News

[LT] ASUS pristato "ExpertBook P5" su DI technologijomis, žyminčiomis naują verslo nešiojamųjų kompiuterių erą, parodoje "Computex 2024"

Pirmasis DI naujos kartos ASUS nešiojamasis kompiuteris, skirtas verslo vartotojams, siūlo geresnę duomenų apsaugą, rekordinį našumą ir universalumą

Pagrindinis

  • DI-kompiuterių evoliucija verslui: "Expertbook P5" sukurtas procesoriaus pagrindu "Intel® Core Ultra" ("Lunar Lake") ir palaiko efektyviai energiją vartojantį dirbtinį intelektą produktyviam darbui
  • Išplėstinės DI funkcijos komerciniuose AK ASUS: dirbtinio intelekto funkcijos greitesniam ir efektyvesniam verslo užduočių vykdymui
  • Sustiprinta informacinė apsauga verslo vartotojams: Komercinio lygio BIOS, "Intel" aparatūros lygio apsauga, įskaitant duomenų apsaugą
  • Ilgaamžiškumas ir ekologiškumas: tvirtas korpusas ir ekologiškos gamybos technologijos

Taipėjus, Taivanas, 2024 m. birželio 4 d. kompanija ASUS pristato naujausias technologijas verslui didžiausioje tarptautinėje parodoje "Computex 2024", surinkusioje pasaulio pramonės lyderius. Vienas iš pagrindinių šių metų įvykių buvo naujos nešiojamųjų kompiuterių serijos "ASUS Expert P" debiutas verslo vartotojams ir namų biurams. Ši linija žymiai išplečia Asus verslo prietaisų portfelį. Flagmano modelis "ExpertBook P5" (P5405), pirmasis DI naujos kartos ASUS kompiuteris, skirtas verslo vartotojams ir privatiems verslininkams. Praktikoje diegiamos naujoviškos technologijos išplečia produktyvaus darbo galimybes.

Nešiojamas kompiuteris ExpertBook P5 sukurta remiantis procesu "Intel® Core Ultra" kodiniu pavadinimu "Lunar Lake". Dėl neuroninio procesoriaus, kurio našumas didesnis nei 45 TOPS ir bendra platformos skaičiavimo galia viršija 100 TOPS, jo našumas dirbtinio intelekto užduotims atlikti padidėjo daugiau nei tris kartus, palyginti su pirmosios kartos "Intel Core Ultra" procesoriais. Tuo pačiu metu "ExpertBook P5" veikia tyliai ir mažiau šildo. Tai idealiai tinka produktyviam darbui ir dinamiškam gyvenimui šiuolaikinėje realybėje.

Su leidimu "ExpertBook P5" kompanija ASUS keičia požiūrį į tai, koks turėtų būti nešiojamas kompiuteris profesionaliam darbui, žengdamas didelį žingsnį į priekį, palyginti su esamais DI nešiojamųjų kompiuterių modeliais ASUS, tokiais kaip įrenginiai B5 (B5404, B5604) ir B3 (B3404, B3604)serijos. Esame įsitikinę, kad pažangios technologijos turėtų būti prieinamos ne tik dideliems verslo klientams, bet ir privatiems verslininkams, taip pat tiems, kurie dirba iš namų. Naujausios kartos DI-kompiuteriuose kompanija ASUS siekia būti pirmuoju inovatyvių dirbtinio intelekto technologijų srityje, nustatydama naują verslo operacijų efektyvumo gairę visose pramonės šakose. Nešiojamas Kompiuteris "Expertbook P5" suteikia prieigą prie naujausių technologijų kiekvienam verslininkui, nepriklausomai nuo jo verslo masto.

DI kompiuterių evoliucija verslui: "Expertbook P5"

Parodoje "Computex 2024" kompanija ASUS pristatė nešiojamąjį kompiuterį ExpertBook P5 nauja "Expert P" serija, jungianti komercinius AK profesionaliam darbui. Šis modelis sujungia pažangias dirbtinio intelekto galimybes ir aukštą patikimumą produktyviam verslo užduočių vykdymui šiuolaikinėje realybėje. Šis pavyzdinis modelis, kuriame naujoviškos technologijos derinamos su ekologiškumu, nustato naują standartą naujosios dirbtinio intelekto eros komerciniams kompiuteriams. Nešiojamas kompiuteris "ExpertBook P5" visų pirma, tai bus naudinga privatiems verslininkams ir mažų biurų darbuotojams. Su juo net mažos įmonės, pradedantiesiems ir namų biurams suteikiama galimybė naudoti naujausius technologinius pasiekimus verslui. Prisimindami, kad prieš 35 metus kompanija ASUS buvo įkurta kaip maža įmonė, mes suprantame, kad kiekviena komercinė įmonė, nepriklausomai nuo jos veiklos masto, nusipelno prieigos prie geriausių technologijų augimui ir sėkmei.

Nešiojamas kompiuteris "Expertbook P5" turi "Intel Core Ultra" procesorių, kodiniu pavadinimu "Lunar Lake". Dėl savo mastelio ir apgalvotų funkcijų jis lengvai prisitaiko prie įvairių verslo poreikių. Naujausios dirbtinio intelekto funkcijos konferencijoms, DI asistentai ir DI technologijos kūrybiškumui labai supaprastina sudėtingų užduočių atlikimą ir prisideda prie darbo efektyvumo didinimo. Failų paieškos funkcija, naudojant dirbtinio intelekto technologijas, leidžia greitai rasti reikiamus dokumentus naudojant kalbos užklausas ir supaprastina failų valdymą. "AI-Voiceprint" technologija pagerina garso ir vaizdo ryšio kokybę, pabrėždama vartotojo balsą tarp foninio triukšmo, kuris yra labai naudingas didelių susitikimų metu ir bendradarbiaujant su dokumentais. Be to, bendras realaus laiko redagavimas ir pastabų generavimas susitikimų metu prisideda prie produktyvaus darbuotojų darbo, o daugelio kalbų palaikomų susitikimų iššifravimo funkcija leis bendrauti su kolegomis ir verslo partneriais iš įvairių šalių.

Nešiojamas kompiuteris "ExpertBook P5" puikiai tinka įmonėms, turinčioms ribotus IT paramos išteklius. Jis sukurtas tam, kad galėtumėte sutelkti dėmesį tik į darbo procesą, o ne į techninės priežiūros ir informacijos saugumo problemas. Nešiojamas kompiuteris yra apsaugotas nuo kenkėjiškos programinės įrangos, naudojant "Windows 11 Secured-core PC" aparatinės ir programinės įrangos apsaugos priemones, komercinio lygio BIOS apsaugą pagal NIST-155 standartą ir diskretinį TPM 2.0 modulį (pasirinktinai), kurie kartu sudaro patikimą duomenų saugumo ir naudotojo privatumo skydą. Be to, nešiojamas kompiuteris "Expertbook P5" atitinka karinį pramoninį patikimumo standartą ir turi pažangią aušinimo sistemą. Sustiprintas ekrano dangtelio sukamasis tvirtinimas ir tvirta konstrukcija, atlaikanti net atsitiktinius kritimus, garantuoja šio įrenginio ilgaamžiškumą. Nešiojamas kompiuteris "ExpertBook P5" pateikiama su trejų metų garantija, kad vartotojai galėtų būti tikri dėl prietaiso stabilumo ir saugumo, kuris taps nepakeičiamu asistentu verslui sudėtingomis šiuolaikinėmis sąlygomis.

Tačiau, "ExpertBook P5" tai ne tik darbo įrankis. Didelis našumas derinamas su elegantišku dizainu, kuris išryškina jo savininko rimtumą ir profesionalumą. Šis nešiojamasis kompiuteris su 14 colių, 16:10 kraštinių santykio, 2,5 K raiškos ekranu puikiai tinka ir svarbiems susitikimams, ir ramiam darbui namuose. Naujoviškos dirbtinio intelekto funkcijos, įgyvendintos "ExpertBook P5" transformuoja darbo eigą, leisdamas kaip niekada greitai ir efektyviai susidoroti su kasdienėmis užduotimis. Daugiau informacijos apie nešiojamąjį kompiuterį "Expertbook P5" bus atskleista trečiąjį metų ketvirtį.

Išplėstinės dirbtinio intelekto funkcijos komerciniuose AK ASUS

Kompanija ASUS kuria ateities komercinius įrenginius, diegdama dirbtinį intelektą ir pažangiausias technologijas, kad pagerintų našumą, komfortą ir verslo saugumą. "Intel Core Ultra" procesorių varomi įrenginiai, tokie kaip "ExpertBook B5" ir "B3", siūlo efektyvius įmonių IT valdymo sprendimus ir keičia darbo eigą naudodami pažangias technologijas, padedančias didinti efektyvumą.

"ExpertBook" serijos nešiojamieji kompiuteriai palaiko įvairius profesionalaus darbo įrankius, pavyzdžiui, "StoryCube" funkciją, skirtą pažangiam darbui su grafiniais failais. Be to, siekiant pagerinti konferencijų kokybę, jose naudojamos tokios funkcijos su dirbtinio intelekto technologijomis, kaip vaizdo fokusavimas ir pašalinio triukšmo slopinimas, siekiant užtikrinti švarų balso garsą svarbių derybų metu.

Naujuose ASUS įrenginiuose įdiegtos dirbtinio intelekto informacinio saugumo funkcijos, užtikrinančios patikimą apsaugą nuo internetinių grėsmių ir bandymų neteisėtai pasiekti duomenis. Siekiant supaprastinti sistemos administratorių darbą, ASUS siūlo patogias priemones, padedančias greitai įdiegti ir pritaikyti dirbtinio intelekto galimybes, optimizuoti WiFi ryšį ir prioritetizuoti kritines programas, siekiant pagerinti tinklo našumą.

Informacijos saugumas mažoms ir vidutinėms įmonėms: DI technologijos komercinių duomenų apsaugai

ASUS supranta informacijos apsaugos svarbą mažosioms ir vidutinėms įmonėms, plačiai taikant dirbtinį intelektą. Siekiant užtikrinti visapusišką apsaugą ASUS įrenginiuose, įskaitant garsųjį nešiojamojo kompiuterio modelį "ExpertBook B5" įgyvendintos tokios pažangios informacinio saugumo priemonės, kaip biometrinis autentifikavimas ir komercinio lygio BIOS, saugančios konfidencialius komercinius duomenis nuo šiuolaikinių kibernetinių grėsmių. "ExpertBook B5" yra puikus galutinių taškų apsaugos pavyzdys. Jame naudojama "IBM QRadar EDR" technologija, kuri naudoja dirbtinio intelekto funkcijas, kad nustatytų galimas grėsmes mažų ir vidutinių įmonių saugumui. Programinė įranga ASUS kontrolės centras supaprastina įmonės Infrastruktūros administravimą, sumažindamas IT skyriaus veiklos krūvį.

Kompleksinė ASUS saugumo sistema, sustiprinta komercinio lygio BIOS, TPM moduliu ir pažangiomis grėsmių aptikimo priemonėmis, garantuoja patikimą verslo duomenų apsaugą, leidžiančią smulkiojo ir vidutinio verslo įmonėms augti ir vystytis diegiant inovatyvias technologijas.

Ilgaamžiškumas ir ekologiškumas: atsakingas požiūris į aplinkos apsaugą

Kompanija ASUS rūpinasi ekologija ir rytdiena. Todėl, gamindami naujus "Expert" serijos įrenginius, laikomės ESG principų ("Ekologija, socialinė politika ir įmonių valdymas"). Kiekvienas "ExpertBook" nešiojamas kompiuteris yra sukurtas siekiant sumažinti žalingą poveikį aplinkai. Šie įrenginiai pasižymi ne tik aukštu našumu, bet ir nepriekaištingu patikimumu, atitinkančiu griežtus karinio-pramoninio standarto reikalavimus. Stiprumo bandymai, įskaitant 28 bandymo procedūras, garantuoja jų ilgaamžiškumą ir stiprumą, viršijantį visuotinai pripažintus pramonės standartus.

Šiais metais kompanija ASUS padidino ekologiškų medžiagų dalį gamyboje. Taigi, modelių gamybai plastikiniuose korpusuose dabar naudojama 20% daugiau perdirbto plastiko. Serijoje "ExpertBook B3" taip pat naudojamas ekologiškas perdirbtas plastikas (BioPCR), o gamybai "ExpertBook B9 OLED" 60% naudojamas perdirbtas postindustrinis reciklatas. Be to, visų "ExpertBook" modelių pakuotė yra pagaminta iš perdirbto kartono, o naujų nešiojamųjų kompiuterių energijos vartojimo efektyvumas 40% viršija "ENERGY STAR" ®sertifikavimo reikalavimus. Tikimasi, kad visa 2024 m. "ExpertBook" ir "Chromebook" nešiojamųjų kompiuterių linija gaus "EPEAT Gold" ženklą su "Climate+" ir "TCO 9.0" sertifikatais. Aplinkosaugos iniciatyvos ASUS taip pat įgyvendinamos tokiuose projektuose kaip programa "Carbon Partner Services", kuri suteikia verslo klientams išsamų sprendimą, siekiant pagerinti verslo ekologiškumą.

Kompanija ASUS nustatė anglies dioksido kiekio mažinimo tikslus (SBTi), t. y. įsipareigojo iki 2030 m. 50% sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą ir iki 2035 m. pereiti prie 100% atsinaujinančiosios energijos. Taigi ASUS produktai atitinka griežčiausius aplinkosaugos standartus.

Prieinamumas ir kaina

Naujų nešiojamųjų kompiuterių "Expertbook P5" Baltijos šalyse laukiama 2024 metų rudenį. Dėl išsamesnės informacijos kreipkitės į įgaliotąjį ASUS platintoją arba atstovą.

Nuorodos

ASUS ExpertBook P5 (P5405): https://www.asus.com/laptops/for-work/expertbook/expertbook-p5-p5405/

ASUS ExpertBook B5 (B5604): https://www.asus.com/bt/laptops/for-work/expertbook/expertbook-b5-b5604/

ASUS ExpertBook B3 (B3604): https://www.asus.com/bt/laptops/for-work/expertbook/expertbook-b3-b3604

ASUS ExpertBook B9 OLED (B9403): https://www.asus.com/bt/laptops/for-work/expertbook/expertbook-b9-oled-b9403-series-1-intel

ASUS Business svetainė: https://www.asus.com/bt/business/

ASUS Facebook: https://www.facebook.com/asus.lt

ASUS Instagram: https://www.instagram.com/asus_baltic/

Share