router via een bekabelde of wifi-verbinding en voer  uw router LAN IP  of router-URL https://www.asusrouter.com in de WEB GUI in.

Raadpleeg  Hoe de instellingenpagina van de router openen (Web GUI) (ASUSWRT)?  voor meer informatie.

3. Klik na het inloggen op [LAN]> [Switch Control]> [Bonding / Link aggregation] en kies [Enable]> [Apply]

Opmerking: Als u de gebruikersnaam en / of het wachtwoord bent vergeten, herstel dan de router naar de fabrieksinstellingen.

Raadpleeg Hoe kan ik de router resetten naar de fabrieksinstellingen? meer leren.

4. Ga naar de instellingenpagina van de NAS en schakel de functie Link Aggregation (LACP) van de NAS in.

ik. 802.3 Ad Link Aggregation (LACP) inschakelen

ii. Controleer of de functie is ingeschakeld op de instellingenpagina van NAS

iii. Afgewerkt.

Opmerking: neem bij vragen over de NAS contact op met de fabrikant van het apparaat.

5. Voltooi de instellingen voor Link Aggregation (LACP).

FAQ

1. Waarom kan ik de Link Aggregation (LACP) -opties niet vinden op mijn apparaten?

Alleen als de apparaten IEEE 802.3ad ondersteunen, kunnen de Link Aggregation-functie worden gebruikt. Controleer de specificatiepagina van uw apparaat als het apparaat deze functie ondersteunt of vraag het aan de fabrikant.

ASUS-routers konden de functie controleren op de specificatiepagina van de officiële productsite.

Neem de RT-AC88U als voorbeeld:

https://www.asus.com/Networking-IoT-Servers/Whole-Home-Mesh-WiFi-System/All-series/RT-AC88U/techspec/

2. Kan ik twee paren Link-aggregatie (LACP) inschakelen?

Nee, ASUS-routers ondersteunen alleen het gebruik van 1 paar Link Aggregation (LACP).

Nadat de functie is ingeschakeld, verschijnt er een pop-outvenster op de instellingenpagina met uitleg over de 2 LAN-poorten die de router ondersteunt met Link Aggregation (LACP), en dan kun je de instructies op de pagina volgen om verbinding te maken met de corresponderende LAN-poorten .

Verwijzen naar volgende foto:

Schakel Bonding (802.3ad) -ondersteuning in voor uw bekabelde client en sluit deze vervolgens aan op de LAN 1- en LAN 2-poort van uw router.

3. Als ik het AiMesh-systeem al in mijn huis installeer en de Link Aggregation (LACP) in de AiMesh-router inschakel, is dat dan mogelijk voor de AiMesh-node die ook de functie synchroniseert die wordt ingeschakeld?

Nee. Link Aggregation (LACP) kan nu alleen worden gebruikt in de AiMesh-router, AiMesh-knooppunten ondersteunen dit niet.

Opmerking: supplement bij de definitie

AiMesh-router: de eerste router die rechtstreeks verbinding maakt met de modem.

AiMesh-knooppunt: andere routers die verbinding maken met de AiMesh-router.

Raadpleeg voor meer informatie over het AiMesh-systeem: https://www.asus.com/microsite/aimesh/en/index.html

4. Is linkaggregatie standaard ingeschakeld in AP-modus?

Als de router in AP-modus staat, moet de linkaggregatie in de hoofdrouter worden aangepast.

In AP-modus maakt de router verbinding met een draadloze router via een Ethernet-kabel om de dekking van het draadloze signaal uit te breiden naar andere netwerkclients. In deze modus zijn de firewall-, IP-sharing- en NAT-functies standaard uitgeschakeld.

Voor meer details over AP-modus, raadpleeg: [Draadloos] Hoe installeer ik de Access Point (AP) -modus op ASUS Router?

5. Wat is het verschil tussen WAN-aggregatie en LAN-aggregatie?

WAN-aggregatie: het kan de overdrachtssnelheid tussen ISP-modem en uw router verhogen.

LAN-aggregatie: het kan de overdrachtssnelheid verhogen tussen uw router en de apparaten die op de router zijn aangesloten, zoals een NAS of een computer met twee Ethernet-poorten.

Als bijvoorbeeld alle apparaten in uw netwerkomgeving IEEE 802.3ad en WAN-aggregatie/LAN-aggregatie ondersteunen en 2G WAN-bandbreedte ondersteunen,

Als u de overdrachtssnelheid tussen router en NAS wilt verhogen, kunt u LAN-aggregatie instellen.

Als u de overdrachtssnelheid tussen ISP-modem en uw router wilt verhogen, kunt u WAN-aggregatie instellen.

Als u de overdrachtssnelheid van ISP-modem naar NAS wilt verhogen, schakel dan zowel WAN-aggregatie als LAN-aggregatie in om 2G-overdrachtssnelheid te krijgen.

Voor het instellen van  WAN-aggregatie in de ASUS-router raadpleegt u  [WAN] Hoe WAN-aggregatie inschakelen op de ASUS-router?

Hoe kan ik(Utility / Firmware)downloaden?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Download Center.

Raadpleeg deze link als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Download Center.