Hoe u stuurprogramma's, hulpprogramma's, BIOS en gebruikershandleidingen kunt zoeken en downloaden

Toepasselijke producten: Notebook, Desktop, All-in-One PC, Gaming handheld, MiniPC, Draadloze router, Optische opslag

 

Als u verzoeken voor driver-updates op uw apparaat hebt, raden we u bij voorkeur aan de updates te downloaden van MyASUS of de officiële ASUS-website.

Met door ASUS geverifieerde drivers kunt u ervoor zorgen dat uw apparaat de beste en meest compatibele prestaties levert.

Als u problemen ondervindt bij het installeren van drivers, raadpleeg dan Hoe drivers te verwijderen.

 

 

U kunt drivers, hulpprogramma's, BIOS en gebruikershandleidingen downloaden van MyASUS of van de officiële ASUS-site. Raadpleeg de volgende twee methoden om de bestanden te downloaden:

 

Methode 1: Stuurprogramma's, hulpprogramma's, BIOS en gebruikershandleidingen zoeken en downloaden via MyASUS
  1. Typ en zoek [MyASUS] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Openen]. (De zoekillustratie aan de linkerkant hieronder is in Windows 11 en de rechterkant is in Windows 10.)       
    Let op: Als er geen resultaten worden gevonden, betekent dit dat uw apparaat het mogelijk niet kan installeren. Raadpleeg Hoe MyASUS te installeren.       
  2. Raadpleeg de onderstaande downloadmethoden op basis van wat u wilt downloaden:
Download en installeer drivers, hulpprogramma's en BIOS in MyASUS
  1. Klik in het MyASUS-venster op [Systeemupdate].        
    Opmerking: Als uw apparaat het tabblad Systeemupdate niet weergeeft, betekent dit dat uw apparaat deze functie niet ondersteunt. U kunt Methode 2 gebruiken: Download het bestand van de officiële ASUS-site. Meer informatie over Waarom kan ik alleen de gedeeltelijke functies zien in de MyASUS-app.       
  2. Wanneer u de pagina Systeemupdate opent, controleert MyASUS automatisch de items die voor uw systeem moeten worden bijgewerkt en geeft deze een lijst weer.       
    Opmerking: Als er geen update-items op deze pagina worden weergegeven, betekent dit dat uw systeem al up-to-date is.       
  3. Selecteer de items die u wilt bijwerken en klik vervolgens op [Geselecteerde items bijwerken].       
  4. MyASUS start automatisch met het downloaden en installeren van de geselecteerde items.       
  5. Na de installatie kunt u controleren of de geselecteerde items succesvol zijn bijgewerkt in [Updategeschiedenis].       

 

Gebruikershandleidingen downloaden in MyASUS
  1. Klik in het MyASUS-venster op [Klantenservice].       
  2. Klik op de pagina [FAQ] op [Computer related].       
  3. Kies een probleemcategorie en beschrijving en klik vervolgens op [Zoeken].       
  4. Nadat de zoekresultaten verschijnen, klikt u op [Raadpleeg de gebruikershandleiding van het apparaat voor meer informatie]onderaan het ondersteuningsartikel. MyASUS stuurt u dan door naar de downloadsite voor de gebruikershandleiding van uw productmodel.       

 

Methode 2: Zoek en download drivers, hulpprogramma's, BIOS en gebruikershandleidingen van de officiële ASUS-site
  1. Ga naar de ASUS-ondersteuningssite en voer vervolgens Modelnaam in de zoekbalk in en druk op de Enter-toets op het toetsenbord. Hier kunt u meer te weten komen over Hoe u de modelnaam controleert. (Hieronder wordt het model UX482EA als referentie gebruikt.)       
  2. Nadat het zoekresultaat verschijnt, selecteert u de categorie [Ondersteuning]en selecteert u vervolgens [Stuurprogramma en hulpprogramma's].       
  3. Ga naar de productondersteuningssite, u kunt hier drivers, hulpprogramma's, BIOS en gebruikershandleidingen downloaden.       
  4. Raadpleeg de onderstaande downloadmethoden op basis van wat u wilt downloaden:
Driver en hulpprogramma downloaden
  1. Selecteer op de productondersteuningssite het tabblad [Driver & Utility] en selecteer vervolgens [Driver & Tools] categorie.       
  2. Selecteer de Modelnaam. Hier kunt u meer te weten komen over Hoe u de modelnaam controleert, om de juiste modelnaam te kiezen.       
    Opmerking: Sommige modellen hebben deze optie mogelijk niet, ga door naar de volgende stap.       
  3. Scroll naar beneden in het menu om de versie van het besturingssysteem te kiezen die u gebruikt.       
    Opmerking: ASUS levert alleen drivers en hulpprogramma's voor ondersteunde besturingssystemen. Als u een ander besturingssysteem gebruikt, zorg er dan voor dat u drivers van andere bronnen verkrijgt of vergelijkbare drivers van apparaten van hetzelfde model verkrijgt.       
  4. U ziet de lijst met drivers en hulpprogramma's op de productondersteuningssite. Zoek het bestand dat u wilt downloaden en klik vervolgens op [Download] achter het bestand om het te downloaden.       
          
    Als u alle versies van een bepaalde categorie wilt zien, klikt u op [Alles weergeven] onder deze categorie. Als u alle drivers en hulpprogramma's wilt zien, klikt u op [ALLES UITVOUWEN].       

 

Download BIOS
  1. Selecteer op de productondersteuningssite het tabblad [Driver & Utility] en selecteer vervolgens [BIOS & FIRMWARE] categorie.       
  2. Selecteer de Modelnaam. Hier kunt u meer te weten komen over Hoe de modelnaam te controleren, om de juiste modelnaam te kiezen.       
    Opmerking: Sommige modellen hebben deze optie mogelijk niet. Ga door naar de volgende stap.       
  3. U ziet de lijst met BIOS'en op de productondersteuningssite. Zoek het bestand dat u wilt downloaden en klik vervolgens op [Download] achter het bestand om het te downloaden.       
          
    Als u alle versies van een bepaalde categorie wilt zien, klikt u op [Alles weergeven] onder deze categorie. Als u alle BIOS wilt zien, klikt u op [ALLES UITVOUWEN].       

 

Download gebruikershandleiding
  1. Selecteer op de productondersteuningssite het tabblad [Handleiding en document] en selecteer vervolgens de categorie [Handleiding].       
  2. U ziet de lijst met gebruikershandleidingen op de productondersteuningssite. Zoek het bestand dat u wilt downloaden en klik vervolgens op [Downloaden] achter het bestand om het te downloaden.