De firmware in Apparaatbeheer toont een geel uitroepteken (gele knal)

Toepasselijke producten: notebook, desktop, alles-in-één pc, gaming-handheld

Als u onlangs het BIOS op uw apparaat heeft bijgewerkt en de Firmware in Apparaatbeheer een geel uitroepteken toont met een bericht dat aangeeft Firmware-update is mislukt of Dit apparaat kan niet starten /kan niet goed werken, volg de onderstaande methoden om het probleem op te lossen.

Opmerking: De naam van het firmware-apparaat in de illustraties kan variëren, afhankelijk van het productmodel.

Systeem met apparaatversleuteling/standaard BitLocker-versleuteling ingeschakeld

Als op uw systeem apparaatversleuteling of standaard BitLocker-versleuteling is ingeschakeld, kan dit de voltooiing van de BIOS-update belemmeren. Meer informatie over de Inleiding tot apparaatversleuteling en standaard BitLocker-versleuteling .

Schakel apparaatversleuteling/standaard BitLocker-versleuteling uit. Het systeem kan u vragen het apparaat opnieuw op te starten om de BIOS-update te voltooien, of u kunt het handmatig opnieuw opstarten. Meer informatie over Hoe u apparaatcodering enamp; Standaard BitLocker-versleuteling.

Handmatig annuleren van BIOS-update of BIOS-update mislukt drie keer

Als u tijdens het proces handmatig een BIOS-update hebt geannuleerd of als de BIOS-update drie keer is mislukt, kan dit resulteren in een geel uitroepteken in Apparaatbeheer voor firmware.

Los het probleem op aan de hand van de opgegeven foutcode:

Als de firmwarefout (Code 10) is

1. Open Apparaatbeheer, klik met de rechtermuisknop op de firmware met het gele uitroepteken, en klik op [Apparaat verwijderen].
  2. Vink [Poging om het stuurprogramma voor dit apparaat te verwijderen]aan en klik op [Verwijderen].    ;
  3. Klik na het verwijderen op het pictogram [Scannen naar hardwarewijzigingen] in de taakbalk.
  4. Het firmwareapparaat zou nu normaal moeten worden weergegeven.
  5. Zodra het firmwareapparaat normaal wordt weergegeven, werkt u het BIOS bij naar de nieuwste versie om de systeemstabiliteit en -optimalisatie te verbeteren. Meer informatie over het updaten van het BIOS:
    Hoe de BIOS-versie in een Windows-systeem updaten   ;
    Hoe u EZ Flash gebruikt om de BIOS-versie bij te werken

Als de firmwarefout (Code 14) is

1. Klik op [Computer opnieuw opstarten].    ;
  2. Vink [Start de computer opnieuw op als ik op Voltooien klik]en klik op [Voltooien].
  3. Het systeem wordt automatisch opnieuw opgestart en de BIOS-update gestart. Volg de instructies op het scherm om de BIOS-update te voltooien.
    Het firmware-apparaat wordt normaal weergegeven nadat de BIOS-update is voltooid.

Als uw probleem aanhoudt, neem dan contact op met de ASUS-klantenservice voor verdere hulp.