[Notebook] Waarom gaat het systeem nog steeds naar de slaapmodus nadat het is ingesteld om nooit te slapen als het scherm gesloten is?

Als uw computer is ingesteld om nooit in de slaapmodus te gaan, maar de energiebeheeropties zijn geconfigureerd om het scherm na een paar minuten uit te schakelen, kan deze nog steeds in de slaapmodus gaan wanneer het scherm wordt gesloten. (De linkerafbeelding hieronder is voor Windows 11-instellingen; de rechterafbeelding is voor Windows 10-instellingen.)

1. Zorg er eerst voor dat uw computer Windows 11/10 gebruikt en Modern Standby ondersteunt. Meer informatie over Hoe ik kan controleren of mijn apparaat de moderne stand-bymodus ondersteunt
  2. Als uw computer Modern Standby ondersteunt, is dit gedrag normaal. Vanwege het eigen ontwerp van Microsoft werd Modern Standby geïntroduceerd vanaf Windows 10. Wanneer het scherm gesloten is, wordt Modern Standby onmiddellijk geactiveerd en gaat het systeem in een snelle slaapstand.

Moderne stand-by versus S3 (slaapstand)

In Windows 10 zijn er twee energiemodellen voor pc's: S3 en Modern Standby. Het S3-powermodel is een oudere standaard en biedt niet de instant-on-power die consumenten van moderne apparaten verwachten. Modern Standby kan alle mogelijkheden van een moderne chipset benutten en kan tegenwoordig op alle tablets en pc's worden geïntegreerd. De eerste versie van Modern Standby was Connected Standby, die voor het eerst werd geleverd in Windows 8 en Windows 8.1. Modern Standby breidt het Windows 8.x Connected Standby-concept uit en biedt flexibiliteit bij de componentselectie en de mogelijkheid voor het besturingssysteem om de netwerkconnectiviteit in stand-by te beheren.

De bovenstaande afbeelding illustreert de relaties tussen de modellen en hoe moderne stand-bysystemen verbonden kunnen blijven met het netwerk of de verbinding kunnen verbreken terwijl ze in stand-by staan.

Op elk Modern Standby-systeem blijft het systeem in S0 terwijl het in stand-by staat, waardoor de volgende scenario's kunnen werken:

• Achtergrond activiteit
  • Sneller hervatten vanuit een laag energieverbruik

Op systemen die verbonden kunnen blijven terwijl ze in stand-by staan, kunnen wakes op basis van specifieke netwerkpatronen ook door het besturingssysteem worden ingesteld, zodat apps de nieuwste inhoud kunnen ontvangen, zoals inkomende e-mail, VoIP-oproepen of nieuwsartikelen.

Technische verschillen

In de laagste energiestatus kunnen systemen erg lijken op systemen in de S3-status: processors zijn uitgeschakeld en het geheugen wordt automatisch vernieuwd. Het verschil zit hem in de manier waarop het de energiebesparende toestand binnengaat en verlaat. Voor S3-systemen is het systeem actief of in S3. Voor Modern Standby bestaat de overgang van de actieve naar de energiezuinige status uit een reeks stappen om het energieverbruik te verlagen. Componenten worden uitgeschakeld wanneer ze niet in gebruik zijn. De overgang naar en uit een lagere energiestatus is dus veel sneller op een Modern Standby-systeem dan op een S3-systeem. Dit ontwerp helpt ook bij de snelheid van in- en uitstappen uit Stand-by, omdat er geen firmware-interacties nodig zijn.

De bovenstaande inhoud is afkomstig van Microsoft-documentatie.

Als uw problemen niet kunnen worden opgelost met de bovenstaande oplossing, neem dan contact op met het ASUS-servicecentrum voor meer informatie.