[Draadloze router] Hoe stel ik Adaptive QoS - Bandbreedtebegrenzer in?

Raadpleeg de onderstaande stappen voor het instellen van bandbreedtebeperkende instellingen om de snelheid van uw cliëntapparaten te regelen:

Stap1: verbind uw computer met de router via een bekabelde of wifi-verbinding en voer uw router LAN IPof router URL https:/ in /www.asusrouter.com naar de WEB GUI.

Raadpleeg Hoe de instellingenpagina van de router openen (Web GUI) (ASUSWRT)? voor meer informatie .

Stap 2: Toets de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in om in te loggen.

Opmerking:Als u de gebruikersnaam en/of het wachtwoord bent vergeten, herstelt u de router naar de standaard fabrieksinstellingen en -status.

Raadpleeg [Wireless Router] How to reset the router to factory default setting?  voor hoe om de router naar de standaardstatus te herstellen.

Stap 3: Ga naar QoS tik in Adaptive QoS-functie en selecteer Bandbreedtebegrenzer in QoS-type

Stap 4: Op de pagina met bandbreedtebegrenzer heeft u 4 manieren om het doel in te stellen voor welk apparaat u wilt beperken.

Refereer aan [Draadloze Router] Hoe kan ik aangesloten apparaten controleren op mijn ASUS router? voor informatie over het IP-adres van het apparaat en het MAC-adres.

•  a.Selecteer klantnaam uit doelveld met vervolgkeuzemenu's

• b. Vul het IP-adres in het doelveld in.

• c. Vul IP-bereik in doel ingediend. (Ondersteunt 3 formaten: 192.168.1.2-100, 192.168.1.* of 192.168.1.0/24
                  Opmerking: 192.168.1.2-100: dit formaat wordt ondersteund na firmwareversie 3.0.0.4.382.xxxx

• d. Vul het MAC-adres in het doelveld in.

Stap 5: Vul de maximale download- en uploadbandbreedtewaarde voor het clientapparaat in en klik vervolgens op de knop "+" om een ​​regel toe te voegen.

Stap 6: Klik op de knop Toepassen na de regelconfiguratie.

FAQ

1. Bandbreedtebegrenzer werkt niet meer als ik IPv6 inschakel.

• Bandbreedtebegrenzer ondersteunt geen IPv6.

2. QoS Bandwidth Limiter en NAT Acceleration:

• Bandbreedtebegrenzer onderbreekt de internetsnelheid tot het geconfigureerde cijfer, terwijl NAT-versnelling verschillende methoden gebruikt om de pakketovergang te versnellen.
    QoS Bandwidth Limiter en NAT Acceleration zijn functies die niet tegelijkertijd kunnen werken. U kunt slechts voor één functie tegelijk kiezen.
    Om ervoor te zorgen dat de QoS-bandbreedtebegrenzer correct werkt, wordt de NAT-versnellingsfunctie uitgeschakeld.

Hoe kan ik de utility/firmware verkrijgen?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Download Center.(LINK)

Als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Download Center, raadpleeg dan deze link.