Veelgestelde vragen (FAQ) over Microsoft Office

Inhoudsopgave:

Hoe Microsoft 365 te activeren

Toepasselijke producten: Notebook, Desktop, All-in-One PC, Gaming Handheld

Dit artikel beschrijft hoe u Microsoft 365 activeert. U kunt ook verwijzen naar het Microsoft’s Activate Office topic. Voordat u Microsoft 365 activeert, controleer hieronder de Office-voorschriften van Microsoft.

Opmerking: Als u Office al heeft geactiveerd en u moet het opnieuw installeren, klik dan hier.

• Voordat u Office-applicaties activeert, moet Windows OS geactiveerd zijn op uw apparaat.
  • U moet Office binnen 180 dagen activeren vanaf het moment dat Windows OS is geactiveerd. (Alleen voor de versie met abonnement van één jaar)
  • U moet sign in with a Microsoft account. (The Office-authoriteit wordt gekoppeld aan uw Microsoft-account.)

Er zijn twee Microsoft 365-activeringsversies op ASUS-apparaten, gratis proefversie en 1 jaar abonnement. Ga naar de overeenkomstige instructie op basis van uw behoefte:

Microsoft 365 gratis proefversie
  1. Wanneer u een Office-app voor de eerste keer start, zal het systeem u vragen om sign in with a Microsoft account. Als u nog geen Microsoft-account heeft, selecteer dan Create Account.
  2. Nadat u bent ingelogd op uw Microsoft-account, selecteer dan [Start je gratis proefversie].
  3. U wordt doorgestuurd naar de officiële website van Microsoft 365, selecteer alstublieft [Probeer 1 maand gratis].
  4. Klik op [Volgende].
    Note: U wordt gevraagd om creditcardgegevens te verstrekken om ervoor te zorgen dat uw service niet wordt onderbroken zodra uw proefperiode eindigt. Uw creditcard wordt niet gefactureerd totdat de proefperiode eindigt. U kunt op elk moment tijdens de proefperiode annuleren. Raadpleeg veelgestelde vragen over Microsoft 365 voor meer details.
  5. Kies een betalingsmethode die u wilt.
  6. Voer uw betalingsgegevens in en klik vervolgens op [Opslaan].

7. Bevestig de betalingsinformatie en klik vervolgens op [Abonneren].
  8. Je hebt je succesvol geabonneerd op Microsoft 365, klik alsjeblieft [Doorgaan].
  9. Klik alsjeblieft [Verversen].
  10. Klik alsjeblieft [Accepteren]om akkoord te gaan met de Microsoft Office licentieovereenkomst.
  11. Daarna, volg alsjeblieft de aanwijzingen op het scherm om je privacy te bevestigen, en dan zal Microsoft 365 worden geactiveerd en klaar voor gebruik zijn.

Microsoft 365 een jaar abonnement
  1. Wanneer je voor de eerste keer een Office-app start, informeert het systeem 「Je hebt Office」. Gelieve in te loggen met een Microsoft-account. Als je nog geen Microsoft-account hebt, selecteer dan Account aanmaken.
    Let op: Nadat je bent ingelogd, wordt je product toegevoegd aan je Microsoft-account, zodat je het later opnieuw kunt installeren of je nieuwe abonnement kunt beheren, zonder een productcode. Onthoud alstublieft je Microsoft-account en wachtwoord, anders kun je Office niet opnieuw activeren als je het account bent vergeten.
  2. Na het inloggen op je Microsoft-account, klik dan op [Accepteren]om akkoord te gaan met de Microsoft Office licentieovereenkomst.
  3. Daarna, volg alstublieft de aanwijzingen op het scherm om uw privacy te bevestigen, en dan zal Microsoft 365 geactiveerd en klaar voor gebruik zijn.

Q & A

Q1: Als ik mijn apparaat reset en het Office-programma ontbreekt (of ik heb het verwijderd), hoe kan ik het dan opnieuw downloaden?

A1: Als u Office had geactiveerd, klik hier en log in op uw Microsoft-account, dat gekoppeld is aan het Office-programma. U kunt het Office-programma vinden op het veld Producten die u hebt aangeschaft, en het dan opnieuw installeren.

Als uw probleem niet is opgelost met bovenstaande oplossing en informatie, neem dan contact op met de ASUS klantenservice voor meer informatie.

Hoe een eenmalige aankoop van Office Home & Business activeren (bijv: Office 2021 of 2019)

Toepasselijke Producten: Notebook, Desktop, All-in-One PC, Gaming Handheld

Dit artikel beschrijft hoe een eenmalige aankoop versie van Office Home & Business (bijv: Office 2021, 2019, etc.) geactiveerd moet worden, en u kunt ook verwijzen naar het Microsoft’s Activate Office topic. Voordat u Office activeert, controleer hieronder de Office-regels van Microsoft.

Opmerking: Als u Office al hebt geactiveerd en u moet het opnieuw installeren, klik dan hier.

• Voordat u Office-toepassingen activeert, moet het Windows OS geactiveerd zijn op uw apparaat.
  • U moet Office binnen 180 dagen activeren vanaf het moment dat het Windows OS geactiveerd is.
  • U moet inloggen met een Microsoft account. (De Office-autoriteit wordt gekoppeld aan uw Microsoft-account.)

Het volgende activeringsproces neemt Office 2021 als voorbeeld:

Opmerking: ASUS-apparaatbundels met Microsoft 365, en als je een eenmalige aankoop van Office Home & Business hebt (bijv.: Office 2021 of 2019), volg dan de volgende stappen om Microsoft 365 te upgraden naar Office 2021.

1. Open een Office-programma, zoals Word.
  2. Wanneer je voor de eerste keer een Office-app start, zal het systeem je informeren 「You’ve got Office」. Gelieve aan te melden met een Microsoft-accountom het te activeren. Als je nog geen Microsoft-account hebt, selecteer dan Account aanmaken.
    Opmerking: Na het aanmelden, wordt je product toegevoegd aan je Microsoft-account, zodat je het later opnieuw kunt installeren of je nieuwe abonnement kunt beheren zonder een productsleutel. Gelieve je Microsoft-account en wachtwoord te onthouden, anders kun je Office niet opnieuw activeren als je het account vergeet.
  3. Na het aanmelden bij je Microsoft-account, krijg je een bevestiging of je Office 2021-activatie aan je Microsoft-account wilt koppelen. Selecteer [Volgende].
  4. U moet akkoord gaan met de Microsoft Services Agreement. Lees deze en selecteer vervolgens [Bevestigen].
  5. Office 2021 is succesvol gekoppeld aan uw Microsoft-account en klik vervolgens op [Aan de slag].
  6. Voordat je Office 2021 activeert, ontvang je mogelijk een melding dat Office een update nodig heeft. Klik op [Nu bijwerken].
  7. Office is updates aan het downloaden
  8. Om Office-updates te voltooien, selecteert u  [Doorgaan]⑥ om het Office-programma af te sluiten
  9. De updates zijn geïnstalleerd, klik op [Sluiten].
  10. Daarna moet je Office 2021 activeren en het programma upgraden van Microsoft 365 naar Office 2021. Open een Office-programma en selecteer [Bestand]in de linkerbovenhoek van de werkbalk.
  11. Selecteer [Account], en klik dan op [Product Activeren].
  12. Klik op [Nu Bijwerken].
  13. Office is updates aan het downloaden.
  14. Om de Office-updates te voltooien, selecteer [Doorgaan]om het Office-programma te sluiten.
  15. De updates zijn geïnstalleerd, klik alstublieft [Sluiten].
  16. Je ontvangt een melding dat je account Office 2021 heeft, klik alstublieft [Aan de slag].
  17. Klik alstublieft [Accepteren]om akkoord te gaan met de Microsoft Office licentieovereenkomst.
  18. De activering van Office 2021 is voltooid en is klaar voor gebruik. Je kunt de status ook controleren op de Productinformatie van Account.

Q & A

Q1: Als ik mijn apparaat reset en het Office-programma ontbreekt (of, ik heb het verwijderd), hoe kan ik het dan opnieuw downloaden?

A1: Als u Office had geactiveerd, klik hier en meld u aan bij uw Microsoft-account, dat is gekoppeld aan het Office-programma. U kunt het Office-programma vinden in het veld Producten die u hebt gekocht en het vervolgens opnieuw installeren.

Als uw probleem niet is opgelost met bovenstaande oplossing en informatie, neem dan contact op met de ASUS-klantenservice voor meer informatie.

Hoe Office-programma's te verwijderen

Toepasselijke Producten: Notebook, Desktop, All-in-One PC, Gaming Handheld

In dit artikel wordt beschreven hoe u het Office-programma van uw Windows-apparaat verwijdert.

De stap om Office te verwijderen hangt af van het type installatie dat u hebt. De meest voorkomende installatietypen zijn Click-to-Run en Microsoft Windows Installer (MSI). Het andere type is een Office-installatie vanuit de Microsoft Store-app.

Als u niet zeker weet welk type installatie u hebt, raadpleegt u Hoe bevestig ik het installatietype van mijn Office-programma's.

Opmerking: Het verwijderen van Office verwijdert alleen de Office-toepassingen van uw apparaat, het verwijdert geen bestanden, documenten of werkboeken die u hebt gemaakt met de apps.

Inhoudsopgave:

Hoe bevestig ik het installatietype van mijn Office-programma's

Opmerking: Als u een Office-programma niet kunt openen om uw installatietype te controleren, probeer dan eerst de meer gebruikelijke Click-to-Run- of MSI-deinstallatiestappen.

1. Open het Office-programma en selecteer vervolgens [bestand] in de linkerbovenhoek. (Het volgende neemt Excel als voorbeeld.)
  2. Selecteer [Account], vind de [Over] knop onder Productinformatie en controleer dan het volgende:

Terug naar de inhoudsopgave

De deïnstallatiestappen van Click-to-Run of MSI

Als uw Office-programma een Click-to-Run of MSI-installatietype is, raadpleeg dan onderstaande deïnstallatiestappen.

1. Typ en zoek [Configuratiescherm] in de Windows-zoekbalk, en klik vervolgens op [Open]. (De illustratie aan de linkerkant hieronder is in Windows 11, en de rechterkant is Windows 10.)
  2. In de Programs veld, selecteer [Een programma verwijderen].
  3. Kies het Microsoft Office-programma dat u wilt verwijderen, en selecteer vervolgens [Verwijderen].
    Opmerking: Als Office niet in het Configuratiescherm wordt vermeld, kunt u een Microsoft Store-installatietype hebben. Raadpleeg De stappen voor het verwijderen van de Microsoft Store-app om Office-programma's te verwijderen.
  4. Microsoft zal u vragen of u klaar bent om te verwijderen, selecteer [Verwijderen] om het verwijderingsproces te starten.
  5. De verwijdering van Office-programma's is voltooid, klik op [Sluiten].

Terug naar de inhoudsopgave

De de-installatiestappen van Microsoft Store-app

Als je Office-programma een Microsoft Store-app installatie type is, raadpleeg dan de onderstaande de-installatiestappen.

1. Typ en zoek [Geïnstalleerde apps] in de Windows zoekbalk, en klik vervolgens op [Openen]. (De illustratie aan de linkerkant hieronder is in Windows 11, en de rechterkant is Windows 10.)
    Opmerking: Als je Windows 10-apparaten gebruikt, zoek dan naar [Apps & functies].
  2. Selecteer in Geïnstalleerde apps de Microsoft Office-programma's die je wilt verwijderen, klik op het [Meer] icoon naast de app, en selecteer vervolgens [Verwijderen].
    Opmerking: Als Office niet wordt vermeld in Apps & functies, kan het zijn dat je een Click-to-Run of MSI-installatietype hebt. Raadpleeg De de-installatiestappen van Click-to-Run of MSI om Office-programma's te verwijderen.

Opmerking: Als je Windows 10 apparaten gebruikt, klik dan direct [Verwijderen].
  3. Microsoft zal je vragen of je klaar bent om te verwijderen, selecteer [Verwijderen] om het verwijderingsproces te starten.
  4. De verwijdering van de Office-programma's is voltooid, klik op [Sluiten].

Terug naar de inhoudsopgave

Bovenstaande informatie is afkomstig van Office van een PC verwijderenby Microsoft. Als je je Office-programma's niet via de bovenstaande methode kunt verwijderen, kun je verwijzen naar het Microsoft-document om meer uninstallatiemethoden te leren.

Je kunt ook verwijzen naar de Microsoft support site om meer Office support documenten te lezen.

Troubleshooting - Office programma's kunnen niet starten

Toepasbare Producten: Notebook, Desktop, All-in-One PC, Gaming Handheld

Als je apparaat is geüpgraded naar Windows 10 versie 20H2 of later, en je de foutmelding hieronder tegenkomt terwijl je Microsoft 365 of eenmalige aankoop Office Home/Business edities (zoals Office 2021, 2019) uitvoert, raadpleeg dan de troubleshooting stappen in dit artikel.

Nota: Als je niet zeker weet welke versie van het besturingssysteem je apparaat heeft, raadpleeg dan dit artikel: Hoe controleer je de versie van het besturingssysteem.

Microsoft heeft bevestigd dat dit een probleem is binnen hun product. Voor meer details, verwijzen wij je naar Microsoft's officiële verklaring.

1. Typ en zoek [Configuratiescherm] in de Windows zoekbalk, klik dan op [Openen]. (De linker zoekillustratie hieronder is in Windows 11, en de rechter is Windows 10.)
  2. Klik op [Een programma verwijderen]in de categorie Programma's
  3. Selecteer [Microsoft 365], en klik dan op [Wijzigen]
    Opmerking: Als je een versie van Office Home/Business hebt die je eenmalig hebt aangeschaft (zoals Office 2021 of 2019), selecteer dan die specifieke Office-toepassing.
  4. Selecteer [Snelle reparatie], en selecteer vervolgens [Repareren]
  5. Selecteer [Repareren]om te beginnen met het repareren van je Office-programma's.
  6. Wanneer het reparatieproces is voltooid, klik dan op [Sluiten]en gebruik de Office-programma's opnieuw om te controleren of ze normaal werken.
    Opmerking: Het kan zijn dat je je apparaat opnieuw moet opstarten nadat het reparatieproces is voltooid.
  7. Als het probleem aanhoudt na het gebruik van de Quick Repair-optie, kun je proberen de Online Reparatie te gebruiken.
    Opmerking: Je apparaat moet verbonden zijn met het internet voordat je de Online Reparatie-optie gebruikt.

Als je probleem niet is opgelost met bovenstaande oplossing en informatie, neem dan contact op met het ASUS klantenservicecentrum voor meer informatie.

Problemen oplossen - Bij gebruik van de Office-producten wordt het bericht "Unlicensed Product" weergegeven of treedt er een activeringsfout op

Bij gebruik van de Office-producten wordt het bericht "Unlicensed Product" weergegeven of treedt er een activeringsfout op. Raadpleeg de volgende stappen voor probleemoplossing in volgorde.

Voorbeeld:

• Office Home & Student 2019 (Office Home 2019)
  • Office Home & Business 2019 (Office Home & Business 2019)
  • Microsoft 365

1. Probeer uw Office-product bij te werken. Hier kunt u meer te weten komen over de instructiestappen van Office-updates installeren die Microsoft biedt.
    (Onderstaande screenshot is het voorbeeld met “Nieuwere versie” Office. Kies uw eigen Office-versie.)

Na het voltooien van het updateproces, klik op [Product activeren]

※ Opmerking: Als u de Office-producten voor de eerste keer gebruikt zonder enige Office-update, wordt Office automatisch bijgewerkt 24 uur nadat uw computer is verbonden met het internet.
    Als u de Office-producten moet downloaden of installeren, raadpleeg dan de Microsoft Officiële Website voor informatie: Download and install or reinstall Microsoft 365 or Office 2019 on a PC or Mac
  2. U kunt ook de probleemoplossingsstappen van Unlicensed Product and activation errors in Office raadplegen die Microsoft biedt.
  3. Als het probleem nog steeds aanhoudt, probeer dan de reparatietool “cssemerg97275” te gebruiken die Microsoft biedt. Voer deze tool uit na het downloaden en selecteer vervolgens Volgende om te repareren.
    cssemerg97275 download link: https://microsoftdownload.oss-cn-shanghai.aliyuncs.com/Tools/cssemerg97275.diagcab

Als het probleem niet kan worden opgelost na het volgen van bovenstaande stappen, wacht dan geduldig 2 tot 3 dagen, en Microsoft zal plannen om het probleem op te lossen.
    Als het probleem na 3 dagen nog steeds aanhoudt, neem dan contact op met het ASUS-servicecentrum voor meer informatie.