[Windows 11/10] Stuurprogramma's installeren die zijn gedownload van de ASUS-site

Toepasselijke Producten: Notebook, Desktop, All-in-One PC, Gaming Handheld, Moederbord

 

Dit artikel legt uit hoe u stuurprogramma's kunt installeren die zijn gedownload van de ASUS ondersteuningswebsite wanneer het bestandstype een applicatie is (.exe). Als de stuurprogramma's die u van de ASUS ondersteuningswebsite hebt gedownload dit bestandstype niet bevatten, raadpleeg dan dit artikel: Hoe stuurprogramma's te installeren wanneer [setup.exe] of [install.exe] niet gevonden kunnen worden.

Als u het besturingssysteem opnieuw moet installeren, kunt u voor de aanbevolen volgorde van het installeren van stuurprogramma's dit artikel raadplegen: Aanbevolen volgorde voor het installeren van stuurprogramma's.

Opmerking: De volgende illustraties kunnen enigszins variëren afhankelijk van het model of de driver.

 

  1. Zoek en download het stuurprogramma dat u nodig heeft om te installeren. Leer meer over Hoe te zoeken naar en downloaden van stuurprogramma's.
  2. Dubbelklik na het downloaden op het bestand dat u zojuist hebt gedownload om het installatieproces van het stuurprogramma te starten. (Bijvoorbeeld het installeren van een WirelessLan_PIE_DCH_Intel_Z_V22.120.0.3_27372 draadloze netwerkdriver)    
    Opmerking: Als u een gecomprimeerd bestand hebt gedownload, klik dan met de rechtermuisknop en kies 'Alles uitpakken' eerst.    
  3. Als er een venster van Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klik op [Ja].    
  4. Kies de taal die u wilt gebruiken in het installatieprogramma, klik daarna op [OK].    
  5. Nadat het installatieprogramma is gestart, klik op [Volgende]om verder te gaan met de installatie.    
  6. Lees de ASUS Eindgebruikers Software Licentieovereenkomst zorgvuldig door. Na bevestiging, vink [Ik accepteer de overeenkomst] aan, klik daarna op [Volgende]om verder te gaan met de installatie.    
  7. Kies de actie die u wilt ondernemen voor dit bestand. Vink [Installeren] aan, klik daarna op [Volgende]om verder te gaan met de installatie.    
    Opmerking: Als u kiest voor uitpakken, zal dit proces alleen de bestanden uitpakken zonder te installeren.    
  8. Lees de volgende belangrijke informatie voordat u doorgaat met de installatie. Klik dan op [Volgende]om verder te gaan met de installatie.    
  9. Het installatieprogramma is klaar om het stuurprogramma te installeren. Klik op [Installeren] om de installatie te beginnen.    
    Opmerking: Het installeren van stuurprogramma's kan enige tijd in beslag nemen. Tijdens de installatie, zorg ervoor dat uw apparaat is aangesloten op stroom en forceer geen afsluiting om eventuele abnormale problemen te voorkomen.    
  10. Het installatieprogramma is bezig met het installeren van het stuurprogramma. Wacht totdat de installatie is voltooid.    
  11. Sommige stuurprogramma's vereisen dat u uw apparaat opnieuw opstart om de installatie te voltooien. Vink [Ja, start de computer nu opnieuw op] aan, klik daarna op [Voltooien]. Het apparaat zal opnieuw opstarten.    
    Opmerking: Zorg ervoor dat u uw gegevens opslaat voordat u uw apparaat opnieuw opstart om gegevensverlies te voorkomen.