[Range Extender] Waarom verschilt de draadloze naam van de range extender van die van mijn WiFi-router?

Draadloze naam (SSID) van de range extender is gewijzigd in de draadloze naam van uw WiFi-router met _RPT of RPT5G toegevoegd. Bijvoorbeeld:

SSID van de WiFi-router: ABC

2,4GHz SSID van de bereikvergroter: ABC_RPT

5GHz SSID van de bereikvergroter: ABC_RPT5G

Dit ontwerp is bedoeld om mogelijke WiFi-roamingproblemen te voorkomen. Als de SSID van de range extender hetzelfde is als die van de WiFi-router, zult u tijdens het roamen in uw huis merken dat uw notebook of mobiele telefoon soms de verbinding met het bestaande WiFi-toegangspunt niet verbreekt en vervolgens verbinding maakt met het toegangspunt dat zich fysiek dichtbij bevindt. Jij. Het kan zijn dat hij verbinding blijft maken met het originele WiFi-AP met een slecht signaal. Daarom wordt voor thuisomgevingen aanbevolen om verschillende SSID's in te stellen voor bereikverlengers om elk WiFi-station te onderscheiden.

Voorbeeld: Je bestaande WiFi genaamd [ASUS]bevindt zich in de woonkamer en de range extender heeft de naam [ASUS_RPT]. Wanneer u zich dus in de woonkamer bevindt, kunt u verbinding maken met de bestaande WiFi van [ASUS]. En als u in de slaapkamer bent, kunt u verbinding maken met de bereikvergroter “ASUS_RPT”.

Als u dezelfde SSID op zowel de range extender als uw WiFi-router wilt configureren, kunt u dat doen via de GUI van de range extender.

※ Gebruikers kunnen het bovengenoemde WiFi roaming probleem tegenkomen. Wanneer er roaming problemen optreden, kan het opnieuw opstarten van uw client apparaat helpen.

1. Controleer of het front-endapparaat (router of modem) verbinding kan maken met internet en de WiFi-functie heeft.

2. Verbind uw computer via WiFi-verbinding met de range extender en voer het LAN IP-adres van uw range extender in (zoals https://192.168.90.4)

Als u het IP-adres bent vergeten, raadpleeg dan het Asus Device Discovery Utility om het IP-adres te vinden op basis van uw besturingssysteem.

[Draadloze router] ASUS Device Discovery gebruiken om het IP-adres van ASUS-router

Een andere manier om in te loggen op uw range extender is door https://www.asusrouter.com in de web-GUI in te voeren.

Opmerking 1: De standaard URL voor sommige modellen is  https://repeater.asus.com

Opmerking 2: Standaard WiFi-naam (SSID) weergegeven op het productlabel aan de achterkant van het apparaat.

3. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw apparaat in op de inlogpagina en klik vervolgens op [Aanmelden].

4. Ga naar [Netwerkoverzicht] > [Draadloos], u kunt de netwerknaam (SSID) en het wachtwoord instellen

En klik op [Toepassen] om de instellingen op te slaan.

Hoe kan ik het hulpprogramma/firmware verkrijgen?
U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Downloadcentrum
Als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Downloadcentrum, raadpleeg dan deze link.