[Windows 11/10] Windows Update

Inhoudsopgave:

Windows Update handmatig uitvoeren

1. Typ en zoek [Windows Update-instellingen]in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Klik op [Controleren op updates].
  3. Als er een functie-update beschikbaar is voor uw computer, wordt deze afzonderlijk weergegeven op de Windows Update-pagina en wordt deze gedownload en geïnstalleerd. Op sommige updates moet mogelijk extra worden geklikt “Nu installeren” zelf.
  4. Sommige updates kunnen vragen om uw computer opnieuw op te starten, dus u kunt [Nu opnieuw opstarten] selecteren. Anders, als u de computer nog niet opnieuw wilt opstarten, kunt u [Plan de herstart] selecteren om de herstart schema.
  5. Nadat u de pagina Herstart plannen hebt geopend, stelt u Plan een tijd in als [Aan] en kies vervolgens een tijd en dag die u wilt voor de herstart

Terug naar inhoudsopgave

Het downloaden en installeren van updates stoppen

In Windows 11 kunt u updates niet helemaal stoppen omdat ze uw apparaat veilig en beveiligd houden. Updates zullen uiteindelijk moeten worden geïnstalleerd en gedownload, ongeacht uw update-instellingen. U kunt de volgende manier raadplegen om updates die moeten worden gedownload en geïnstalleerd tijdelijk te pauzeren. Maar nadat de pauzelimiet is bereikt, moet je de nieuwste updates installeren voordat je updates opnieuw kunt pauzeren.

1. Selecteer [Pauze voor 1 week] op de Windows Update-pagina. Anders kun je op het scroll-downmenu klikken om de periode te kiezen waarin je updates wilt pauzeren.
  2. Windows hervat updates na 1 week (of, afhankelijk van de door u geselecteerde periode.). Tijdens deze periode kunt u op [Updates hervatten] klikken om de automatische update op elk gewenst moment te hervatten.

Terug naar inhoudsopgave

Ontvang updates wanneer u niet achter uw pc zit met actieve uren in Windows 11

Om de installatie van een update te voltooien, moet je computer soms opnieuw opstarten. Actieve uren laten Windows weten wanneer u gewoonlijk achter uw computer zit, en gebruiken die informatie vervolgens om updates te plannen om ervoor te zorgen dat het opnieuw wordt opgestart wanneer u de computer niet gebruikt.

1. Selecteer [Geavanceerde opties] op de Windows Update-pagina.
  2. Als u Windows automatisch actieve uren wilt laten aanpassen op basis van de activiteit van uw apparaat, stelt u [Adjust active hours] in als Automatisch op de Actieve uren veld.
  3. Als je je eigen actieve uren wilt selecteren, stel dan [Adjust active hours] in als Handmatig in het veld Actieve urenen stel vervolgens de actieve tijd in wanneer u dit apparaat normaal gesproken gebruikt.

Terug naar inhoudsopgave

Updategeschiedenis bekijken

Er is een updategeschiedenis beschikbaar, zodat u kunt zien welke updates wanneer zijn geïnstalleerd.

1. Selecteer [Updategeschiedenis] op de Windows Update-pagina.
  2. Het volgende geeft een overzicht van de updategeschiedenis op deze computer, inclusief functie-updates, kwaliteitsupdates en stuurprogramma-updates.

Terug naar inhoudsopgave

Windows 10-besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Windows Update handmatig uitvoeren

1. Typ en zoek [Windows Update-instellingen]in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Klik op [Controleren op updates].
  3. Als er een functie-update beschikbaar is voor uw computer, wordt deze afzonderlijk weergegeven op de Windows Update-pagina en wordt deze gedownload en geïnstalleerd. Op sommige updates moet mogelijk extra worden geklikt “Nu installeren” zelf.
  4. Sommige updates kunnen vragen om uw computer opnieuw op te starten, dus u kunt [Nu opnieuw opstarten] selecteren. Anders, als u de computer nog niet opnieuw wilt opstarten, kunt u [Plan de herstart] selecteren om de herstart schema.
  5. Nadat u de pagina Herstart plannen hebt geopend, stelt u Plan een tijd in als [Aan] en kies vervolgens een tijd en dag die u wilt voor de herstart

Terug naar inhoudsopgave

Het downloaden en installeren van updates stoppen

In Windows 10 kunt u updates niet helemaal stoppen omdat ze uw apparaat veilig en beveiligd houden. Updates zullen uiteindelijk moeten worden geïnstalleerd en gedownload, ongeacht uw update-instellingen. U kunt de volgende twee manieren raadplegen om tijdelijk te pauzerense updates die moeten worden gedownload en geïnstalleerd. Maar nadat de pauzelimiet is bereikt, moet je de nieuwste updates installeren voordat je updates opnieuw kunt pauzeren.

1. Selecteer [Pauzeer updates voor 7 dagen] op de Windows Update-pagina.

Windows hervat updates na 7 dagen. Tijdens deze periode kunt u op [Updates hervatten] klikken om de automatische update op elk gewenst moment te hervatten.
  2. Op de tweede manier selecteert u [Geavanceerde opties] op de Windows Update-pagina.

Selecteer in het gedeelte Updates pauzeren de datum die u wilt onderbreken, tot 35 dagen.

Terug naar inhoudsopgave

Ontvang updates wanneer u niet achter uw pc zit met actieve uren in Windows 10

Om de installatie van een update te voltooien, moet je computer soms opnieuw opstarten. Actieve uren laten Windows weten wanneer u gewoonlijk achter uw computer zit, en gebruiken die informatie vervolgens om updates te plannen om ervoor te zorgen dat het opnieuw wordt opgestart wanneer u de computer niet gebruikt.

1. Selecteer [Actieve uren wijzigen] op de Windows Update-pagina.
  2. Als je Windows automatisch actieve uren wilt laten aanpassen op basis van de activiteit van je apparaat, stel dan [Automatisch actieve uren voor dit apparaat aanpassen op basis van activiteit] in als Aan.
  3. Als je je eigen actieve uren wilt selecteren, stel dan eerst [Automatisch actieve uren voor dit apparaat aanpassen op basis van activiteit] in als Uit en selecteer vervolgens [Wijzigen].
  4. Stel de actieve tijd in wanneer je dit apparaat normaal gesproken gebruikt en selecteer vervolgens [Opslaan]⑥.

Terug naar inhoudsopgave

Updategeschiedenis bekijken

Er is een updategeschiedenis beschikbaar, zodat u kunt zien welke updates wanneer zijn geïnstalleerd.

1. Selecteer [Bekijk updategeschiedenis] op de Windows Update-pagina.
  2. Het volgende geeft een overzicht van de updategeschiedenis op deze computer, inclusief kwaliteitsupdates, functie-updates en stuurprogramma-updates.