[Draadloze router] Hoe u uw eigen certificaat (HTTPS/SSL) op de ASUS-router kunt uploaden

Wanneer u probeert verbinding te maken met een ASUS-router via HTTPS in uw browser, kan een waarschuwingsbericht "Uw verbinding is niet privé" verschijnen, wat aangeeft dat het beveiligingscertificaat van de URL niet vertrouwd is. Dit komt omdat het standaardcertificaat van de router zelfondertekend is, wat niet voldoet aan de standaard SSL-beveiligingsspecificatie van de browser. Daarom kunt u uw webpagina-verbinding conform de SSL-beveiligingsspecificatie van de browser maken via de routerinstellingen en een veilige HTTPS-verbinding tot stand brengen.

ASUS-routers bieden 2 soorten certificaten. Raadpleeg de volgende veelgestelde vragen

[Draadloze router] Hoe toegang krijgen tot de Web GUI-instellingenpagina van de ASUS-router via HTTPS?

[Problemen oplossen] Oplossen bij het openen van de ASUS Router WEB GUI verschijnt "Uw verbinding is niet privé"

Als u uw eigen certificaat wilt gebruiken om naar de ASUS-router te importeren, volgt u de onderstaande stappen:

Opmerking: voor deze methode moet eerst de ASUS DDNS-functie worden ingeschakeld. Raadpleeg voor de instellingsmethode de veelgestelde vragen [Wireless Router] DDNS introductie en installatie

1. Verbind uw apparaat (laptop, smartphone) met de router via een bekabelde of WiFi-verbinding en voer uw router LAN IP of router-URL http://www.asusrouter.com in de WEB GUI in.

Raadpleeg [Draadloze router] De pagina met routerinstellingen openen (Web GUI) voor meer informatie.
2. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in om in te loggen.

3. Ga naar [WAN] > [DDNS] > selecteer [Uw eigen certificaat importeren] in HTTPS/SSL-certificaat > klik op [Uploaden].

4. Klik op [Bestand kiezen] om het bestand dat u wilt importeren te uploaden en klik op [OK].

5. Klik op [Toepassen] om de instellingen op te slaan.

U kunt [Actief] zien in de status van het servercertificaat.

Veelgestelde vragen(FAQ)

1. Kunt u uw inloggegevens niet activeren na het importeren van uw eigen inloggegevens?

A. Controleer of het certificaatbestand normaal kan worden gebruikt op andere apparaten.

B. Gebruik de inloggegevens van de ASUS-router.

C. Werk de firmwareversie van uw ASUS-router bij naar de nieuwste versie. Na het updaten van de firmware is het raadzaam om de router terug te zetten naar de originele fabrieksinstellingen.

Raadpleeg de volgende FAQ-links voor informatie over het herstellen van ASUS-routers naar de fabrieksinstellingen en het gebruik van QIS om in te stellen:

[Draadloze router] Hoe de firmware van uw router bijwerken naar de nieuwste versie?

[Draadloze router] Hoe reset ik de router naar de fabrieksinstellingen?

[Draadloze router] Hoe de QIS (Quick Internet Setup) gebruiken om de router in te stellen? (web-GUI)

[Draadloze router] Hoe stel ik een ASUS Wi-Fi-router in via de ASUS Router-app? (QIS, snelle internetconfiguratie)

Hoe krijg ik de (Utility / Firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Download Center .

Raadpleeg deze link als u meer informatie nodig hebt over het ASUS Download Center .

Contact opnemen met Ondersteuning
Neem contact met ons op als u met de bovenstaande informatie uw probleem niet kunt oplossen
  • Above information might be partly or entirely quoted from exterior websites or sources. please refer to the information based on the source that we noted. Please directly contact or inquire the sources if there is any further question and note that ASUS is neither relevant nor responsible for its content/service
  • This information may not suitable for all the products from the same category/series. Some of the screen shots and operations could be different from the software versions.
  • ASUS provides the above information for reference only. If you have any questions about the content, please contact the above product vendor directly. Please note that ASUS is not responsible for the content or service provided by the above product vendor.