[Windows 11/10] Problemen oplossen - PIN (Windows Hello)-aanmelding mislukt

Toepasselijke producten: notebook, desktop, all-in-one pc, gaming handheld, mini-pc

Wanneer u foutmeldingen krijgt of niet succesvol kunt inloggen op het Windows-systeem met uw pincode, raadpleeg dan de stappen voor probleemoplossing in dit artikel om het probleem op te lossen.

Herhaalde onjuiste pincode-invoer

Als u meerdere keren achter elkaar de verkeerde pincode invoert, kunt u de volgende situaties tegenkomen. Afhankelijk van het probleem waarmee u wordt geconfronteerd, raadpleegt u de bijbehorende oplossingsstappen om terug te keren naar het scherm voor het invoeren van het wachtwoord. Daarna kunt u een van de twee onderstaande methoden gebruiken om het probleem van mislukte PIN-aanmelding op te lossen:

• Voer de 'Challenge Phrase' in
    Handel volgens de prompts die op het scherm worden weergegeven. Nadat u deze hebt ingevoerd, wordt u doorgestuurd naar het wachtwoordaanmeldingsscherm. U kunt de mislukte PIN-aanmelding vervolgens oplossen met een van de volgende twee methoden. (Voer bijvoorbeeld A1B2C3 in zoals hieronder weergegeven)
  • Het bericht 'Start uw apparaat opnieuw op om het opnieuw te proberen' verschijnt
    Klik op het pictogram [Power] in de rechterbenedenhoek van het scherm, selecteer vervolgens [Opnieuw opstarten]. Na het opnieuw opstarten keert u terug naar het wachtwoordinlogscherm. U kunt de PIN-inlogfout vervolgens oplossen met een van de volgende twee methoden.
  • Het bericht 'Uw pincode wordt voor X tijd uitgeschakeld' verschijnt
    Wacht geduldig tot de aangegeven uitschakeltijd is verstreken, waarna het systeem terugkeert naar het wachtwoordinlogscherm. U kunt de mislukte pincode-inlogpoging vervolgens oplossen met een van de volgende twee methoden.
    Let op: De opschortingstijd kan worden verlengd bij een toename van het aantal onjuiste invoer.

Methode 1: Meld u aan met uw lokale accountwachtwoord

Als u een lokaal accountwachtwoord hebt ingesteld, kunt u dit gebruiken om toegang te krijgen tot het Windows-systeem wanneer PIN-aanmelding niet mogelijk is. Volg de onderstaande stappen:

1. Klik op [Aanmeldopties] en selecteer vervolgens [Wachtwoord]om u aan te melden bij het Windows-systeem.
  2. Zodra u het bureaublad hebt bereikt, verwijdert u de oorspronkelijke pincode om te voorkomen dat het probleem zich opnieuw voordoet. Volg de bijbehorende instructies voor de huidige versie van het Windows-besturingssysteem op uw apparaat:
Windows 11-besturingssysteem
  1. Klik op het pictogram [Start]op de taakbalk en klik vervolgens op [Instellingen]
  2. Klik op [Accounts] en klik vervolgens op [Aanmeldopties]
  3. Klik op [PIN (Windows Hello)]om meer opties uit te vouwen en klik vervolgens op [Verwijderen]
  4. Klik nogmaals op [Verwijderen]om het verwijderen van uw pincode te bevestigen.
  5. Voer uw accountwachtwoord in om uw identiteit te verifiëren en klik vervolgens op [OK]om de pincode te verwijderen.
  6. Nadat de pincode is verwijderd, kunt u indien nodig een nieuwe pincode maken om in te loggen op het Windows-systeem, of u kunt andere Windows Hello-inlogmethoden gebruiken.

Windows 10-besturingssysteem
  1. Klik op het pictogram [Start]op de taakbalk en klik vervolgens op [Instellingen].
  2. Klik in Instellingen op [Accounts].
  3. Selecteer in het gedeelte Accounts [Aanmeldopties]en klik vervolgens op [Windows Hello-pincode]om extra opties uit te vouwen.
  4. Klik op [Verwijderen].
  5. Klik nogmaals op [Verwijderen] om het verwijderen van uw pincode te bevestigen.
  6. Voer uw accountwachtwoord om uw identiteit te verifiëren, en klik vervolgens op [OK]om de pincode te verwijderen.
  7. Nadat de pincode is verwijderd, kunt u een nieuwe pincode indien nodig om in te loggen op het Windows-systeem, of u kunt andere Windows Hello-inlogmethoden gebruiken.

Methode 2: Aanmelden met uw Microsoft-account

Als uw apparaat is ingesteld met een Microsoft-account, kunt u overschakelen naar het gebruik van uw Microsoft-account voor aanmelding wanneer PIN-aanmelding niet werkt. Volg deze stappen:

1. Klik op het Windows-aanmeldscherm op [Ik ben mijn pincode vergeten].
    Opmerking: Als u ‘Ik ben mijn pincode vergeten’ niet ziet, selecteert u ‘Aanmeldingsopties’ en vervolgens ‘Voer uw wachtwoord in’ om u aan te melden bij het apparaat met het wachtwoord van uw Microsoft-account.
  2. Voer het wachtwoord van uw Microsoft-accountin en klik op [Aanmelden].
  3. Voor uw bescherming moet Microsoft uw identiteit verifiëren voordat u kunt doorgaan met het opnieuw instellen van uw pincode. Kies hoe u de verificatiecode wilt ontvangen.
  4. Typ, afhankelijk van de contactmethode die u hebt gekozen, het eerste deel van het e-mailadres of de laatste vier cijfers van het telefoonnummer waarnaar in het vorige venster is verwezen opnieuw en klik vervolgens op [Code verzenden].
  5. Microsoft stuurt een verificatiecode naar het e-mailadres of telefoonnummer dat u hebt geselecteerd. Ga naar het hersteltelefoonnummer of -e-mailadres waarop u de code verwacht te ontvangen. Voer de verificatiecodein en klik op [Verifiëren].
  6. Nadat het venster verschijnt waarin wordt bevestigd of de pincode moet worden gereset, klikt u op [Doorgaan].
  7. U kunt nu een nieuwe pincode instellen.

Q & A

Vraag 1: Wanneer u het wachtwoord typt met het toetsenbord, verschijnt de invoer niet op het scherm.

Antwoord 1: U kunt het toetsenbord op het scherm gebruiken om uw wachtwoord in te voeren.

• Besturingssysteem Windows 11
    Klik op het pictogram [Toegankelijkheid] rechtsonder hoek van het scherm, schakel het [On-Screen Keyboard] in en gebruik het vervolgens om de toetsen te selecteren voor het invoeren van uw wachtwoord.
  • Windows 10-besturingssysteem
    Klik op het pictogram [Toegankelijkheid] in de rechterbenedenhoek van het scherm, klik op [Schermtoetsenbord] en gebruik het vervolgens om de toetsen te selecteren voor het invoeren van uw wachtwoord.

Als u de bovenstaande stappen volgt maar het probleem nog steeds niet kunt oplossen, neem dan contact op met het ASUS-klantenservicecentrum voor verdere assistentie en ondersteuning.