[Draadloze router] Hoe krijg ik toegang tot de web-GUI-instellingenpagina van de ASUS-router via HTTPS?

Overzicht:

Dit artikel laat zien hoe u via het HTTPS-protocol toegang krijgt tot/inlogt op de web-GUI-instellingenpagina van de router. Bovendien zou er geen waarschuwingsbericht in de browser verschijnen door het certificaat bij te werken naar uw browser.

Wat is HTTPS

HTTPS is een protocol voor webtoegang. Het wordt gebruikt voor meer veilige communicatie tussen het netwerk.

Inloggen

Het standaardadres van de ASUS-router is www.asusrouter.com en met het HTTPS-protocol is dit https://www.asusrouter.com:8443.

Stap 1: voer https://www.asusrouter.com:8443 in de URL-balk in uw browser naar de WEB GUI.

Stap 2: Klik op [Geavanceerd] en vervolgens [Doorgaan naar www.asusrouter.com(onveilig)].

Er wordt een waarschuwingsbericht weergegeven zoals hieronder, omdat de browser een ondertekend certificaat nodig heeft om de identiteit van het apparaat te verifiëren. Het standaardcertificaat in de router is zelfondertekend en voldoet niet aan het standaard SSL-beleid van de browser. Zelfs als u deze waarschuwingspagina ziet, wat betekent dat het zelfondertekende certificaat van de router niet vertrouwd door uw browser, is de verbinding tussen uw browser en de ASUS-router/www.asusrouter.com-server nog steeds veilig. Als u deze waarschuwingspagina niet meer wilt zien wanneer u inlogt op de WEB GUI van de router, kunt u de onderstaande stappen volgen om deze te verwijderen.

• Opmerking 1: u moet het volledige adres in de URL-balk van de browser typen, inclusief "https://" en [:8443].
  • Opmerking 2: als u het poortnummer heeft gewijzigd, typt u het herziene poortnummer achter het adres, in plaats van de standaardwaarde 8443.

Geavanceerd: Hoe wijzig ik het poortnummer?

U kunt het standaard 8443-poortnummer wijzigen in de web-GUI van de ASUS-router via Geavanceerde instellingen > Administratie > Systeem wanneer u zich aanmeldt. Nadat het poortnummer is gewijzigd, typt u het poortnummer achter het adres in plaats van standaard 8443 wanneer u zich de volgende keer aanmeldt bij WEB GUI.

Geavanceerd: de waarschuwingspagina HTTPS niet veilig verwijderen

Als u toegang probeert te krijgen tot uw ASUS-router(Web GUI) via HTTPS in de browser, ziet u waarschijnlijk een waarschuwingsbericht zoals hieronder, omdat de browser een ondertekend certificaat nodig heeft om de identiteit van het apparaat te verifiëren. Het standaardcertificaat in de router is zelfondertekend en voldoet niet aan het standaard SSL-beleid van de browser.

Dan wordt uw verbindingsstatus weergegeven Niet veiligvooraan in de URL-balk.

Volg de onderstaande stappen om het certificaat te downloaden en bij te werken naar uw browser. Met de certificering bijgewerkt in uw browser, is de website beveiligd met HTTPS en bezit het een vertrouwd certificaat.

Stap 1: Ga naar Beheer Systeem > Verificatiemethode: selecteer HTTPS of BEIDE en klik op [Toepassen] om op te slaan.< /p>

Stap 2: Ga naar Beheer Systeem Certificaat downloaden: selecteer [Exporteren], en je krijgt een bestand met de naam cert.tar.

Opmerking: als u stap 1 en 2 hebt gevolgd, maar de knop Exporteren voor het downloaden van een certificaat niet ziet, raadpleegt u de FAQ.

Stap 3: uitpakkencert.tar bestand.

En dubbelklik om het cert.crt-bestand uit te voeren.

Vervolgens ziet u certificeringsinformatie als de onderstaande afbeelding en klikt u op Certificaat installeren.

Stap 4: Selecteer Huidige gebruiker en klik Volgende.

Stap 5: Klik Plaats alle certificaten in de volgende winkel en selecteer Trusted Root Certification Authorization, en klik OK sterk>.

Stap 6: Klik Volgende.

Stap 7: Klik Voltooien.

Stap 8: Klik Ja om de installatie van het certificaat te voltooien.

Stap 9: Klik op OK om de installatie van het certificaat te voltooien.

Stap 10: Sluit uw browser en open deze vervolgens opnieuw. Typ het adres https://www.asusrouter.com:8443 in de URL-balk in uw browser. Er zou geen waarschuwingspagina in de browser worden weergegeven, noch Niet veilig vóór de URL-balk.

• Opmerking 1: Uw browser toont "veilig". Vergeet niet om [:8443] in te voeren.
  • Opmerking 2: ASUS-router kan slechts één certificaat hebben. Ga naar DDNS en controleer of  ;u gebruikt Let's Encrypt of importeert uw eigen DDNS-certificaat.

Opmerking: als u DDNS wilt gebruiken en WEB GUI wilt invoeren via Let's Encrypt, raadpleeg dan HTTPS inschakelen en een certificering maken op de ASUS-router? voor meer informatie.

Veelgestelde vragen(FAQ)

1. De knop Exporteren om certificaat te downloaden wordt niet weergegeven op de instellingenpagina van de router?

A. Na het instellen van de autorisatiemethode verschijnt de knop Exporteren voor Download certificaat.

Ga naar Beheer > Systeem > Verificatiemethode: selecteer HTTPS of BEIDE en klik op [Toepassen] om op te slaan.

B. ASUS-router kan slechts één certificaat hebben. Ga naar WAN > DDNS en controleer of u Let's Encrypt gebruikt of importeer uw eigen DDNS-certificaat.

Om een certificaat te annuleren dat is ingeschakeld in de DDNS-functie, selecteert u [Geen] in het veld [HTTPS/SSL-certificaat] en klikt u op [Toepassen] om op te slaan.

Hoe kom ik aan de (hulpprogramma / firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Download Center.

Als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Downloadcentrum, raadpleegt u deze link.