[Windows 11/10] Problemen oplossen - Problemen met geluid (luidsprekers/microfoons).

Toepasselijke producten: notebook, desktop, alles-in-één pc, gaming-handheld, mini-pc

 

Als u de geluidsproblemen van ASUS-computers ervaart, zoals luidsprekers/microfoons die niet werken, geen geluid, geluid is gedempt, met tussenpozen of krakend/ploffend, enz. Of er treden problemen met luidsprekers/microfoons op tijdens een virtuele vergadering of online leren, zoals Microsoft Teams, Skype, Google Meet, Google Classroom, Zoom of andere communicatie-apps. Raadpleeg de volgende oplossingen. (Controleer voor communicatie-apps ook of de instellingen van het invoer-/uitvoerapparaat correct zijn.)

Opmerking: als u merkt dat het geluid zo luid, zacht of helemaal geen geluid is bij het gebruik van een specifieke toepassing, raadpleeg dan Q1 in Q & Een hoofdstuk.

Opmerking: voor notebookproducten kan uw computer de AI Noise-Canceling Speaker-functie inschakelen. Deze functie filtert alle geluiden behalve menselijke stemmen uit de laptopluidspreker. Als je de AI Noise-Canceling Speaker wilt uitschakelen, raadpleeg dan dit artikel: Waarom komt er een abnormaal geluid uit mijn speaker? Luidsprekers geen geluid, geluid is onderbroken of geen geluid, of alleen menselijke stemmen maar geen achtergrondmuziek

 

Om u meer gedetailleerde instructies te geven, kunt u ook op de onderstaande ASUS YouTube-videolink klikken voor meer informatie over het oplossen van problemen met het geluid (luidsprekers/microfoon)

ttps://www.youtube.com/watch?v=fMJSO6FTkcI

 

Voordat u het probleem oplost, moet u ervoor zorgen dat de externe luidspreker, microfoon of oortelefoon, indien gebruikt, goed is aangesloten.

De notebook en de AIO-pc worden geleverd met twee typen koptelefoon-/microfoonaansluitingen.

Een van de ontwerpen heeft de oortelefoon en externe microfoon gemaakt als twee afzonderlijke aansluitingen. (De groene markering is de koptelefoonaansluiting en de rode markering is de externe microfoonaansluiting.)

De koptelefoonaansluiting ondersteunt de gewone koptelefoonstekker, of degene die gewoonlijk worden gebruikt op smartphones, headsets (of oortjes) genoemd. Het aansluiten van de koptelefoonstekker op de microfoonaansluiting werkt echter niet.

Het andere ontwerp is om de oortelefoon/microfoon te combineren in een enkele hybride aansluiting. 

De aansluiting ondersteunt een gewone oortelefoonstekker, of degene die gewoonlijk worden gebruikt op smartphones, headsets (of oorsets) genoemd.

De typen oortelefoon-/microfoonaansluitingen kunnen verschillen op basis van verschillende modellen. Raadpleeg de gebruikershandleiding .

 

Desktop achterpaneel

Als u een externe microfoon gebruikt, sluit deze dan aan op de MIC IN-poort (is meestal roze). Als u externe luidsprekers gebruikt, sluit deze dan aan op de LINE OUT-poort (is meestal groen).

De typen Microsoft/Speakers-ontwerp kunnen verschillen op basis van verschillende modellen. Raadpleeg de Gebruikershandleidingen.

 

Ga naar de overeenkomstige instructie op basis van het huidige Windows-besturingssysteem op uw computer:

 

Windows 11 besturingssysteem

 

Luidsprekerfunctie is abnormaal

BIOS-instellingen herstellen

Probeer het BIOS terug te zetten naar de standaardinstellingen. Hier vindt u meer informatie over Hoe u de BIOS-instellingen kunt herstellen. (Raadpleeg voor desktopproducten [Motherboard/Desktop] BIOS-instellingen herstellen.)

Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap voor het oplossen van problemen.

 

Update en bevestig BIOS / Windows-pakketten / stuurprogramma's met de nieuwste versie op uw pc

Het updaten van software helpt meestal de systeemstabiliteit en -optimalisatie, dus we raden u aan uw pc te controleren en regelmatig bij te werken naar de nieuwste versie. Hier vindt u meer informatie over:

De BIOS-versie in Windows-systeem bijwerken

EZ Flash gebruiken om de BIOS-versie bij te werken

(Raadpleeg voor desktopproducten deASUS Motherboard EZ Flash 3 Inleiding.)

Voor het uitvoeren van Windows-updates en stuurprogramma's, vindt u hier meer informatie over:

Windows Update uitvoeren

Stuurprogramma's bijwerken via klantenondersteuning in MyASUS

Als het probleem zich blijft voordoen nadat u BIOS/Windows-pakketten/stuurprogramma's tot op heden hebt bijgewerkt, gaat u verder naar het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

 

Controleer de instellingen van het uitvoerapparaat

  1. Typ en zoek[Geluidsinstellingen] in de zoekbalk van Windows, en klik [Openen].   
  2. Selecteer het juiste luidsprekerapparaat in de sectie van [Kies waar u geluid wilt afspelen].   
  3. Controleer of het luidsprekervolume is ingesteld op de mute-modus. Scroll naar beneden op de pagina en klik op [Meer geluidsinstellingen].   
  4. Selecteer[Afspelen] tab en selecteer vervolgens[uw luidsprekerapparaat] en klik [Eigenschappen].   
  5. Selecteer [Niveaus] tab, gebruik de schuifbalk om het volumeniveau aan te passen en controleer of het [niet in de mute-modus staat], klik vervolgens op [OK] om op te slaan. (Mute-modus:)   
  6. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap voor het oplossen van problemen.

 

Schakel het stuurprogramma in en installeer het opnieuw in Apparaatbeheer

  1. Typ en zoek[Apparaatbeheer] in de zoekbalk van Windows, en klik [Openen].   
  2. Vink de pijl aan naast[Audio-ingangen en -uitgangen] en klik met de rechtermuisknop ;[uw luidsprekerapparaat] en selecteer [Apparaat inschakelen].   
    Als de [Apparaat inschakelen] optie niet werktsplay betekent dat de luidsprekerfunctie al is ingeschakeld. Ga verder met de volgende stap.   
  3. Klik met de rechtermuisknop[uw luidsprekerapparaat] en selecteer vervolgens[ Apparaat verwijderen].   
  4. Klik[Verwijderen].   
  5. Klik na het verwijderen van de luidsprekers op [Actie]⑨ en selecteer [Scannen op hardwarewijzigingen].   
    De computer installeert de luidsprekers opnieuw en het apparaat wordt weergegeven in de categorie Audio-ingangen en -uitgangen.   
  6. Als het niet lukt om het luidsprekerstuurprogramma bij te werken in apparaatbeheer, ga dan naar de ASUS Support Site naar download en installeer de [Audio] driver, hier kunt u meer leren over Hoe om stuurprogramma's te zoeken en te downloaden.   
    (De volgende afbeeldingen zijn de huidige versie ter referentie. Download de nieuwste versie van de ASUS-ondersteuningssite.)   
  7. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap voor het oplossen van problemen.

 

Gebruik de tool voor het oplossen van problemen in Windows

  1. Typ en zoek[Geluidsinstellingen] in de zoekbalk van Windows, en klik [Openen].   
  2. Scroll de pagina naar beneden en selecteer [Uitvoerapparaten] in de Veelvoorkomende geluidsproblemen oplossen sectie.   
  3. Volg de instructies op het scherm om het probleemoplossingsproces te voltooien. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap voor het oplossen van problemen.

  

Herstel het systeem vanaf het herstelpunt

Als het microfoonprobleem recentelijk is opgetreden en u ooit een herstelpunt hebt gemaakt of als er een automatisch systeemherstel is opgetreden, probeer dan de computer te herstellen naar een punt voordat het probleem het probleem begon op te lossen. Hier vindt u meer informatie over Hoe u een herstelpunt gebruikt om het systeem te herstellen.

Als het probleem aanhoudt, ga dan verder naar het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

 

Systeem resetten

Als het probleem aanhoudt nadat alle stappen voor probleemoplossing zijn voltooid. Maak een back-up van uw persoonlijke bestanden en reset de pc vervolgens naar de oorspronkelijke configuratie. Hier kun je meer te weten komen over:

Het systeem resetten en mijn persoonlijke bestanden behouden

 

V & A

V1: Waarom is het geluid zo hard, zacht of geen geluid als ik een specifieke applicatie gebruik?

A1: u kunt Volumemixer  gebruiken om het geschikte volume voor elke toepassing aan te passen.

Klik met de rechtermuisknop op de [Speaker icon]① die zich op de taakbalk bevindt en selecteer vervolgens  [Open volume mixer].

Gebruik de schuifbalk om het volume te verhogen of te verlagen voor elke toepassing.

Als het volumepictogram van de toepassing de stijl is , dit betekent dat het momenteel in de mute-modus staat. Klik nogmaals op het mute-pictogram om het volume in te schakelen.

 

V2: Hoe het audiogeluid/effecten versterken of verbeteren?

A2: voor de standaard ASUS-notebook hebben de meeste modellen een ingebouwde ICE Audio Wizard-toepassing en u kunt deze gebruiken om de audio te verbeteren.  Hier vindt u meer informatie over ICE Audio Wizard (ICE Sound) - Inleiding.

Voor de Gaming Notebook kunt u, omdat de audiotoepassing verschillende kan zijn, de volgende toepassingsinleiding raadplegen op basis van welke op uw computer is geïnstalleerd:

Sonic Studio 3 UWP-introductie

DTS: X Ultra-introductie

Dolby Atmos - Inleiding

 

V3: Waarom kan de externe microfoon niet worden gebruikt nadat deze is aangesloten op de audiocombo-aansluiting van de notebook?

A3: Er zijn twee soorten koptelefoon-/microfoonaansluitingen op de markt.

  • Driedraads 3,5 mm aparte microfoon en hoofdtelefoon.      
  • Vierdraads 3,5 mm hoofdtelefoon met microfoon. 

V4: Waarom voldoet het geluid niet aan de verwachtingen, zelfs als het luidsprekervolume op het maximum staat?

A4: Als uw apparaat ingebouwde luidsprekers heeft en u nog steeds merkt dat het geluid niet aan de verwachtingen voldoet nadat u de methoden voor probleemoplossing in dit artikel hebt gevolgd, kan de belangrijkste reden liggen in overwegingen van het ontwerp van de ingebouwde luidspreker, inclusief hardwarebeperkingen, energiebeheer en geluidskwaliteit, naast andere factoren.

Als u een luidere geluidservaring wenst, kunt u overwegen externe luidsprekers te gebruiken.

 

Als je de externe hoofdtelefoonfunctie wilt gebruiken, kun je beide apparaten gebruiken.

Maar als u de externe microfoonfunctie wilt gebruiken, zal de driedraads 3,5 mm-microfoon niet werken nadat deze is aangesloten op de audiocombo-aansluiting van de notebook.

Stel voor om een 3,5 mm-hoofdtelefoon met vier geleiders en microfoon te gebruiken; de microfoon- en hoofdtelefoonfunctie kunnen tegelijkertijd worden gebruikt.

 

Als u uw probleem nog steeds niet kunt oplossen, download dan MyASUS en probeer de systeemdiagnose voor probleemoplossing. Klik hieronder! 

 

Windows 10-besturingssysteem

 

Luidsprekerfunctie is abnormaal

Herstel BIOS-instellingen

Probeer het BIOS terug te zetten naar de standaardinstellingen. Hier vindt u meer informatie over hoe u de BIOS-instellingen kunt herstellen. (Voor desktopproducten raadpleegt u [Moederbord/Desktop] BIOS-instellingen herstellen.)

 

Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de volgende stap voor het oplossen van problemen.

Update en bevestig BIOS / Windows-pakketten / stuurprogramma's met de nieuwste versie op uw pc

Het updaten van software helpt meestal de stabiliteit en optimalisatie van het systeem, dus we raden u aan om uw pc te controleren en regelmatig bij te werken naar de nieuwste versie. Hier kunt u meer te weten komen over:

Winflash gebruiken om de BIOS-versie in het Windows-systeem bij te werken

Hoe EZ Flash te gebruiken om de BIOS-versie van de notebook bij te werken

(Raadpleeg voor desktopproducten  ASUS Motherboard EZ Flash 3 Introductie.)

Voor het uitvoeren van een Windows-update en stuurprogramma-update kunt u hier meer informatie vinden over:

Windows Update uitvoeren

Stuurprogramma's bijwerken via de klantenondersteuning in MyASUS

Als het probleem zich blijft voordoen nadat u BIOS/Windows-pakketten/stuurprogramma's naar de huidige datum hebt bijgewerkt, gaat u verder met het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

 

Controleer de instellingen van het uitvoerapparaat

  1. Typ en zoek [Geluidsinstellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].   
  2. Selecteer het juiste luidsprekerapparaat in de sectie van [Kies uw uitvoerapparaat]③.   
  3. Controleer of het luidsprekervolume is ingesteld op dempmodus. Klik op [Sound Control Panel] in de geluidsinstellingen.   
  4. Selecteer het tabblad [Afspelen] en selecteer vervolgens [uw luidsprekerapparaat]⑥ en klik op [Eigenschappen].   
  5. Selecteer [Niveaus] tab, gebruik de schuifbalk om het volumeniveau aan te passen en controleer of dit [does] niet ingesteld op mute-modus] en klik vervolgens op [OK] om op te slaan. (Dempmodus:  )   
  6. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de volgende stap voor het oplossen van problemen.

 

Schakel het stuurprogramma in en installeer het opnieuw in Apparaatbeheer

  1. Typ en zoek [Apparaatbeheer] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].   
  2. Controleer de pijl naast [Audio-ingangen en -uitgangen] en klik met de rechtermuisknop op [uw luidsprekerapparaat ] en selecteer [Apparaat inschakelen]⑤ .   
    Als de optie [Apparaat inschakelen] niet aangeeft dat de luidsprekerfunctie al is ingeschakeld, gaat u verder met de volgende stap.   
  3. Klik met de rechtermuisknop op [uw luidsprekerapparaat] en selecteer vervolgens  [Apparaat verwijderen] ⑦.   
  4. Klik [Verwijderen].   
  5. Klik na het verwijderen van de luidsprekers op [Actie]⑨ en selecteer [Scannen op hardwarewijzigingen ].   
    De computer zal de luidsprekers opnieuw installeren en het apparaat wordt weergegeven in de categorie Audio-ingangen en -uitgangen.   
     
  6. Als het je niet lukt om de luidsprekerdriver bij te werken in apparaatbeheer, ga dan naar de ASUS-ondersteuningssite om te downloaden en te installeren het [Audio]-stuurprogramma, hier vindt u meer informatie over Hoe u stuurprogramma's zoekt en downloadt.   
    (De volgende afbeeldingen zijn de huidige versie als referentie, download de nieuwste versie van de ASUS-ondersteuningssite.)   
  7. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de volgende stap voor het oplossen van problemen.

Gebruik het hulpprogramma voor probleemoplossing in Windows

  1. ​Typ en zoek [Geluidsinstellingen] in de Windows-zoekbalk① en klik vervolgens op [Open]②.
  2. Klik op [Problemen oplossen] in het gedeelte Uitvoer.   
  3. Volg de instructies op het scherm om het probleemoplossingsproces te voltooien.

 

Herstel het systeem vanaf het herstelpunt

Als het probleem met de luidsprekers recentelijk is opgetreden en u ooit een herstelpunt hebt gemaakt of als er een automatisch systeemherstel is opgetreden, probeer dan de computer te herstellen naar een punt voordat het probleem het probleem begon op te lossen. Hier vindt u meer informatie over Hoe u een herstelpunt gebruikt om het systeem te herstellen.

Als het probleem aanhoudt, ga dan verder naar het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

 

Systeem resetten

Als het probleem aanhoudt nadat alle stappen voor probleemoplossing zijn voltooid. Maak een back-up van uw persoonlijke bestanden en reset de pc vervolgens naar de oorspronkelijke configuratie. Hier kun je meer te weten komen over:

Het systeem resetten en mijn persoonlijke bestanden behouden

 

De microfoonfunctie is abnormaal

Als je de interne microfoon gebruikt, controleer dan of deze door niets wordt afgedekt.

Normaal gesproken bevindt de microfoon zich aan weerszijden van de camera.

 

Herstel BIOS-instellingen

Probeer het BIOS terug te zetten naar de standaardinstellingen. Hier vindt u meer informatie over hoe u de BIOS-instellingen kunt herstellen. (Voor desktopproducten raadpleegt u [Moederbord/Desktop] BIOS-instellingen herstellen.)

Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de volgende stap voor het oplossen van problemen.

 

Update en bevestig BIOS / Windows-pakketten / stuurprogramma's met de nieuwste versie op uw pc

Het updaten van software helpt meestal de stabiliteit en optimalisatie van het systeem, dus we raden u aan om uw pc te controleren en regelmatig bij te werken naar de nieuwste versie. Hier kunt u meer te weten komen over:

Winflash gebruiken om de BIOS-versie in het Windows-systeem bij te werken

Hoe EZ Flash te gebruiken om de BIOS-versie van de notebook bij te werken

(Raadpleeg voor desktopproducten  ASUS Motherboard EZ Flash 3 Introductie.)

Voor het uitvoeren van een Windows-update en stuurprogramma-update kunt u hier meer informatie vinden over:

Windows Update uitvoeren

Stuurprogramma's bijwerken via de klantenondersteuning in MyASUS

Als het probleem zich blijft voordoen nadat u BIOS/Windows-pakketten/stuurprogramma's naar de datum hebt bijgewerkt, gaat u verder met het volgende hoofdstuk fof probleemoplossing.

 

Controleer de instellingen van het invoerapparaat

  1. Typ en zoek [Geluidsinstellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].   
  2. Selecteer het juiste microfoonapparaat in het gedeelte van [Kies uw invoerapparaat].   
  3. Controleer of het microfoonvolume is ingesteld op dempmodus. Klik op [Sound Control Panel] in de geluidsinstellingen.   
  4. Selecteer het tabblad [Opname] en selecteer vervolgens [je microfoonapparaat] en klik op [Eigenschappen].   
  5. Selecteer [Niveaus] tab, gebruik de schuifbalk om het volumeniveau aan te passen en controleer of dit [does] niet ingesteld op dempen] en klik vervolgens op [OK] om op te slaan. (Mute-modus:  )   
  6. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de volgende stap voor het oplossen van problemen.

 

Schakel het stuurprogramma in en installeer het opnieuw in Apparaatbeheer

  1. Typ en zoek [Apparaatbeheer] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].   
  2. Controleer de pijl naast [Audio-ingangen en -uitgangen] en klik met de rechtermuisknop op [je microfoonapparaat ] en selecteer [Apparaat inschakelen]⑤ .   
    Als de optie [Apparaat inschakelen] niet wordt weergegeven, wat betekent dat de microfoonfunctie al is ingeschakeld, gaat u verder met de volgende stap.   
  3. Klik met de rechtermuisknop op [uw microfoonapparaat] en selecteer vervolgens  [Apparaat verwijderen] .   
  4. Klik [Verwijderen].   
  5. Klik na het verwijderen van de microfoon op [Actie]⑨ en selecteer [Scannen op hardwarewijzigingen ].   
    De computer zal de microfoon opnieuw installeren en het apparaat wordt weergegeven in de categorie Audio-ingangen en -uitgangen.   
  6. Als het je niet lukt om het luidsprekerstuurprogramma bij te werken in apparaatbeheer, ga dan naar de ASUS-ondersteuningssite om download en installeer het stuurprogramma, hier vindt u meer informatie over Hoe u stuurprogramma's zoekt en downloadt.   
    Als je de interne microfoon gebruikt, download en installeer dan het [Camera]-stuurprogramma omdat de interne microfoon is geïntegreerd met de camera.   
    Als u de externe microfoon gebruikt, download en installeer dan het [Audio]-stuurprogramma.   
    Opmerking: de volgendeDe volgende afbeeldingen zijn de huidige versie als referentie. Download de nieuwste versie van de ASUS-ondersteuningssite.   
      

 

Gebruik het hulpprogramma voor probleemoplossing in Windows

  1. Typ en zoek [Geluidsinstellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].   
  2. Klik op [Problemen oplossen] in het gedeelte Uitvoer .   
  3. Volg de instructies op het scherm om het probleemoplossingsproces te voltooien.

 

Herstel het systeem vanaf het herstelpunt

Als het microfoonprobleem recentelijk is opgetreden en u ooit een herstelpunt hebt gemaakt of als er een automatisch systeemherstel is opgetreden, probeer dan de computer te herstellen naar een punt voordat het probleem het probleem begon op te lossen. Hier vindt u meer informatie over Hoe u een herstelpunt gebruikt om het systeem te herstellen.

Als het probleem aanhoudt, ga dan verder naar het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

 

Systeem resetten

Als het probleem aanhoudt nadat alle stappen voor probleemoplossing zijn voltooid. Maak een back-up van uw persoonlijke bestanden en reset de pc vervolgens naar de oorspronkelijke configuratie. Hier kun je meer te weten komen over:

Het systeem resetten en mijn persoonlijke bestanden behouden

 

V & Antoord

V1: Waarom is het geluid zo hard, zacht of geen geluid als ik een specifieke applicatie gebruik?

A1: U kunt Volumemixer gebruiken om het geschikte volume voor elke toepassing aan te passen.

Klik met de rechtermuisknop op het [Luidsprekerpictogram]① die zich op de taakbalk bevindt en selecteer vervolgens [Openen Volumemixer].

Gebruik de schuifbalk om het volume te verhogen of te verlagen voor elke toepassing.

Als het volumepictogram van de toepassing de stijl is , dit betekent dat het momenteel in de mute-modus staat. Klik nogmaals op het mute-pictogram om het volume in te schakelen.

 

V2: Hoe kan ik het geluid/de effecten van het geluid versterken of verbeteren?

A2: voor de standaard ASUS-notebook hebben de meeste modellen een ingebouwde ICE Audio Wizard-toepassing en u kunt deze gebruiken om de audio te verbeteren.  Hier vindt u meer informatie over ICE Audio Wizard (ICE Sound) - Inleiding.

Voor de Gaming Notebook kunt u, omdat de audiotoepassing verschillende kan zijn, de volgende toepassingsinleiding raadplegen op basis van welke op uw computer is geïnstalleerd:

Sonic Studio 3 UWP-introductie

DTS: X Ultra-introductie

Dolby Atmos - Inleiding

 

V3: Waarom kan de externe microfoon niet worden gebruikt nadat deze is aangesloten op de audiocombo-aansluiting van de notebook?

A3: Er zijn twee soorten koptelefoon-/microfoonaansluitingen op de markt.

  • Driedraads 3,5 mm aparte microfoon en hoofdtelefoon. 
  • Vierdraads 3,5 mm hoofdtelefoon met microfoon. 

Als je de externe hoofdtelefoonfunctie wilt gebruiken, kun je beide apparaten gebruiken.

Maar als u de externe microfoonfunctie wilt gebruiken, zal de driedraads 3,5 mm-microfoon niet werken nadat deze is aangesloten op de audiocombo-aansluiting van de notebook.

Stel voor om een 3,5 mm-hoofdtelefoon met vier geleiders en microfoon te gebruiken; de microfoon- en hoofdtelefoonfunctie kunnen tegelijkertijd worden gebruikt.

 

V4: Waarom voldoet het geluid niet aan de verwachtingen, zelfs als het luidsprekervolume op het maximum staat?

A4: Als uw apparaat ingebouwde luidsprekers heeft en u nog steeds merkt dat het geluid niet aan de verwachtingen voldoet nadat u de methoden voor probleemoplossing in dit artikel hebt gevolgd, kan de belangrijkste reden liggen in overwegingen van het ontwerp van de ingebouwde luidspreker, inclusief hardwarebeperkingen, energiebeheer en geluidskwaliteit, naast andere factoren.

Als u een luidere geluidservaring wenst, kunt u overwegen externe luidsprekers te gebruiken.

 

Als u uw probleem nog steeds niet kunt oplossen, download dan MyASUS en probeer de systeemdiagnose voor probleemoplossing. Klik hieronder!