Probleemoplossing - Waarom is het microfoonvolume nog steeds laag na het aanpassen?

Toepasselijke producten: notebook, desktop, alles-in-één pc

 

Als u last heeft van een laag microfoonvolume, zelfs nadat u het microfoonvolume van de computer hebt aangepast, controleer dan eerst of uw computer het IntelliGo-audiostuurprogramma ondersteunt. U kunt de ASUS-ondersteuningswebsite bezoeken voor uw productmodel en controleren of er een IntelliGo-stuurprogramma beschikbaar om te downloaden in de categorie Audio Driver in de Drivers & Hulpprogramma's pagina. Meer informatie over Hoe u naar stuurprogramma's kunt zoeken op de officiële ASUS-website

Opmerking: de volledige naam van het genoemde stuurprogramma kan enigszins variëren, afhankelijk van het productmodel.

Opmerking: als u het IntelliGo-audiostuurprogramma niet ziet op de ondersteuningswebsite voor uw productmodel, betekent dit dat uw computer dit niet ondersteunt. Raadpleeg dit artikel om audioproblemen op te lossen: Problemen oplossen - Geluid (luidspreker/microfoon ) problemen.

 

Wanneer uw computer IntelliGo-audio ondersteunt en u eerder het Realtek Audio-apparaat hebt verwijderd, moet u mogelijk de IntelliGo-, Dirac- en Dolby-audiostuurprogramma's opnieuw installeren om problemen met het microfoonvolume te voorkomen. 
Volg deze stappen om de stuurprogramma's te bevestigen en opnieuw te installeren:

  1. Typ en zoek [Apparaatbeheer] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Openen]. (Afbeelding links voor het zoekscherm van Windows 11; afbeelding rechts voor het zoekscherm van Windows 10)   
  2. Klik op de pijl naast het [Geluids-, video- en gamecontrollers] apparaattypeom te zien of het Realtek Audio stuurprogramma aanwezig is④< /span>.  
  3. Als het Realtek Audio-stuurprogramma niet verschijnt in Apparaatbeheer, download en installeer dan de nieuwste versie van het Realtek audiostuurprogramma van ASUS-ondersteuningswebsite voor uw productmodel. Meer informatie over Hoe u naar stuurprogramma's kunt zoeken op de officiële ASUS-website< /a> en Stuurprogramma's installeren
  4. Nadat u het Realtek-audiostuurprogramma hebt geïnstalleerd, gaat u terug naar de ASUS-ondersteuningswebsite voor uw productmodel en download en installeer de audiostuurprogramma's IntelliGo, Dirac en Dolby.   
    Opmerking: De ondersteuning voor IntelliGo-, Dirac- en Dolby-audiostuurprogramma's kan variëren, afhankelijk van het productmodel. U kunt op de ondersteuningswebsite controleren welke audioapparaten beschikbaar zijn om te downloaden om te zien of ze worden ondersteund. 
     
     
  5. Nadat u de IntelliGo-, Dirac- en Dolby-audiostuurprogramma's hebt geïnstalleerd, klikt u op de pijl naast het [Audio Processing Objects (APOs)] apparaattypeom te zien of uw geïnstalleerde audioapparaten in de lijst staan.  
  6. Probeer uw microfoon opnieuw te gebruiken om te bevestigen of het probleem is opgelost.

 

Als uw probleem aanhoudt, neem dan contact op met de ASUS-klantenservice voor verdere hulp.