[Wireless Router] Introductie van de Operation Mode

ASUS router ondersteunt verschillende modi om aan verschillende vereisten te voldoen. (Raadpleeg de specificatie van uw router op de ASUS-website om te controleren  waarmee bedieningsmodus is uitgerust.)

1. Draadloze routermodus (standaard) : in draadloze router/IP-sharingmodus maakt de router verbinding met internet via PPPoE, DHCP, PPTP, L2TP of Static IP en deelt het draadloze netwerk met LAN-clients of apparaten. In deze modus zijn NAT, firewall en DHCP-server standaard ingeschakeld. UPnP en Dynamic DNS worden ondersteund voor SOHO- en thuisgebruikers. Selecteer deze modus als u voor het eerst een gebruiker bent of als u momenteel geen bedrade/draadloze routers gebruikt. Klik hier voor gedetailleerde stappen

2. Access Point-modus: in Access Point (AP)-modus maakt de router verbinding met een draadloze router via een Ethernet-kabel om de dekking van draadloos signaal uit te breiden naar andere netwerkclients. In deze modus zijn de firewall-, IP-sharing- en NAT-functies standaard uitgeschakeldKlik hier voor gedetailleerde stappen.

3. Repeater-modus: in Repeater-modus maakt de router draadloos verbinding met bestaande draadloze netwerken om het draadloze bereik uit te breiden. In deze modus zijn de firewall-, IP-sharing- en NAT-functies uitgeschakeldKlik hier voor gedetailleerde stappen.

4. Media Bridge: Router kan worden geconfigureerd in Media Bridge-modus. De Media Bridge-modus biedt de snelste 802.11ac Wi-Fi-verbinding voor meerdere media-apparaten tegelijk. Om de Media Bridge-modus in te stellen, hebt u twee routers nodig: één geconfigureerd als het mediastation en de andere als een router.  Configureer één router als de eerste router en de tweede router als een 802.11ac Media Bridge om een ​​gelijktijdige 802.11ac wifi-verbinding voor uw media te bieden apparaten zoals computer, Smart TV, gameconsole, DVR of mediaspeler via Ethernet-kabel. Schakel over naar Media Bridge-modus om een ​​gelijktijdige 802.11ac Wi-Fi-verbinding voor uw media-apparaten te bieden.   In Media Bridge-modus maken alleen draadloze apparaten verbinding met het Ouder-AP. Clientapparaten moeten met een netwerkkabel op de Media Bridge worden aangesloten. ">Klik op haare voor gedetailleerde stappen.

5. AiMesh Node: je kunt deze router instellen als een AiMesh-node om de wifi-dekking van een bestaande AiMesh-router uit te breiden.
               1. Door deze router terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, kan deze verbinding maken met een bestaand AiMesh-netwerk.
               2. Ga naar de AiMesh-instellingenpagina van uw bestaande router om een ​​AiMesh-knooppunt toe te voegen. >Klik hier voor gedetailleerde stappen.

Hoe krijg ik het (hulpprogramma / firmware)?

Je kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het  ASUS Downloadcentrum.

Als je meer informatie nodig hebt over het ASUS Downloadcentrum, raadpleeg dan deze link.