[Gaming NB] Update stuurprogramma - Hoe installeer ik de AMD chipset driver?

Hieronder vindt u de gedetailleerde stappen om AMD-chipsetstuurprogramma's te installeren. Deze stappen zijn van toepassing als u de stuurprogramma's van de officiële ASUS-website hebt gedownload. Het updaten van stuurprogramma's draagt bij aan de stabiliteit en optimalisatie van het systeem, dus het is raadzaam regelmatig te controleren of er de nieuwste versies voor uw apparaat zijn.

Als u niet zeker weet hoe u stuurprogramma's moet downloaden, raadpleeg dan dit artikel: Stuurprogramma's zoeken en downloaden.

Wanneer u AMD-chipsetstuurprogramma's downloadt van de officiële ASUS-website, kunt u twee bestandstypen tegenkomen. Kies de juiste installatiemethode op basis van het bestandstype van het stuurprogramma:

Installatie voor stuurprogramma's in applicatieformaat (.exe)

1. Dubbelklik op het AMD-chipsetstuurprogrammabestand dat u hebt gedownload van ASUSom het installatieproces te starten .
  2. Als het venster Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klikt u op [Ja].
  3. Nadat het installatieprogramma is geopend, klikt u op [Volgende] om ga verder met de installatie.
  4. Lees de softwarelicentieovereenkomst en vink vervolgens [Ik accepteer de overeenkomst]④ aan en klik op [Volgende]⑤ om door te gaan.
  5. Selecteer [Installeren] en klik op [Volgende ].
  6. Controleer de belangrijke verstrekte informatie en klik op [Volgende]om ga verder met de installatie.
  7. Het installatieproces is voorbereid. Klik op [Installeren]om het stuurprogramma te installeren.  ;
  8. Na de installatie moet uw computer mogelijk opnieuw opstarten. Selecteer [Ja, start de computer nu opnieuw op], en klik vervolgens op [Voltooien]. Uw computer wordt opnieuw opgestart.
    Let op: zorg ervoor dat u uw gegevens heeft opgeslagen voordat u opnieuw opstart, om gegevensverlies te voorkomen.

Installatie voor stuurprogramma's in gecomprimeerd (gezipt) mapformaat (.zip)

Als u AMD-chipsetstuurprogramma's in een gecomprimeerd formaat van de officiële ASUS-website hebt gedownload, moet u eerst alle eerder geïnstalleerde AMD-stuurprogramma's van uw computer verwijderen met behulp van de officiële verwijderingstool van AMD. Vervolgens kunt u doorgaan met het installeren van de nieuwe stuurprogramma's. Volg deze stappen:

1. Raadpleeg eerst het AMD Cleanup Utility's instructieartikel  om het AMD Cleanup Utility te downloaden.
  2. Nadat het downloaden is voltooid, dubbelklikt u op de amd cleanuputility applicatie.
  3. Als het venster Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klikt u op [Ja].
  4. Als u hierom wordt gevraagd, wordt aanbevolen om dit in de Windows Veilige modus uit te voeren voor de beste resultaten. Klik op [Ja] en uw computer wordt opnieuw opgestart en ga naar de veilige modus.
    Let op: zorg ervoor dat u uw gegevens heeft opgeslagen voordat u opnieuw opstart, om gegevensverlies te voorkomen.
  5. Wanneer uw computer naar de Veilige modus gaat en de prompt weergeeft, klikt u op [OK]om AMD-stuurprogramma's te verwijderen.
  6. Wanneer het AMD Cleanup Utility zijn taak met succes voltooit, ziet u de volgende prompt. Klik op [Voltooien]om het venster te sluiten.
  7. Nadat het verwijderen is voltooid, moet uw computer opnieuw worden opgestart. Klik op [Ja]om uw computer opnieuw op te starten.
  8. Nu de eerder geïnstalleerde AMD-stuurprogramma's zijn verwijderd, kunt u nu beginnen met het installeren van de nieuwe stuurprogramma's. Klik met de rechtermuisknop op het AMD-chipsetstuurprogrammabestanden selecteer [Alles uitpakken] .
  9. Klik op [Extract].
  10. Zodra de extractie voltooid is en de map met het AMD-chipsetstuurprogramma geopend is, klikt u met de rechtermuisknop op het [Install] Windows-batchbestand en selecteer vervolgens [Als administrator uitvoeren].
  11. Als u de melding 'Windows heeft uw pc beschermd' ziet, klikt u op [Meer info]⑫.

Klik op [Toch uitvoeren]⑬.
  12. Als het venster Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klikt u op [Ja].
  13. Het systeem begint met het installeren van de AMD-chipsetdriver.
  14. Installatie voltooid. Start uw computer eerst opnieuw op om de installatie te voltooien.

Als uw probleem onopgelost blijft, neem dan contact op met de ASUS-klantenondersteuning voor verdere hulp.