[Wireless Router] Hoe AdGuard DNS instellen met een ASUS-router?

Inleiding

Introductie van functies

1. Maak een AdGuard DNS-account aan

2. Stel AdGuard DNS in op ASUS-router

3. Stel AdGuard DNS in Guest Network Pro in

4. Hoe het verkeerstatus en de geblokkeerde verzoeken te overzien?

5. Hoe AdGuard DNS-instellingen aan te passen?

6. Hoe een DNS-server op te zetten?

7. Hoe de blokkeerlijst aan te passen?

Wie zou AdGuard DNS aanbevelen?

Als je de volgende behoeften hebt, overweeg dan om AdGuard DNS te gebruiken.

Blokkeer advertenties: Zeg vaarwel tegen vervelende advertenties die je browse-ervaring verstoren.

Schone browsen voor kinderen: Houd je kinderen weg van ongewenste inhoud door toegang te blokkeren.

Bescherm Privacy: Houd je online activiteiten privater door trackers en malware domeinen te blokkeren.

Vereenvoudig beveiliging: Verminder het risico op malware-infecties door toegang tot bekende kwaadaardige websites te blokkeren.

Verbeter snelheid: Geniet van sneller browsen door het laden van advertentierijke inhoud over te slaan.

Wat is AdGuard DNS?

AdGuard DNS is een Domain Name System (DNS) dienst die functies voor advertentieblokkering en privacybescherming biedt. AdGuard DNS werkt door verzoeken naar bekende advertentie-, tracking- en malwaredomeinen op het DNS-niveau te filteren, nog voordat een verbinding tot stand is gebracht. Dit helpt om advertenties te blokkeren en te voorkomen dat je apparaat mogelijk schadelijke inhoud laadt.

Voorbereiden

Deze functie wordt ondersteund op specifieke modellen en firmwareversies.

1. Zorg ervoor dat je apparaat op de ondersteuningslijst staat.

GT-AX11000 Pro...en andere modellen zullen continu worden bijgewerkt.

2. Zorg ervoor dat de firmwareversie later is dan 3.0.0.6.102.34713. Zorg ervoor dat de firmwareversie van je ASUS-router up-to-date is.

Voor de nieuwste firmware-update raadpleeg FAQ [Wireless Router] How to update the firmware of your router to the latest version

3. Vanwege regionale beperkingen kan deze functie in sommige regio's niet worden ondersteund.

1. Maak een AdGuard DNS-account aan

*Om deze functie te gebruiken, moet je eerst een AdGuard Account aanmaken.

a. Verbind je apparaat (laptop of telefoon) met de router via een bekabelde of wifi-verbinding en voer je router LAN IP of router URL http://www.asusrouter.com in op de WEB GUI.

b. Voer je inloggebruikersnaam en wachtwoord in op de inlogpagina en klik vervolgens op [Sign In].

c. Ga naar [ Parental Controls ]> [ AdGuard ] en schakel AdGuard in.

d. Klik op de banner of [ Registreren ] om een AdGuard DNS-account aan te maken.

2. Stel AdGuard DNS in op ASUS-router

a. Log in op je AdGuard-account.

b. Klik op [ Profiel toevoegen ].

c. Geef je profiel een naam en sla het op. Zorg ervoor dat je op [ Alle instellingen toepassen ] klikt na het opslaan.

De router past de DNS-regel toe op basis van standaardinstellingen.

d. Je kunt een [ Geselecteerd ] markering aan de rechterkant wanneer succesvol toegepast.

3. AdGuard DNS instellen in Guest Network Pro

AdGuard DNS kan afzonderlijk en gelijktijdig worden ingesteld met Guest Network Pro. Elk Guest Network Pro-profiel kan hun eigen AdGuard DNS-instellingen toepassen op basis van uw behoeften.

a. Ga naar [ Guest Network Pro ] > We nemen hier [Kid’s Network] als voorbeeld.

b. Navigeer naar AdGuard en schakel het in. Log vervolgens in om een routerprofiel te selecteren voor het toepassen van de AdGuard DNS-instellingen in het huidige geplande netwerk.

4. Hoe de verkeersstatus en de geblokkeerde verzoeken te overzien?

Door te klikken op [ Statistic ], leiden we je naar de AdGuard DNS-website. Je kunt de overzichtsverzoeken zien die worden bewaakt en geblokkeerd door AdGuard DNS

5. Hoe pas je je DNS-instellingen aan?

Klik op [Advanced Settings], we leiden je naar de AdGuard DNS-website voor meer instellingen.

Je zou de volgende instellingen moeten kunnen uitvoeren:

a. Maak en beheer de server.

b. Verwijder verbonden apparaat.

c. Stel blokkadelijst, DNS-filter, browsebeveiliging en meer in.

6. Hoe stel je een nieuwe DNS-server in?

*Log in op de AdGuard DNS-website voor deze bewerking.

a. Als je liever niet de standaardserver gebruikt, kun je naar [ Servers ] gaan en [ Create server ] selecteren.

b. Geef je server gewoon een naam om de instellingen te voltooien.

c. Zodra u een nieuwe server hebt opgezet, kunt u de nieuwe optie op ASUS-router zien.

*Om de nieuwe serverinstellingen op uw router te selecteren en toe te passen, voeg alstublieft een profiel toe onder deze server.

7. Hoe de blocklists aan te passen?

*Log alstublieft in op de AdGuard DNS-website voor deze bewerking.

a. Ga naar [ Servers ] > [ Serverinstellingen ] en navigeer naar [ Blocklists ].

b. U kunt de blocklists voor elke server bewerken. AdGuard biedt uitgebreide lijsten om aan verschillende scenario's te voldoen.

Hoe verkrijg ik de (Utility / Firmware)?

Je kunt de nieuwste drivers, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Download Center.

Als je meer informatie nodig hebt over het ASUS Download Center, raadpleeg dan deze link.