[Draadloze router] Wat is gastnetwerk pro? Hoe te gebruiken?

Gastnetwerk pro is een verbeterde versie van een gastnetwerk dat is opgezet binnen een groter netwerk, meestal in een huis of kantoor. Het gastnetwerk pro wordt meestal gebruikt om internettoegang te bieden aan bezoekers of gasten zonder hen toegang te geven tot het hoofdnetwerk of tot andere aangesloten apparaten. Het biedt ook een netwerk inhoud filter dat wordt gebruikt om toegang tot bepaalde soorten online inhoud op een netwerk te blokkeren of toe te staan. netwerk.

Opmerking:

1). Door een gastnetwerkprof te maken, wordt er ook een VLAN gemaakt in de VLAN-instellingen.

2). Door gastnetwerk ondersteunde modellen:

• GT-AX11000 Pro, GT-AX6000, GT-AXE16000, RT-AX86U Pro, RT-AX88U Pro, ZenWiFi Pro ET12, ZenWIFI Pro XT12 er komen meer modellen aan.

3). Voor de volgende functie is een routerfirmwareversie hoger dan versie 3.0.0.6.102_xxxx of hoger vereist. Sommige modellen bieden bètafirmware (9.0.0.6.102_xxxx) om van deze functie gebruik te kunnen maken. Voor instructies over hoe u de firmware kunt updaten, raadpleegt u [Draadloze router] Hoe u de firmware van uw router kunt updaten naar de nieuwste versie

4). Inhoudsfilter wordt mogelijk gemaakt door op DNS gebaseerde services.

Gastnetwerk:

• Creëer een gastnetwerk met een wifi-schema en toegangsrechten om te bepalen wanneer en hoe gasten het netwerk kunnen gebruiken.

Kindernetwerk:

• Maak een netwerk voor kinderen dat de toegang tot inhoud voor volwassenen blokkeert* en een schema heeft om te bepalen wanneer het netwerk beschikbaar is.

IoT-netwerk:

• Creëer een IoT-netwerk (Internet of Things) dat kwaadaardig verkeer* blokkeert en alleen 2,4GHz-apparaten verbinding laat maken.

VPN-netwerk:

• Maak een VPN-netwerk dat verbinding maakt met VPN-services van derden of met ASUS site-to-site VPN (https://www.asus.com/nl/support/FAQ/1048281/) om uw internetverbinding te versleutelen en verbergt uw IP-adres om te voorkomen dat uw online activiteiten worden gevolgd of gecontroleerd.

Hoe Guest Network Pro in te stellen:

1. Log in op ASUSWRT en ga naar de Guest Network Pro-pagina: https://www.asusrouter.com/SDN.asp
  2. Klik op "Een netwerk toevoegen" of "Gastnetwerk Bouw snel een gastnetwerk" om een gastnetwerk pro te maken.

Hoe wijs ik een filter toe aan Guest Network Pro?

1. Maak/selecteer een gastnetwerkprofessional in de lijst.

2. Klik op "Geavanceerde instellingen"

3. Schakel "Automatisch verbinding maken met DNS-server" uit en "wijs" een gewenste DNS-server toe, of u kunt een aangepaste DNS-server invoeren.

4. Klik op [Toepassen] om de instelling op te slaan.

Hoe wijs ik VPN toe aan Guest Network Pro?

1. Maak/selecteer een gastnetwerkprofessional in de lijst.

2. Klik op het tabblad "VPN".

3. Schakel VPN in.

4. Selecteer een VPN in de lijst. (Als er geen VPN-client op uw router staat, moet u er eerst een maken.)

5. Klik op [Toepassen] om de instelling op te slaan.

Hoe kom ik aan de (hulpprogramma/firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in de ASUS Downloadcentrum.

Als u meer informatie nodig hebt over het ASUS Download Center, raadpleeg dan deze link.