[Windows 11/10] Installatiemedia maken en gebruiken om Windows 11/10 opnieuw te installeren via een USB-station

Ga naar de overeenkomstige instructie op basis van het Windows-besturingssysteem dat u wilt installeren:

Windows 11-besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Maak een installatiemedium voor Windows 11

1. Ga naar Microsoft-website, klik op [Nu downloaden] in het veld Windows 11-installatiemedia maken.
  2. Ga naar de gedownloade map van de tool en dubbelklik vervolgens op [MediaCreationTool]bestand om de installatie te starten.
  3. Als het venster Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven, selecteert u [Ja].
  4. Lees de Microsoft-softwarelicentievoorwaarden en toepasselijke kennisgevingen en selecteer vervolgens [Accepteren].
  5. Selecteer de taal en editie die u wilt maken voor de installatiemedia van Windows 11 en selecteer vervolgens [Volgende].
    Opmerking: Selecteer de juiste taal en editie voor uw doeleenheid om te voorkomen dat er achteraf fouten optreden bij de activering van Windows 11 (als uw computer een digitale licentie heeft, Windows 11 wordt automatisch geactiveerd wanneer het online is nadat de installatie is voltooid).
  6. Sluit de USB-flashdrive die u wilt maken als Windows 11-installatiemedia aan op uw computer, selecteer [USB-flashdrive]⑦ < /span>en selecteer vervolgens [Volgende].
    Opmerking: Alle bestanden op de USB-stick worden tijdens het proces verwijderd, dus maak een back-up uw bestanden eerst als u er oorspronkelijk gegevens in heeft.
  7. In verwisselbare schijven, bevestig en selecteer de USB-flashdrive die je wilt gebruiken en selecteer vervolgens [Volgende]⑩, en het systeem zal beginnen met downloaden en het maken van Windows 11-installatiemedia. Het maken duurt even, afhankelijk van je computer en de internetverbinding.
    Opmerking: zorg ervoor dat de AC-adapter is aangesloten en dat er een stabiele internetverbinding is tijdens het proces, en forceer niet om af te sluiten om te voorkomen dat het maken onvolledig.
  8. De installatiemedia is gemaakt, klik op [Voltooien].

Terug naar inhoudsopgave

Gebruik de installatiemedia om Windows 11 opnieuw te installeren

1. Sluit de installatiemedia (USB-flashdrive) aan op uw computer.
  2. Schakel de computer in en selecteer de opstartoptie als de USB-flashdrive. Hier vindt u meer informatie over Hoe u start het systeem op vanaf een USB-station.
  3. De computer gaat naar Windows Setup.  Kies de taal, tijd en valuta-indeling en toetsenbord of invoermethode en klik vervolgens op [Volgende].
  4. Klik [Nu installeren].
  5. Als uw computer een ingebouwd Windows-besturingssysteem heeft (wat een digitale licentie is), selecteert u [Ik heb geen productsleutel], Windows 11 wordt automatisch online geactiveerd nadat de installatie is voltooid.
  6. Selecteer de versie van het besturingssysteem die u wilt installeren en klik vervolgens op [Volgende].
    Opmerking: selecteer  de versie die uw computer oorspronkelijk had, anders zal Windows-activering een fout geven als de versie niet dezelfde is.
  7. Lees de Microsoft-softwarelicentievoorwaarden en toepasselijke kennisgevingen. Vink het vakje aan om [Ik accepteer de licentievoorwaarden] en klik vervolgens op [Volgende].
  8. Selecteren [Aangepast: Alleen Windows installeren (geavanceerd) ].
  9. Je ziet de lijst met alle schijven en partities op je computer.  Als er meerdere schijven worden weergegeven, hoeft u  alleen alle partities te verwijderen van de schijf waarop u Windows wilt installeren.  (De meeste schijf C wordt gelokaliseerd als  Drive 0, dus laten we Drive 0 als voorbeeld nemen.)
    Selecteer elke partitie van Drive 0 in de lijst en selecteer vervolgens  [Verwijderen].  Als de Windows Setup-melding verschijnt, selecteer dan  [OK].
    Opmerking: als u Verwijderen selecteert op andere schijven/schijven, worden alle gegevens erin verwijderd.

10. Na het reproduceren van stap 9 om alle partities van Drive 0 te verwijderen, mag alleen Drive 0 niet-toegewezen ruimte overblijven.  Selecteer [Drive 0 niet-toegewezen ruimte] en klik vervolgens op [Volgende]⑭ om Windows opnieuw te installeren.
    Opmerking: zorg ervoor dat de AC-adapter tijdens het proces is aangesloten en forceer het afsluiten niet om problemen te voorkomen.
  11. De computer zal opnieuw opstarten en de pagina met basisinstellingen van Windows openen nadat de herinstallatie is voltooid, hier kunt u meer leren over Windows - Start voor de eerste keer.
  12. Na voltooiingAls u de basisinstellingen van Windows invult en desktop opent, moet u naar de ASUS-ondersteuningssite gaan om stuurprogramma's te downloaden, hier kunt u meer leren over  Stuurprogramma's zoeken en downloaden.

Terug naar inhoudsopgave

Windows 10 besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Maak een installatiemedium voor Windows 10

1. Ga naar Microsoft-website, klik op [Tool nu downloaden]om de installatiemediatool voor Windows 10 te downloaden.
  2. Ga naar de gedownloade map van de tool en dubbelklik vervolgens op [MediaCreationTool]bestand om de installatie te starten.
  3. Als het venster Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven, selecteert u [Ja].
  4. Microsoft-softwarelicentievoorwaarden en toepasselijke kennisgevingen, selecteer [Accepteren].
  5. Selecteer [Maak installatiemedia (USB-flashstation, dvd of ISO-bestand) voor een andere pc] en selecteer vervolgens [Volgende].
  6. Selecteer taal, editie en architectuur (64-bits of 32-bits) die u wilt maken voor de Windows 10-installatiemedia en selecteer vervolgens [Volgende].
    Opmerking: Selecteer de juiste taal, editie en architectuur voor uw doeleenheid om te voorkomen dat er achteraf fouten optreden bij de activering van Windows 10 (als uw computer een digitale licentie heeft, Windows 10 wordt automatisch geactiveerd wanneer het online is nadat de installatie is voltooid).
  7. Sluit de USB-flashdrive die u wilt maken als een installatiemedium voor Windows 10 aan op uw computer, selecteer [USB-flashdrive]en selecteer vervolgens [Volgende].
    Opmerking: Alle bestanden op de USB-stick worden tijdens het proces verwijderd, dus maak een back-up uw bestanden eerst als u er oorspronkelijk gegevens in heeft.
  8. In verwisselbare schijven, bevestig en selecteer de USB-flashdrive die je wilt gebruiken en selecteer vervolgens [Volgende], en het systeem begint met downloaden en maakt ook installatiemedia voor Windows 10.  Het maken duurt even, afhankelijk van je computer en de internetverbinding.
    Opmerking: zorg ervoor dat de AC-adapter is aangesloten en dat er een stabiele internetverbinding is tijdens het proces, en forceer niet om af te sluiten om te voorkomen dat het maken onvolledig.
  9. De installatiemedia is gemaakt, klik op [Voltooien].

Terug naar inhoudsopgave

Gebruik de installatiemedia om Windows 10 opnieuw te installeren

1. Sluit de installatiemedia (USB-flashdrive) aan op uw computer.
  2. Schakel de computer in en selecteer de opstartoptie als de USB-flashdrive. Hier vindt u meer informatie over Opstarten het systeem vanaf een USB-station.
  3. De computer gaat naar Windows Setup.  Kies de taal, tijd en valuta-indeling en toetsenbord of invoermethode en klik vervolgens op [Volgende].
  4. Klik op [Nu installeren].
  5. Als uw computer een ingebouwd Windows-besturingssysteem heeft (wat een digitale licentie is), selecteert u [Ik heb geen productsleutel], Windows 10 wordt automatisch online geactiveerd nadat de installatie is voltooid.
  6. Selecteer de versie van het besturingssysteem die u wilt installeren en klik vervolgens op [Volgende].
    Opmerking: selecteer de versie die uw computer oorspronkelijk had, anders zal Windows-activering een fout geven als de versie niet dezelfde is.
  7. Microsoft-softwarelicentievoorwaarden en toepasselijke kennisgevingen, vink het vakje aan om [Ik accepteer de licentievoorwaarden] en klik vervolgens op [Volgende].
  8. Selecteer [Aangepast: Alleen Windows installeren (geavanceerd) ].
  9. Je ziet de lijst met alle schijven en partities op je computer.  Als er meerdere schijven worden weergegeven, hoeft u alleen alle partities te verwijderen van de schijf waarop u Windows wilt installeren.  (De meeste schijf C wordt gevonden als Drive 0, dus laten we Drive 0 als voorbeeld nemen.)
    Selecteer elke partitie van Drive 0 in de lijst en selecteer vervolgens [Delete].  Als de Windows Setup-melding verschijnt, selecteer dan [OK].
    Opmerking: als u Verwijderen selecteert op andere schijven/schijven, worden alle gegevens erin verwijderd.

10. Na het reproduceren van stap 9 om alle partities van Drive 0 te verwijderen, mag alleen Drive 0 niet-toegewezen ruimte overblijven.  Selecteer [Drive 0 niet-toegewezen ruimte] en klik vervolgens op [Volgende]om Windows opnieuw te installeren.
    Opmerking: zorg ervoor dat de AC-adapter tijdens het proces is aangesloten en forceer het afsluiten niet om problemen te voorkomen.
  11. De computer zal opnieuw opstarten en de pagina met basisinstellingen van Windows openen nadat de herinstallatie is voltooid, hier kunt u meer informatie vinden over Windows - Start voor de eerste keer.
  12. Na het voltooien van de basisinstellingen van Vensters en voer desktop in, ga naar de ASUS-ondersteuningssite om stuurprogramma's te downloaden, hier kunt u meer leren over Hoe u stuurprogramma's zoekt en downloadt .