[Chrome OS] Locatie delen

Haal meer nuttige informatie van sites door ze uw locatie te laten zien. Door bijvoorbeeld je locatie te delen, vind je sneller eten bij jou in de buurt.

Laat een site weten waar je bent

Chrome vraagt ​​u standaard wanneer een site uw locatie wil zien. Kies Toestaan ​​om de site te laten weten waar je bent. Lees het privacybeleid van de site voordat u uw locatie deelt.

Als u Google als uw standaardzoekmachine op uw telefoon gebruikt, wordt uw locatie standaard gebruikt voor uw zoekopdrachten op Google.

Uw standaard locatie-instellingen wijzigen

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer More and then Instellingen.
  3. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Site-instellingen.
  4. Klik op Locatie.
  5. Schakel Vragen voor toegang in of uit.

Als u de instellingen voor een specifieke site wilt wijzigen, leest u hoe u: uitzonderingen kunt instellen.

Gebruik je Chrome of een Chromebook op het werk of op school? Uw netwerkbeheerder kan locatie-instellingen voor u instellen. Leer meer over een beheerd Chrome apparaat.

Belangrijk: Als u Chrome op een Mac-bureaublad gebruikt, krijgt u mogelijk de melding 'Locatie is uitgeschakeld in uw Mac-systeemvoorkeuren'. Volg de instructies op het scherm om de locatievoorkeuren van uw computer bij te werken.

Hoe Chrome uw locatie deelt

Als u Chrome uw locatie laat delen met een site, stuurt Chrome informatie naar Google Locatieservices om een ​​schatting te krijgen van waar u zich bevindt. Chrome kan die informatie vervolgens delen met de site die uw locatie wil.

De bovenstaande informatie is afkomstig van de onderstaande bron en de onderstaande bron prevaleert als er een discrepantie is opgetreden. Neem rechtstreeks contact op met onderstaande bron als u nog vragen heeft. Houd er rekening mee dat ASUS niet verantwoordelijk is voor de inhoud of service van onderstaande bron.

Bron: Chromebook Help - Het delen van uw locatie