[Draadloze router] Hoe controleer je je USB-harde schijf op de ASUS-router?

FTP, AiDisk, Media Server, Download Master..., gerelateerde functies moeten worden aangesloten op het externe USB-opslagapparaat via de USB-poort van de ASUS-router. In deze FAQ wordt uitgelegd hoe u uw USB-harde schijf op de ASUS-router.

Om de specificaties te controleren van USB-poorten die door uw ASUS-router worden ondersteund, gaat u naar de pagina met productspecificaties van de officiële ASUS-website.

Inhoud:

1. Om deze functie te gebruiken, moet u een USB-opslagapparaat, zoals een USB-harde schijf of USB-flashstation, aansluiten op de  USB 3.0/2.0-poorten op het achterpaneel van uw draadloze router .

Zorg ervoor dat het USB-opslagapparaat correct is geformatteerd en gepartitioneerd.

Raadpleeg de Plug-n-Share Disk Support List at ASUS Router Plug-n -Compatibiliteitslijst voor schijven delen | Officiële ondersteuning | ASUS wereldwijd

2.  Verbind uw computer met de router via een bekabelde of wifi-verbinding en voer uw router LAN IP of router-URL https://www.asusrouter.com in de WEB GUI in

Raadpleeg Hoe de instellingenpagina van de router openen (Web GUI) (ASUSWRT)? voor meer informatie.

3. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in om in te loggen.

Opmerking: als u de gebruikersnaam en/of het wachtwoord bent vergeten, herstel dan de router naar de standaard fabrieksstatus en instellingen. (De standaard gebruikersnaam en het wachtwoord is admin/admin).

Raadpleeg [Draadloze router] Hoe zet ik de router terug naar de fabrieksinstellingen?

4. Ga naar  Netwerkkaart > klik op [USB-schijfstatus] pictogram om informatie van uw USB-apparaat.

Externe USB-schijfstatus

1. Informatie

1-1 U kunt de [Model Name], [Beschikbare ruimte] en [Totale ruimte] van de externe USB-drive.

1-2 Raadpleeg de volgende veelgestelde vragen voor de drie USB-functies

1-3 Schijf veilig verwijderen, klik  hier

1-4 De router zal automatisch de USB-versie detecteren.

2. Gezondheidsscanner

2-1 Klik op [Opnieuw scannen] om te controleren of uw harde schijf in orde is.

2-2 Klik op [OK], alle schijfactiviteit stopt tijdens het scannen.

Opmerking: Koppel het externe USB-opslagapparaat niet los tijdens het scannen

2-3 Toon [Blue ] is normaal,

If [Rood  ] wordt weergegeven, is er een fout in het externe USB-opslagapparaat. Probeer uw USB-harde schijf aan te sluiten op een ander apparaat zoals een computer. normaal.

2-4 Schijfscan plannen Frequentie: De standaardinstelling is [Uitschakelen]. U kunt de frequentie kiezen als [Maandelijks], [Wekelijks], [Dagelijks].

Opmerking: Alle schijfactiviteit stopt tijdens het scannen.

3. Formaat

3-1 De router detecteert automatisch het huidige type USB-harde schijf en de ondersteunde formaten zijn [NTFS], [FAT], [HFS ].

Opmerking: [Format] wist alle gegevens van de schijf, het wordt aanbevolen om een ​​back-up van de schijfgegevens te maken.

3-2 Klik op [OK], alle schijfactiviteit stopt tijdens het formatteren en meerdere schijfpartities worden teruggezet op één één.

Opmerking:   1. Als uw USB-harde schijf belangrijke gegevens bevat, maak er dan een back-up van.

2. Ontkoppel het externe USB-opslagapparaat niet terwijl opmaak.

3-3 De USB-harde schijf is geformatteerd en geeft het formaattype en de statusinformatie weer.

Schijf veilig verwijderen

1. Klik op [Verwijderen].

2. Klik op [OK], de router zal de USB-harde schijf verwijderen.

3. Als u [Unmounted] ziet, kunt u de USB-harde schijf loskoppelen van de router.

FAQ

1. Hoe te repareren dat de USB-harde schijf is aangesloten op de router, maar het toont [Unmounted] in de router?

een. Probeer alsjeblieftontkoppel en sluit de USB-harde schijf af.

b. Controleer of het formaat van de USB-harde schijf en de partitiegrootte worden ondersteund.  Plug-n-Share Disk Support List:Compatibiliteitslijst voor ASUS-router Plug-n-Share-schijven

c. Probeer de router opnieuw op te starten en de router zal automatisch de USB-harde schijf detecteren.

d. Probeer uw USB-harde schijf aan te sluiten op een ander apparaat, zoals een computer. Controleer of de USB-harde schijf normaal is.

e. Zorg ervoor dat uw router is geüpgraded naar de nieuwste firmware. U kunt deze FAQ raadplegen voor meer details.[Draadloos] Hoe u de firmware van uw router naar de nieuwste versie ?

f.  Reset uw router naar de fabrieksinstellingen. U kunt deze FAQ raadplegen voor het resetten van de router. [Draadloze router] De router terugzetten naar de fabrieksinstellingen standaardinstelling?

2. Hoe zorg je ervoor dat de router de USB-harde schijf weer herkent na [Safely Remove disk]?

Ga naar de pagina met routerinstellingen (https://router.asus.com). Klik op [Opnieuw opstarten] en de router zal automatisch de USB-harde schijf detecteren.

Hoe krijg ik het (hulpprogramma/firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het  ASUS Downloadcentrum.

Als je meer informatie nodig hebt over het ASUS Downloadcentrum, raadpleeg dan deze link.