[Draadloze router] Hoe kan ik de configuratiebestanden van mijn ASUS-router uploaden?

Om u meer gedetailleerde instructies te geven, kunt u ook op de onderstaande ASUS Youtube-videolink klikken voor meer informatie over het uploaden van de configuratiebestanden van de ASUS draadloze router

ttps://www.youtube.com/watch?v=7bQyuFNuFZY

Wat is de instelling voor opslaan/uploaden?

U kunt de instellingen van uw ASUS-router opslaan en het instellingenbestand indien nodig opnieuw laden.

Volg deze stappen om uw ASUS-routerinstellingen op te slaan/uploaden:

A. Gebruik de ASUS Router APP / ASUS ExpertWiFi-app

B. Gebruik ASUS Router Web GUI (pagina met webinstellingen)

Veelgestelde vragen

Bereid je voor

1. Zorg ervoor dat de firmwareversie van uw ASUS-router up-to-date is. Voor de nieuwste firmware-update raadpleegt u FAQ [Draadloze router] Updaten de firmware van uw router naar de nieuwste versie

2. Installeer eerst de ASUS-router-app op uw smartphone. Zorg ervoor dat de versie van uw ASUS-routerapp up-to-date is.

[Draadloze router] Hoe een ASUS Wi-Fi-router in te stellen via een ASUS-router Applicatie? (QIS, snelle internetconfiguratie)

[Draadloze router]Hoe u meerdere ASUS-routers kunt beheren via de ASUS-router-app

[ExpertWiFi] Hoe kan ik de ASUS ExpertWiFi-router instellen via de ASUS ExpertWiFi-app? (QIS, snelle internetconfiguratie)

A: Gebruik de ASUS Router-app om een ​​back-up van de instellingen te maken

(U kunt de ASUS Router-app of ExpertWiFi-app gebruiken, afhankelijk van het model)
1. Open de app, tik op [ Instellingen ] > [ Systeeminstellingen] > [Back-up instellen].

2. Maak een back-up van uw routerinstellingen.

Klik op [Instellingen opslaan] en [OK] om de instellingen op te slaan. Er kunnen maximaal 10 instellingensets worden opgeslagen in de ASUS Router-app, en het oudste record wordt overschreven.

Opmerking: als u het configuratiebestand op een ander apparaat wilt opslaan, gebruik dan de ASUS Router Web GUI.

3. Upload de routerinstellingen.

Klik op [Uw router herstellen] > kies het configuratiebestand en klik op [OK] om toe te passen.

Opmerking: Alleen van toepassing op configuratiebestand in de ASUS-router-app.

B. Gebruik ASUS Router Web GUI (webinstellingenpagina)

De instellingsstappen voor het bestand Opslaan/Uploaden zijn als volgt:

Stap 1. Verbind uw computer met de router via een bekabelde of WiFi-verbinding. Open een webbrowser en voer uw router LAN IP of router-URL http://www.asusrouter.com in de WEB GUI in.

Opmerking: raadpleeg Hoe u naar de routerinstellingenpagina gaat om kom meer te weten.

Stap 2. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in om in te loggen.

Opmerking: Als u de gebruikersnaam en/of het wachtwoord bent vergeten, herstel dan de router naar de fabrieksinstellingen en standaardinstellingen.

Raadpleeg Hoe u de router kunt resetten naar de fabrieksinstellingen voor hoe u de router naar de standaardstatus kunt herstellen.

Stap 3. Routerinstellingen exporteren

Klik op > Tabblad [Beheer] > [Instelling herstellen/opslaan/uploaden].

Stap 4. Om de huidige systeeminstellingen op te slaan, klikt u op [Instelling opslaan] om uw configuratiebestand op te slaan.  De indeling van de configuratiebestandsnaam: Settings_Router modelCFG, voorbeeld [Settings_ZenWiFi AX.CFG]

Opmerking: als u een vinkje plaatst in het selectievakje naast [Instelling opslaan] (groen vakje zoals hieronder weergegeven), aangezien originele wachtwoord in het configuratiebestand is verwijderd, u kunt niet inloggen op de router met het originele wachtwoord. Upload het bestand niet naar uw router.

Stap 5. Upload de instellingen van de router

5-1 Om te herstellen vanuit een opgeslagen instellingenbestand, klikt u op [Uploaden].

5-2. Kies het configuratiebestand op uw apparaat. De indeling van de configuratiebestandsnaam: Instellingen_Router modelCFG, voorbeeld [Settings_ZenWiFi AX.CFG]

5-3. Wacht 60 seconden totdat de router opnieuw is opgestart. Schakel de router niet uit of uit tijdens het uploaden.

Stap 6. Nadat het instellingenbestand voor het uploaden van bestanden is voltooid, moet u het routeraccount/wachtwoord invoeren om weer in te loggen.

Veelgestelde vragen

1. Wat moet ik doen als het uploaden van een instellingenbestand mislukt?

Probeer de nieuwste firmwareversie te upgraden en nieuwe instellingen te configureren. Zet de router niet terug naar de standaardinstellingen.

2. Wat moet ik doen als ik de web-GUI niet kan openen om mijn router te herstellen nadat ik een instellingenbestand heb geüpload?

U kunt op de RESET-knop op uw router drukken. Houd vervolgens de resetknop 5-10 seconden ingedrukt totdat het power-LED-lampje begint te knipperen.

Geen van de LED-lampjes mag op dit moment niet branden. Dit is normaal omdat de router opnieuw opstart. Wacht tot de LED-lampjes weer gaan branden en probeer in te loggen op de web-GUI.

Als er nog steeds problemen zijn, raden we u aan een harde fabrieksreset uit te voeren.

Raadpleeg [Draadloze router] wanneer standaardreset niet werkt: harde fabriek Reset - Modellenlijst voor meer details.

3. Na het uploaden van het configuratiebestand kan ik niet inloggen op de router met de originele gebruikersnaam en/of wachtwoord?

A. Controleer of u de juiste gebruikersnaam en/of wachtwoord heeft ingevoerd.

B. Als u een vinkje plaatst in het selectievakje naast [Instelling opslaan] (rood vakje zoals hieronder weergegeven), aangezien originele wachtwoord in het configuratiebestand wordt verwijderd, u kunt niet inloggen op de router met het originele wachtwoord. Upload het bestand niet naar uw router.

Herstel de router naar de fabrieksinstellingen en stel de gebruikersnaam en het wachtwoord in. Raadpleeg de FAQ De router resetten naar de fabrieksinstellingen

4. Hoe upload ik een routerconfiguratiebestand in de QIS (Quick Internet Setup)?

Ga naar ASUS-router QIS, klik op [ Geavanceerde instellingen ] > [upload], nadat u dit routerconfiguratiebestand hebt geselecteerd om te uploaden, wordt het voltooid wanneer de router opnieuw wordt opgestart.

Raadpleeg voor meer informatie over het routerconfiguratiebestand de FAQ [ Draadloze router] Hoe u de QIS (Quick Internet Setup) gebruikt om de router in te stellen

Hoe kan ik het hulpprogramma/firmware verkrijgen?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in de ASUS Downloadcentrum.

Als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Downloadcentrum, raadpleeg dan deze link.