Hoe u de ASUS-router of range extender-firmware handmatig kunt upgraden

Voor RP-N14, RP-N12, RP-AC52, RP-N53, volg je de FAQ-stappen en upgrade je de firmware handmatig.

Stap 1: Download de nieuwste firmware voor uw apparaat

(1). Download de nieuwste Firmware van de ASUS-ondersteuningssite. ASUS-ondersteuningswebsite: https://www.asus.com/nl/support/

Hoe firmware te downloaden voor ASUSWRT

(2). Pak de inhoud uit het gedownloade ZIP-bestand. In de map vindt u het FX-bestand van de firmware.

Stap 2: Zoek het IP-adres van uw apparaat

Voor Windows-gebruikers

(1) (2) Klik op de optie 'Driver & Tools' op de ondersteuningspagina. Selecteer het hulpmiddel ASUS Device Discovery en download het.

(3) Pak de inhoud uit het gedownloade ZIP-bestand. In de map vindt u het bestand Discovery.exe.

(4) (5) Voer het bestand Discovery.exe uit. De wizard InstallShield voltooit de installatie van het hulpprogramma ASUS Wireless Router Device Discovery Utility op uw computer.

(6) (7) Nadat de installatie is voltooid, klikt u op het pictogram van het hulpmiddel en wordt het IP-adres van uw apparaat weergegeven.

Voor Mac OS X-gebruikers

(1) Ga via de onderstaande link naar de App Store en download de app.

https://itunes.apple.com/app/asus-device-discovery/id995124504

(2) Start nadat de installatie is voltooid de app en u zult het IP-adres van uw apparaat vinden.

Voor Android-gebruikers

(1) Ga naar Google Play via de onderstaande link of scan de QR-code en download de app.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.asustek

(2) Start de app nadat de installatie is voltooid.

(3) Klik op de knop Vernieuwen in de rechterbovenhoek van de app om het IP-adres van uw apparaat te vinden.

Voor iOS-gebruikers

(1) Ga naar de App Store via de onderstaande link of scan de QR-code en download de app.

https://itunes.apple.com/app/asus-device-discovery/id1060015630

(2) Start de app nadat de installatie is voltooid.

(3) Klik op de knop Vernieuwen in de rechterbovenhoek van de app om het IP-adres van uw apparaat te vinden.

Stap 3: Upload de firmware naar uw apparaat

(1) (2) (3) Voer in de browser het IP-adres van uw apparaat in, gevolgd door uw gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen op uw ASUS-netwerkapparaat.

Als u het IP-adres niet kunt vinden, typt u: https://router.asus.com in uw browser voor ASUS-routermodellen of https://repeater.asus.com voor ASUS-uitbreidingsmodellen.

※ Opmerking: de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord dat wordt gebruikt om in te loggen bij de instellingenpagina van de router zijn NIET de SSID en het wachtwoord dat wordt gebruikt om draadloos verbinding te maken met de router.

※ Opmerking: als u de gebruikersnaam en / of het wachtwoord bent vergeten, herstel dan de router naar de fabrieksinstellingen. Houd de hardware-resetknop van de router ten minste 8 seconden ingedrukt om het apparaat te resetten. U kunt de Hardware Reset-knop van de router vinden.

(4) Klik na het inloggen op uw ASUS-netwerkapparaat op het nummer 'Firmwareversie' boven aan de pagina.

(5) Klik op de knop 'Bestand kiezen' op de pagina Firmware-upgrade.

Of klik op [Uploaden] >> Selecteer de nieuwste Firmware

Opmerking: Handmatige firmware-update werkt deze AiMesh-router / -node alleen bij, als u een AiMesh-systeem gebruikt, zorg er dan voor dat u de juiste firmwareversie uploadt.

(6) (7) Selecteer het uitgepakte firmware trx-bestand, dat u in stap 1 hebt uitgepakt en klik op de knop 'Openen' in de rechterbenedenhoek.

(8) Controleer of het geselecteerde bestand de juiste is. Klik onderaan op 'Uploaden'.

(9) Start de Firmware-installatie

Wacht 3 minuten totdat het firmwarebestand is geüpload naar uw apparaat.

Nadat de upgrade van de firmware is voltooid, drukt u op de aan/uit knop op uw apparaat om deze handmatig opnieuw op te starten.

Meld u na het opnieuw opstarten opnieuw aan op uw apparaat. En controleer dan de firmwareversie of de nieuwste versie correct is geïnstalleerd.