[Moederbord] Waarom geeft mijn Z890-moederbord geen beeld via de grafische kaart tijdens de installatie van Windows 11 24H2?

Waarom geeft mijn Z890-moederbord geen beeld via de grafische kaart bij het installeren van Windows 11 24H2?

A: Dit probleem wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een conflict tussen de GPU- en iGPU-instellingen in deze versie van Windows 11 24H2. Volg de onderstaande oplossingen om dit probleem op te lossen. 

Oplossing 1: Update naar de nieuwste BIOS 
1. Download de nieuwste BIOS: Bezoek de ASUS-website en download de nieuwste BIOS-versie. (zorg ervoor dat de BIOS-versie 08xx of nieuwer is.) 
2. Installeer de nieuwste BIOS: Het wordt aanbevolen om de EZ Flash-tool te gebruiken voor de installatie. Installeer de BIOS rechtstreeks met behulp van het ZIP-bestand zonder het uit te pakken. 
3. Start uw computer opnieuw op: Na het bijwerken van de BIOS, start uw computer opnieuw op. De nieuwe BIOS-versie zal het weergaveprobleem volledig oplossen. 

Oplossing 2: BIOS-instellingen wijzigen 
1. Ga naar BIOS-instellingen: Druk tijdens het opstarten op de toegewezen toets (zoals Del of F2) om naar de BIOS-instellingen te gaan. 
2. Wijzig optie interne grafische kaart: Navigeer naar de 'Advanced'-pagina en wijzig de optie "Internal Graphics" naar "Disabled". 
 

3. Sla op en start opnieuw op: Druk op F10 om de instellingen op te slaan en start uw computer opnieuw op. Na het opnieuw opstarten zou de GPU correct beeld moeten kunnen weergeven. 

Het probleem ontstaat omdat deze versie van Windows 11 24H2 conflicten kan veroorzaken tussen de GPU en de geïntegreerde GPU (iGPU). Het bijwerken van de BIOS of het uitschakelen van de iGPU zal dit conflict oplossen, zodat je GPU correct kan functioneren. Deze oplossingen zouden het weergaveprobleem met het Z890-moederbord bij het installeren van Windows 11 24H2 effectief moeten oplossen. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met de technische ondersteuning van ASUS voor verdere hulp.