[ROG Gaming Router] Aura RGB - Introductie

ASUS Gaming Routers ondersteunen Aura RGB LED-lichteffecten en stellen gebruikers in staat om de lichteffecten aan te passen om ze perfect aan te vullen met uw Gaming-installatie.

Met Aura RGB kunnen gebruikers de lichtkleuren en -effecten op de router regelen. De onderstaande tabel geeft een overzicht van de lichteffecten die Aura RGB ondersteunt en de gedetailleerde informatie.

[OPMERKING]: In de Mesh-omgeving wordt Aura RGB alleen ondersteund voor synchronisatie met de AiMesh-router, niet met de AiMesh-knooppuntrouter.

Inhoud:

Modellen ondersteunen Aura RGB

Introductie van Aura RGB-verlichtingseffecten en instellen voor gaming-routers

Introductie van Aura RGB-verlichtingseffecten en instellen voor RT-routers

Boost sleutelbinding

veelgestelde vragen

Modellen ondersteunen Aura RGB

GT-AXE11000, GT-AX11000, GT-AC5300, GT-AC2900, ROG STRIX GS-AX3000, ROG STRIX GS-AX5400, RT-AX82U, RT-AX82U GUNDAM EDITION, RT-AX82U KIMETSU EDITION

Aura RGB Lighting Effects introductie en set-up Gaming routers

De volgende afbeeldingen nemen [GT-AC2900] als voorbeeld.

Stap 1. Verbind uw computer met de router via een bekabelde verbinding en voer https://www.asusrouter.com in de WEB GUI in.

Raadpleeg a.u.b. Hoe toegang krijgen tot de instellingenpagina van de router (Web GUI) (ASUSWRT)?  voor meer informatie.

Stap 2.Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in om in te loggen.

Opmerking: Als u de gebruikersnaam en/of het wachtwoord bent vergeten, herstelt u de router naar de fabrieksinstellingen en status. (De standaard gebruikersnaam en het wachtwoord is admin/admin ).

Raadpleeg [Wireless Router] Hoe kan ik de router resetten naar de fabrieksinstellingen?  voor het herstellen van de router naar de standaardstatus.

Stap 3. Ga naar [Algemeen] > [Dashboard], en zoek [Aura RGB].

(1) Schakel Aura RGB in (standaard is ingeschakeld)

(2) Selecteer de gewenste lichteffectmodi. (Totaal 11 soorten lichteffecten)

(3) Een deel van de lichteffecten ondersteunt kleurregeling waarmee u de lichtkleur vanaf hier kunt wijzigen. U kunt verwijzen naar de Aura RGB-verlichtingseffectentabel hieronder.

Opmerking: als u een verlichtingseffect selecteert waarbij de kleurregeling niet is toegestaan, zal de LED de verlichtingskleur veranderen volgens de voorinstelling.

Opmerking: Aura RGB-lichteffectentabel

Wat is een gebeurtenis?

Het systeem detecteert de volgende gebeurtenissen en activeert de LED om verschillende lichteffecten als meldingen weer te geven.

• Game Boost: Game Boost analyseert uw netwerkverkeer en geeft prioriteit aan gamingpakketten, en biedt u een betere game-ervaring.
  • Verkeersmeter: Rainbow LED toont uw realtime verkeer en verandert de kleurencombinatie op basis van uw internetsnelheid.
  • Inloggen mislukt: wanneer u niet kunt inloggen op ASUSWRT, ziet u Comet in het rood op de LED-balk.
  • Aanvalsblokkering: Wanneer het systeem een potentiële aanval met succes blokkeert, toont de LED Comet in rood.

Opmerking: Nadat u de gebeurtenis hebt geselecteerd, toont het systeem verschillende lichteffecten op basis van de momenteel gedetecteerde gebeurtenissen. U kunt het lichteffect niet regelen wanneer u deze functie selecteert.

Aura RGB-belichtingseffecten introductie en configuratie voor RT-routers

De volgende afbeeldingen nemen [RT-AX82U] als voorbeeld.

Stap 1. Ga naar Netwerkkaart > Aura RGB

Stap 2. In de Aura RGB-interface,

(1) Schakel Aura RGB in (standaard is ingeschakeld)

(2) Selecteer de gewenste lichteffectmodi. Er zijn in totaal 7 verlichtingseffecten

(3) Een deel van de lichteffecten ondersteunt kleurregeling waarmee u de lichtkleur vanaf hier kunt wijzigen. U kunt de Aura RGB-lichteffectentabel hieronder raadplegen.

Opmerking: als u een verlichtingseffect selecteert waarbij de kleurregeling niet is toegestaan, zal de LED de verlichtingskleur veranderen volgens de voorinstelling.

Opmerking: Aura RGB-lichteffectentabel

Item Effect Icoon Kleurcontrole
1 Gebeurtenis Systeemstandaard
2 Statisch Ja
3 Ademhaling Ja
4 Regenboog Nee,(veelkleurig)
5 Komeet Nee,(veelkleurig)
6 Flitser Ja
7 Gloeiende jojo Nee,(veelkleurig)
8 Kleurcyclus Nee,(veelkleurig)
9 Sterrennacht Nee,(veelkleurig)
10 Stroboscoop Nee,(veelkleurig)
11 Golf Nee,(veelkleurig)

< /span>

Boost Key Binding introductie

Boost Key is een fysieke knop met het ROG-logo op uw router. U kunt een van de volgende functies aan uw Boost-toets binden om de gebonden functie in of uit te schakelen. Wanneer de gebonden functie is geactiveerd, gaat de LED van de Boost-toets branden.

1. Aura Shuffle

Met Aura Shuffle kun je de lichteffecten wijzigen door op de Boost-toets te drukken.

Ondersteunde effecten zijn onder meer Gebeurtenis, Statisch, Ademhaling, Regenboog, Komeet, Flits, Gloeiende jojo, Kleurencyclus, Sterrennacht, Strobing en Golf.

Opmerking: zodra Gebeurtenis is geselecteerd, toont het systeem verschillende lichteffecten op basis van de huidige gedetecteerde gebeurtenissen. U kunt het lichteffect niet regelen wanneer u deze functie selecteert.

2. DFS-kanaal

Automatische kanaalselectie inclusief DFS stelt uw router in staat om de extra 5GHz-kanalen te gebruiken en biedt een grotere bandbreedte met minder interferentie.

Opmerking: vanwege de lokale regelgeving duurt het een paar minuten voordat het systeem passief scant op 5GHz-kanalen wanneer het DFS-kanaal is ingeschakeld.

3.  Game Boost

Game Boost analyseert uw netwerkverkeer, geeft prioriteit aan spelpakketten en biedt u een betere spelervaring.

4. GeForce Now

Selecteer GeForce Now om prioriteit te geven aan GeForce Now-gamingapparaten die snellere en betere spelprestaties bieden.

veelgestelde vragen

1. Als de AiMesh-knooppunten Aura RGB ondersteunen, kan ik dan het Aura RGB-verlichtingseffect van AiMesh-knooppunten instellen via de gebruikersinterface van de AiMesh-router?

Nee, Aura RGB ondersteunt alleen op AiMesh-router. Het enige Aura RGB-verlichtingseffect van de AiMesh-node is de basisademende lichtmodus.

2. Waarom mogen sommige Aura RGB-verlichtingseffecten de kleurregeling niet uitvoeren? (Zoals onderstaande afbeelding rood gemarkeerd)

Momenteel ondersteunen alleen de [Static]、[Ademhaling]、[Flash] modi de colof controle, andere worden weergegeven inveelkleurig.

3. Kan ik de Aura RGB-lichteffecten beheren via de ASUS Router-APP?

Ja, u kunt de onderstaande stappen volgen om de Aura RGB-verlichting te beheren.  Hier nemen we GT-AC2900 als voorbeeld.

Start de ASUS Router-app, klik op [Device] om GT-AC2900 te vinden. Klik vervolgens op [Aura RGB] om de lichteffecten te beheren.

Item Effect Icoon Kleurcontrole
1 Statisch Ja
2 Ademhaling Ja
3 Golf Blauw,(veelkleurig)
4 selectiekader Ja
5 Verloop Ja
6 Evolutie Nee,(meerderekleur)
7 Regenboog Nee,(veelkleurig)