[Guest Network Pro] Hoe stel je het Kids Network in?

Invoering

Wat is Kid’s Network?

De Kid's Network-functie op ASUS-routers is een gespecialiseerd netwerk dat is ontworpen om een veilige en gecontroleerde internetomgeving voor kinderen te bieden. Dit netwerk stelt ouders in staat om het internetgebruik van hun kinderen te beheren en te volgen, zodat ze toegang hebben tot inhoud die geschikt is voor hun leeftijd en overmatig schermgebruik wordt voorkomen. Door een unieke SSID en wachtwoord specifiek voor de apparaten van kinderen in te stellen, kunnen ouders verschillende ouderlijke controles configureren om ongepaste websites en applicaties te blokkeren. Dit helpt kinderen te beschermen tegen schadelijke online inhoud en zorgt ervoor dat ze alleen worden blootgesteld aan geschikt materiaal.

Waarom hebben we Kid’s Network nodig?

De Kid's Network is cruciaal vanwege de uitdagingen bij het beheren van het internetgebruik van kinderen. Traditionele ouderlijke controles vereisen het identificeren van alle apparaten, maar moderne OS-privacy-modi bemoeilijken dit door MAC-adressen te veranderen. Kid's Network vereenvoudigt controle door consistente regels toe te passen op alle verbonden apparaten.

Functies omvatten planning om online tijd te beperken tijdens huiswerk of bedtijd, aangepaste berichten om kinderen te herinneren aan verantwoordelijkheden en verbeterde controles zoals veilige zoekfunctie, serviceblokkering en advertentieblokkering. Dit zorgt voor een veiligere online ervaring, bevordert goede internetgewoonten en moedigt gezinsdiscussies aan over verantwoordelijk internetgebruik.

Opmerkingen:

1. Deze functie vereist een upgrade van je ASUS-router naar firmware versie 3.0.0.6.102_34312 of hoger.

2. Het maximum aantal gelijktijdig actieve Portal-type verbindingen is beperkt tot 1.

3. Vanaf firmware versie 3.0.0.6.102_35404, zal de naam veranderen van [Guest Network Pro] naar [Network].

Hoe stel je het Kid’s Network in met een ASUS-router?

Je kunt je ASUS-router instellen via Web GUI of ASUS Router app.

ASUS Router Web GUI

Stap 1: Verbind je apparaat (laptop of telefoon) met de router via bekabelde of WiFi-verbinding en voer je router LAN IP of router URL http://www.asusrouter.com in de WEB GUI in.

Stap 2: Voer je inlognaam en wachtwoord in op de inlogpagina en klik vervolgens op [Sign In].

Stap 3: Ga naar [Guest Network Pro] > [Kid's Network].

Stap 4: Voer de vereiste instellingen in en klik op [Apply] om te voltooien.

Stap 5: Stel DNS-server in (Specificeer een DNS-server om webinhoud te filteren)

(1) Klik op een gastnetwerk profiel van pro's kindernetwerk in de lijst > [Geavanceerde instellingen].

(2) Klik [ Toewijzen ] een DNS-server die je wilt, of je kunt een aangepaste DNS-server invoeren.

(De router zal automatisch het IP van de DNS-server verkrijgen van de Internet Service Provider (ISP) standaard.)

(3) Klik [ Toepassen ] om de instelling op te slaan.

ASUS Router App

Stap 1: Log in op de App en klik [ Instellingen ] > [ Guest Network Pro ] > [ + ] icoon.

Stap 2: Klik [ Kid's Network ], voer de vereiste instellingen in en klik [ Toepassen ] om te voltooien.

Stap 3: Stel DNS-server in (Specificeer een DNS-server om webinhoud te filteren)

(1) Klik op een gastnetwerk op het profiel van het kindernetwerk in de lijst > [Geavanceerde instellingen].

(2) Klik [Toewijzen] een DNS-server die je wilt, of je kunt een aangepaste DNS-server invoeren.

(De router zal automatisch het IP van de DNS-server verkrijgen van de Internet Service Provider (ISP) standaard.)

(3) Klik [Toepassen] om de instelling op te slaan.

How to get the (Utility / Firmware)?

Je kunt de nieuwste drivers, software, firmware en handleidingen downloaden in het ASUS Download Center.

Als je meer informatie nodig hebt over het ASUS Download Center, raadpleeg dan deze link.