[ZenFone / Pad] Kan geen mobiele netwerken gebruiken

Volg de onderstaande methoden voor het oplossen van problemen:

1. Neem contact op met de netwerkprovider om te controleren of de plaats waar u verblijft geen signaal heeft van een mobiel netwerk.

2. Schuif omlaag vanaf het bovenste gedeelte om toegang te krijgen tot Snelle instellingen> Schakel 'Mobiele gegevens' in of tik op 'Gegevens ingeschakeld' in 'Instellingen'> 'Verbindingen'> 'Mobiel netwerk'.

3. Schakel over naar de vliegtuigmodus: veeg naar beneden om het snelmenu te openen. Tik om de vliegtuigmodus in te schakelen en uit te schakelen na 5 seconden. Of u kunt naar Instellingen> Verbindingen gaan om de vliegtuigmodus in te schakelen en deze na 5 seconden uit te schakelen

4. Start je telefoon opnieuw op.

5. Als u een andere SIM-kaart bewaart, installeer deze dan op uw apparaat en controleer of het apparaat de SIM-kaart kan detecteren en lezen; of probeer uw SIM-kaart op een andere telefoon te installeren om te controleren of de SIM-kaart kan worden gedetecteerd.

Let op: gebruik geen SIM-kaartadapter.

6. Update de firmware naar de nieuwste versie: Ga naar Instellingen> Info> Systeemupdate> Update controleren.

7. Ga naar de veilige modus door lang op de aan / uit-toets te drukken> tikken en vasthouden> Uit te tikken op OK. Als uw telefoon in de veilige modus goed werkt, zijn er mogelijk enkele apps die een storing veroorzaken.
Start uw telefoon opnieuw op en controleer opnieuw of deze goed werkt.

8. Maak een back-up van uw gegevens en voer de fabrieksreset uit.

Opmerking: voor de ZenFone 2-serie ondersteunt alleen SIM # 1 een mobiel netwerk.

Als de bovenstaande stappen het probleem niet oplossen, neem dan contact op met het ASUS Customer Center voor hulp.