[Wireless Router] Hoe gebruik ik de QIS (Quick Internet Setup) om de router in te stellen? (Web GUI)

Om u meer gedetailleerde instructies te geven, kunt u ook op de onderstaande ASUS Youtube-videolink klikken voor meer informatie over Hoe kan ik een internetverbinding instellen?

https://www.youtube.com/watch?v=Z7dXk3r4xJI

U kunt uw draadloze router instellen door bedraad of draadloos.

Dit artikel beschrijft hoe u verbinding kunt maken met de ASUS-router met behulp van een browser(Web-GUI).

A1: Het apparaat is draadloos verbind met de router, raadpleeg hier.
     A2: Het apparaat is bedraad  verbind met de router, raadpleeg hier.

Als je de router wilt instellen via de ASUS Router-app, raadpleeg dan  [Draadloze router] Hoe stel ik de ASUS Wi-Fi-router in via de ASUS Router-app? (QIS, snelle internetconfiguratie)

A1: Het apparaat is draadloos verbinden met de router.

Raadpleeg de volgende afbeelding om te controleren of alle apparaten (modem en router) allemaal zijn aangesloten via een RJ-45-kabel.

Opmerking: verschillende modellen hebben verschillende specificaties, zie ASUS Download Center om de gebruikershandleiding van het product te downloaden en de specificaties te controleren.

• Sluit de RJ45-kabel aan op de WAN-poortvan de router.
  • Steek de AC-adapter van uw draadloze router in de DC-IN-poort en sluit deze aan op een stopcontact.

• Vergeet niet om na aansluiting op de voeding op de aan/uit-knop te drukken om de router in te schakelen.

• Maak verbinding met de standaardnetwerknaam (SSID) van de router: ASUS_XX

Standaard netwerknaam (SSID) weergegeven op het productlabel aan de achterkant van de router.

Opmerking: De locatie van labels voor verschillende modellen kan variëren.

Voorbeeld 1: 2.4G WiFi-naam (SSID): ASUS , 5G WiFi-naam (SSID): ASUS_5G. U vindt deze op het label op de achterkant van uw router.

Voorbeeld 2: WiFi-naam (SSID): ASUS_XX, XX verwijst naar de laatste twee cijfers van het 2,4GHz MAC-adres. U vindt dit op het label aan de achterkant van uw router.

Ga direct naar de Routerinstellingenpagina (Web GUI)

A2: het apparaat is bedraad verbinden met de router

Raadpleeg de volgende afbeelding om te controleren of alle apparaten (modem, router en computer) allemaal zijn aangesloten via een RJ-45-kabel.

• Sluit de RJ45-kabel aan WAN-poort van de router aan.
  • Verbind de LAN-poort en de computer met een andere RJ45-netwerkkabel.
  • Steek de AC-adapter van uw draadloze router in de DC-IN-poort en steek deze in een stopcontact.

• Vergeet niet om na het aansluiten op de voeding op de aan/uit-knop te drukken om de router in te schakelen.

• Zorg ervoor dat het aan/uit-lampje aan de voorkant van de router aan is. De WiFi 2.4G/5G LED-indicatoren knipperen en dit geeft aan dat de router is ingeschakeld.

Bovendien zullen de twee netwerkkabels die u zojuist hebt aangesloten op de WAN-poort en de LAN-poort overeenkomstige LED-lampjes aan hebben. (Gelieve raadpleeg de gebruikershandleiding om de instructies voor het LED-lampje voor de draadloze router te bevestigen)

Routerinstellingenpagina (Web GUI)

Stap 1. Verbind uw computer met de router via een bekabelde of WiFi-verbinding en voer uw router LAN IP of router-URL https://www.asusrouter.com in de WEB GUI in.

Opmerking: raadpleeg Hoe u naar de routerinstellingenpagina gaat (Web GUI ) voor meer informatie.

Stap 2. Wanneer u voor de eerste keer inlogt op de web-GUI, wordt u automatisch naar de pagina Quick Internet Setup (QIS) geleid.

Klik op [Een nieuw netwerk maken
            Als u een opgeslagen routerconfiguratiebestand wilt uploaden, klik dan hier.

Stap 3. Het type internetverbinding wordt automatisch gedetecteerd. U kunt ook kiezen voor "Handmatige instelling" om de automatische detectie over te slaan.

Stap 4. Volg de automatische detectieresultaten als volgt:

Er ​​zijn drie soorten verbindingen

(1). Automatisch IP(DHCP)

(2). PPPoE

(3). Statisch IP-adres

(1).Automatisch IP: Geen informatie vereist om hier in te vullen, spring direct naar Stap 5 .

(2). PPPoE : Voer het PPPoE-account en wachtwoord in dat u van uw internetprovider (ISP) hebt gekregen.

Bijvoorbeeld: (Verschilt per land/regio)

Land: Taiwan

WAN-verbindingstype: PPPoE

Gebruikersnaam: 87875692@hinet.net

Wachtwoord: xxxxxxx

Opmerking:  U moet bevestigen tde bovenstaande gerelateerde informatie met uw internetprovider (ISP)

En ga dan naar  Stap 5.

(3). Statische IP :  Voer de volgende informatie in.

Bevestig dit bij uw Internet Service Provider (ISP) voor de volgende informatie.

• IP-adres
  • Subnetmasker
  • Standaardgateway
  • DNS-server

Vul de vereiste informatie in en ga dan naar  Stap 5.

Stap 5.  ;Wijs een unieke naam voor uw draadloze netwerk (SSID) en een wachtwoord ervoor toe.  Klik op Toepassen om de installatie te voltooien.

Als u 2,4 GHz en 5 GHz afzonderlijk wilt instellen, vinkt u het selectievakje voor de instelling van elke band aan.

Opmerking: Voer ten minste 8 tekens in voor het wachtwoord en gebruik de combinatie van Engelse letters en cijfers ervoor.

Stap 6. Stel de gebruikersnaam en het wachtwoord voor uw router in en klik op "Volgende"

Aanmeldingsnaam en wachtwoord zijn elke keer vereist wanneer u toegang krijgt tot de configuratiepagina van de router. Als u de inlognaam en het wachtwoord bent vergeten, moet u mogelijk de router resetten naar de standaardinstelling en helemaal opnieuw instellen om de inlognaam en het wachtwoord opnieuw in te stellen.

Stap 7. U wordt naar de routerbeheerpagina geleid zodra u het QIS-proces hebt voltooid.

Van de "Internetstatus" sectie, kunt u zien dat uw router met succes is verbonden met internet.

Stap 8. Nu kunnen uw apparaten online gaan wanneer u verbinding maakt met de ASUS-router.

Veelgestelde vragen

1. Wat moet ik doen als ik het type internetverbinding voor de routerconfiguratie niet weet? (PPPoE, Static IP of Automatic IP)

• Het wordt aanbevolen om uw internetprovider (ISP) te vragen uw type internetverbinding en de vereiste informatie voor het instellen van internet te bevestigen.

2. Waar kan ik de Quick Internet Setup (QIS-wizard) vinden in de webinterface van Asus router?

3. Wat moet ik doen als ik de loginnaam en het wachtwoord van de router ben vergeten?

• Reset uw draadloze router naar de standaardinstelling en stel de router opnieuw in via de QIS-wizard.  U zou de inlognaam en het wachtwoord opnieuw moeten kunnen instellen tijdens het QIS-proces.

Raadpleeg voor het resetten van de router https://www.asus.com/support/FAQ/ 1000925#Methode2

4. Kan ik dezelfde Wi-Fi SSID en hetzelfde wachtwoord toewijzen voor zowel 2,4 GHz als 5 GHz?

Ja, u kunt dezelfde Wi-Fi SSID en hetzelfde wachtwoord toewijzen voor 2,4 GHz en 5 GHz.  Het wordt echter aanbevolen om de  afzonderlijke WIFI SSID en wachtwoord in te stellen voor eenvoudig beheer en voor apparaten om kies met welke wifi-band verbinding moet worden gemaakt.

Voor informatie over het instellen van de Wi-Fi SSID en wachtwoord verwijzen wij u naar de onderstaande veelgestelde vragen.  [Draadloze router] Hoe u de draadloze (Wi-Fi) naam en het wachtwoord kunt wijzigen in de ASUS Router?

5.  Wat moet ik doen als QIS nog steeds niet automatisch kan?detecteer ik mijn verbindingstype en zit ik vast op deze pagina nadat ik de Ethernet-kabel op de router heb aangesloten?

(1) Kies "Handmatige instelling"

(2) QIS-wizard zal vragen of  uw internetverbinding een gebruikersnaam en wachtwoord vereist of niet.

• Als uw type internetverbinding PPPoE is, kiest u [Ja] en gaat u naar Stap 4.
  • Als uw type internetverbinding Automatisch IP is, hoeft u geen informatie in te voeren en gaat u naar Stap 5.
  • Als uw type internetverbinding Statisch IP is, kiest u [Nee] zoals in de onderstaande afbeelding.​

(3) Kies vervolgens  [Statisch IP] en vul het IP-adres, het subnetmasker, de standaardgateway en de DNS-server in. Voor details kunt u  Stap4 raadplegen.

Nadat u de vereiste informatie heeft ingevuld, herhaalt u stap 5 tot stap 7 om de internetinstelling te voltooien.

Als u de internetinstelling nog steeds niet kunt voltooien, controleer dan bij uw internetprovider of het type internetverbinding, gebruikersnaam en wachtwoord voor internet correct zijn of niet.Verder, controleer of het apparaat, zoals Modem, geleverd door ISP normaal werkt. Controleer ook of de Ethernet-kabel normaal werkt en goed is aangesloten of niet.

Meer details zijn te vinden in het artikel:  [Problemen oplossen] Mislukte internettoegang via router

6. Hoe upload ik een routerconfiguratiebestand in de QIS (Quick Internet Setup)?

Ga naar ASUS-router QIS, klik op [ Geavanceerde instellingen ] > [upload], nadat u dit routerconfiguratiebestand hebt geselecteerd om te uploaden, wordt het voltooid wanneer de router opnieuw wordt opgestart.

Voor meer informatie over het routerconfiguratiebestand raadpleegt u FAQ [Draadloze router ] Hoe de configuratiebestanden van mijn ASUS-router te uploaden

Hoe krijg ik het (hulpprogramma/firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het  ASUS Download Center .

Als je meer informatie nodig hebt over het ASUS Downloadcentrum, raadpleeg dan deze link.