Hoe configureer ik de RADIUS-instellingen van de ASUS Wireless Router (ASUSWRT)?

Wat is  RADIUS-instelling?

In dit gedeelte kunt u aanvullende parameters instellen voor het autoriseren van draadloze clients via de RADIUS-server. Het is vereist wanneer u [Verificatiemethode] in [Draadloos] > [Algemeen] als "WPA-Enterprise/WPA2-Enterprise".

Opmerking:  1. WPA/WPA2 enterprise is alleen beschikbaar op één router, is niet beschikbaar in de AiMesh-modus.

2. Deze functie is geen RADIUS-server.

Hoe in te stellen?

Stap1: Verbind uw computer met de router via een bekabelde of WiFi-verbinding en voer uw router LAN IP of router-URL https://www.asusrouter.com in de WEB GUI in.

Opmerking: raadpleeg  [Draadloos Router] De GUI (ASUSWRT) van de router openen voor meer informatie.

Stap 2. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in om in te loggen.

Let op: Als u de gebruikersnaam en/of het wachtwoord bent vergeten, herstel dan de router naar de fabrieksinstellingen en standaardinstellingen.

Raadpleeg Hoe kan ik de router resetten naar de fabrieksinstellingen?voor het herstellen van de router naar de standaardstatus.

Stap3: Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in op de inlogpagina en klik vervolgens op [Aanmelden].

Opmerking: [Server IP-adres], [Serverpoort] en [Verbindingsgeheim], voer de gegevens in die u van uw RADIUS-provider hebt ontvangen.

Stap4: Ga naar [Draadloos] >> [Algemeen] en selecteer [WPA-Enterprise/WPA2-Enterprise] in de optie van [Verificatiemethode].

Stap 5. Ga naar [Draadloos] >> [RADIUS-instelling].

Stap 6:  Typ uw radius [IP-adres van de server], [Serverpoort] en [Verbindingsgeheim].

Stap 7:  Klik op [Toepassen] om de configuratie op te slaan.

Hoe krijg ik het (hulpprogramma/firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het  ASUS Download Center .(LINK)

Als je meer informatie nodig hebt over het ASUS Downloadcentrum, raadpleeg dan deze link.